Zdravim chlapi, mam problemy s rozchozenim zvuku ve WIN7 na 2 deskach a to : GA-8I955X Royal, a druha ASUS P5B Deluxe.
1.) Deska GA-8I955X Royal mi po ciste instalaci systemu nainstaluje ovladac zvuku automaticky a v zarizenich se jevi jako funknci a zadny chybejici driver nehlasi, ale zvuk nejde a dole v liste mam cerveny repreacek s popisem (pripojte repro nebo sluchatka). Ty mam pripojene a kdyz kliknu resit problem napise zarizeni nenalezeno. Zkousel jsem i ovladace od vyrobce, nainstalovaly se, ale zvuk po restartu stejne nejde.
2.) Deska ASUS P5B Deluxe mi pro zmenu neukaze v zarizenich vubec zvukove zarizeni a k tomu ovladace. Takze vubec nevidim zvukove zarizeni k dizpozici. Zde jsem zkousel samostatne ovladace ze stranek vyrobce a pri instalaci (AUDIO MAX) mi hodi chybu a nelze nainstalovat.
Nenasel jsem ani na googlu nejaky reseni, a uz mi z toho uplne sibe.... Uz jsem zazil parkrat podobny problem, ale jednou jsem to dle nejakeho navodu vyresil a jednou jsem musel pouzit PCI zvukovku.
Diky predem za navrhy a poznamky.
Problem se zvukem na desce
Re: Problem se zvukem na desce
1) určitě máš konektor zapojený ve správné zdířce?
2) není například zakázaná zvukovka v biosu?
2) není například zakázaná zvukovka v biosu?
1) Zelena jako vzdy, zkousel jsem i predni vstup a nereaguje na nic.
2) V BIOSu je povolena, kdyby nebyla tak by se tusim ani neobjevila v systemu jako dostupna..
Nejake jine napada, pripadne tipy na ovladace co funguji s touto deskou ? Jeste jsem premyslel nahrat XP nebo Vistu, ale na obe desky je podpora 7cek. Otazkou je ci nema problem verze BIOSu s tim napr. , hm ?
2) V BIOSu je povolena, kdyby nebyla tak by se tusim ani neobjevila v systemu jako dostupna..
Nejake jine napada, pripadne tipy na ovladace co funguji s touto deskou ? Jeste jsem premyslel nahrat XP nebo Vistu, ale na obe desky je podpora 7cek. Otazkou je ci nema problem verze BIOSu s tim napr. , hm ?
Jestli jsou pro desky dostupné nové verze Biosu, tak bych je flashnul.
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
Další postup:
1) Vyzkoušel bych některou Live distribuci Linuxu (doporučuju Kubuntu), zda tam zvuk pojede
2) V prvním příspěvku píšeš, že zvuková zařízení nejsou k dispozici, ve druhém příspěvku že jsou v systému dostupné, takže jsem z toho docela zmatený. Každopádně i tady bych nejprve vyzkoušel stejný postup, tedy Live distribuce Linuxu
1) Vyzkoušel bych některou Live distribuci Linuxu (doporučuju Kubuntu), zda tam zvuk pojede
2) V prvním příspěvku píšeš, že zvuková zařízení nejsou k dispozici, ve druhém příspěvku že jsou v systému dostupné, takže jsem z toho docela zmatený. Každopádně i tady bych nejprve vyzkoušel stejný postup, tedy Live distribuce Linuxu
Hm ten Linux me nenapadl, ale nejsem zadny znalec Linuxu :/ No a u te 1.desky je normal videt ve Winu zvukove zarizeni a ovladac, ale nejde zvuk. U te druhe vubec nic a ovladac nejde nainstalovat (hazi error ze nenalezl zarizeni nebo tak neco).
Ten flash BIOSu, jaky je spravny postup ? Diky
Ten flash BIOSu, jaky je spravny postup ? Diky
Mam to v angl., je to sluzba AudioSrv ( Windows audio ) ?
Tak po delsi dobe nejaky update...deska c.1 se mi povedla rozchodit, nakonec jsem zkusil XP a tam v pohode s origo ovladacema...pak jsem zkusil znovu nainstalovat win7 a pote jiz pouze doinstalovatl origo ovladace ze stranek vyrobce a hle, vse jede jak ma... Pri prvni instalaci jsem pouzil "Slimdrivers" utilitu a ta zrejme nenasla adekvatni audio driver a proto zvuk nejel. Ted je vse bez problemu !
U desky c.2 zatim nemam update, ale zkusim stejny postup...
U desky c.2 zatim nemam update, ale zkusim stejny postup...
A bohužel tady se ukazuje, že ten opěvovaný Slim Drivers není až tak bezchybný a dělá (a relativně často!) boty.
Proto ho nedoporučuji a všechny ovladače hledám někdy sice pracně, ale ručně.
Proto ho nedoporučuji a všechny ovladače hledám někdy sice pracně, ale ručně.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Re: Problem se zvukem na desce - Update
Tak jsem vyzkousel Win7, WinXP a ani na jednom mi zvuk z desky ASUS P5B Deluxe nejede. Oba systemy si nainstaluji jakysi zvukovy ovladac ze sve "Drivers" directory a zobrazi se mi ukazatel zvuku s cervenym krizkem v liste (coz znaci, ze zvuk je, ale nepracuje). Pri instalaci original ovladacu mi vzdy hodi hlasku, ze "Tato verze ovladacu nepodporuje HW atd. " Uz nevim vazne, jestli neni zvukovka K.O. nebo kde je problem. Procital jsem fora a nasel hodne stiznosti na zvuk od ADI (Soundmax) na deskach a u teto take, ale zadne "NORMALNI" reseni...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2219
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
30 pro 2024 07:03
-
-
Problém s PC - reaguje zvukem na křeslo Příloha(y)
od Tucnak105 » 02 říj 2024 20:13 » v Problémy s hardwarem - 23
- 9334
-
od petr22
25 úno 2025 08:05
-
-
- 16
- 7656
-
od petr22
02 dub 2025 21:50
-
-
Jaký zdroj k této základové desce. x570 gaming edge wifi Příloha(y)
od ManemanTV » 14 pro 2024 13:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 4889
-
od petr22
14 pro 2024 15:31
-
-
- 4
- 4007
-
od petr22