Zdravím. Mám problém, jehož řešením si nejsem zcela jistý.
Zde je sestava:
http://jpeg.cz/images/2014/04/02/l7UE2.png
Zdroj: CoolerMaster B Series 500 PFCv2.3 80Plus
Problém:
Zapnu PC, vše v pohodě. Hry atp běží v pořádku. Restartuju PC. PC se vypne. Po cca 3s se teprve znovu nahodí.
Vypnu PC. Odhlásí mě to, píše to vypínám. Zhasne obrazovka. Ale PCstále běží. Ventilátory běží na min, GPU,CPU, zdroj, vše. Mechanika jde otevřít a zavřít. Vypnout jde jen dlouhým podržením tlačítka na vypnutí. Po spuštění normálně načtení windowsu, jako by se nic nedělo.
Zkusil jsem reinstall Win 7 Professional, jestli nebyla chyba někde tam. Nebyla. Problém tu je stále.
Otázka:
Je možné, že je chyba ve zdroji? Nepracuje jak má, nevypne se, když by měl. Zapíná se při restartu s prodlevou... když jsem to kupoval, buďto jsem se přemáčkl, nebo daný zdroj nebyl a dali mi něco podobného, to jsem zjistil až nedávno, rok jsem si myslel, že tam mám Fortrona. Jinak sestava je rok stará.
Nápady?
PC se nevypíná Vyřešeno
Re: PC se nevypíná
Toustík: K čemu HWmonitor? Ten s tímto problémem pokud vím nemá co dělat.
Toustík píše:Stáhni jsi hwmonitor zahraj jsi nějakou hru a udělej scren...
Proboha radši nikam nic nepiš a řeš si ty svoje minecraft lets playe

Co třeba CMOS reset?
GIGABYTE Z68XP-UD3| Intel Core i5-3570K @ 4,3Ghz + 212+EVO | HD 7950 FLEX 3GB GDDR5 1200/1650 | GEIL RAM DDR3 8GB(2x4GB) 2133Mhz | SEASONIC S12II-520W | Corsair 300R | OCZ Vertex 4 - 128GB | WD Green 2TB | Dell UltraSharp U2713HM - 27' 1440p
Macbook Pro 15'' Retina 2.0/16/256
HWmonitor zde:
http://jpeg.cz/images/2014/06/08/uk4Nt.png
Btw teploty by měly být v cajku i s rezervou. Hrál jsem první misi BF4 na Ultra, jen AA a nějaký to rozmazávání OFF...
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Čer 2014 21:43) ---
CMOS reset jsem v životě neviděl dělat ani sám nedělal. ALe dle návodu - viewtopic.php?f=85&t=53403 by to mělo být jednoduše blbuvzdorný. Jen přesunout přemostění, pokud dobře chápu.
http://jpeg.cz/images/2014/06/08/uk4Nt.png
Btw teploty by měly být v cajku i s rezervou. Hrál jsem první misi BF4 na Ultra, jen AA a nějaký to rozmazávání OFF...
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Čer 2014 21:43) ---
CMOS reset jsem v životě neviděl dělat ani sám nedělal. ALe dle návodu - viewtopic.php?f=85&t=53403 by to mělo být jednoduše blbuvzdorný. Jen přesunout přemostění, pokud dobře chápu.
Nebo prostě vyndej tu stříbrnou kulatou baterku, chvilku počkej a píchni ji tam zpátky.
GIGABYTE Z68XP-UD3| Intel Core i5-3570K @ 4,3Ghz + 212+EVO | HD 7950 FLEX 3GB GDDR5 1200/1650 | GEIL RAM DDR3 8GB(2x4GB) 2133Mhz | SEASONIC S12II-520W | Corsair 300R | OCZ Vertex 4 - 128GB | WD Green 2TB | Dell UltraSharp U2713HM - 27' 1440p
To mě skoro až uráží
Jdu to zkusit, buďto se za pár minut ozvu, nebo taky ne. Ale tímhle není co zkazit, když už jsem to jednou dal dokupy :)
Tak uvidíme, jestli budu děkovat, nebo smutně hledat dál...

Tak uvidíme, jestli budu děkovat, nebo smutně hledat dál...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podívej se do BIOSu, nejspíše tam je nějaké záhadné nastavení, nebo chyba zdroje, či základní desky. Tak se PC chová již od jeho koupě?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: PC se nevypíná Vyřešeno
Ne,ne, začalo to zničeho nic před týdnem. Pc jsem projel dvěma antiviry a dnes si udělal čas na reinstal Widlí.
Ale jak psal Layo - vyresetovat BIOS. Vyndal jsem na 5 min baterku, vrátil, zapnul, vypnul, zapnul, zresetoval a ... v pořádku. Takže velký dík.
Doufám, že se to udrží a nebude to dělat problémy. Zítra budu měnit GPU, tak bych nerad řešil další blbosti. PC jsem si skládal sám, už šlape rok a bez problému (krom GPU ovladačů jednou za čas).
Takže ještě jednou díky a pro dnešek snad vyřešeno resetem BIOSu.
Ale jak psal Layo - vyresetovat BIOS. Vyndal jsem na 5 min baterku, vrátil, zapnul, vypnul, zapnul, zresetoval a ... v pořádku. Takže velký dík.
Doufám, že se to udrží a nebude to dělat problémy. Zítra budu měnit GPU, tak bych nerad řešil další blbosti. PC jsem si skládal sám, už šlape rok a bez problému (krom GPU ovladačů jednou za čas).
Takže ještě jednou díky a pro dnešek snad vyřešeno resetem BIOSu.
Zpět na “Problémy s hardwarem”