Problém s USB porty

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

honzaZboudy
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s USB porty

Příspěvekod honzaZboudy » 22 črc 2014 11:35

Zdravím, včera se mi najednou přestal fungovat mikrofon. Mikrofon jsem zkoušel vyměnit ale bohužel ani druhý nefungoval. Po zapojení mikrofonu do druhého PC přestaly jít vešekeré mikrofony i tam, přesto že do té doby fungovaly.
Ve správci zařízení mi to ukazuje chybu (kod 43) u Intel(R) N10/ICH7 Family USB Universal Host Controller 27C9. V případě že zapojím i sluchátka, tak mi to hodí stejnou chybu i u portu pro sluchátka.
Když zadám automatický update softwaru ovladače napíše mi to že software používám nejnovější. Zkusil jsem i odinstalovat ovladače a nainstaloval jsem starší verzi, ale udělalo mi to úplně to samé. Počítač jsem obnovil do dřívejšího stavu (do bodu 3 dny zpět), ale bohužel ani to nepomohlo. Pokud teď mikrofon nebo sluchátka zapojím do těchto portů, vyhodí mi to i ostatní zařízení které jsou zapojené vedle (zapojuji do portů v předu na počítači) a musím je znovu zapojit aby začali fungovat. Když jsem se podíval do nastavení zvuku, mikrofon je nastaven správně a počítač ho registruje. Problém je že když mluvím tak se nic neděje. Zkoušel jsem se kouknout jestli někde není ztlumený ale tam problém není (myslím). Pokud zapnu test mikrofonu, tak se prostě nic neděje. Když jsem zapnul zesílení mikrofonu tak slyším jen ten šum, a to přesně v té hlasitosti o kterou si mikrofon zesílím.
Zkoušel jsem zapojovat i do portů na zadní straně PC a v tom případě porty žádnou chybu nehlásí, ostatní zařízení fungují správně, ale mikrofon pořád reaguje stejně (tedy nereaguje).
Moc děkuji za pomoc.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Problém s USB porty

Příspěvekod Pic » 22 črc 2014 14:05

Pokud se stejná závada objeví při zapojení mikrofonu a sluchátek i u druhého PC, je velmi pravděpodobné, že závada je právě v mikrofonu a sluchátkách. Doporučuji odzkoušet jiný mikrofon a sluchátka, třeba jen půjčené.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

honzaZboudy
nováček
Stav:

Příspěvekod honzaZboudy » 22 črc 2014 16:01

Zkouším na 2 počítačích a sluchátka fungují. Problém je vždy jen v mikrofonu, zkoušel jsem 3 různé mikrofony a problém je u každých stejný.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 črc 2014 17:34

Stejný problém je při připojení mikrofonu vzadu na PC přímo do základní desky?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

honzaZboudy
nováček
Stav:

Příspěvekod honzaZboudy » 22 črc 2014 17:41

Ano.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 črc 2014 17:53

Pokud jsou mikrofony, které jsi zkoušel jinde funkční, je nejspíš problém v nastavení, nebo ovladači zvukové karty, případně je vadná zvuková karta. Zkus aktualizovat ovladač ZK a též se podívej na na nastavení zvuku a zvukových zařízení.

honzaZboudy
nováček
Stav:

Příspěvekod honzaZboudy » 22 črc 2014 18:21

To jako že by mi odešla zvuková karta na 2 PC naráz? Ovladač je aktuální. Přišel jsem na to že když použiji zesílení mikrofonu, tak to zesílení funguje. Tj jsem na TS3 a když spustím test nic neslyším do té doby, než použiji zesílení mikrofonu a v tom případě slyším jen šum v té hlasitosti o kterou jsem to zvýšil. Myslím že to je něco s USB porty, protože jakmile zapojím mikrofon do předního panelu, ostatní zařízení která jsou tam zapojená to odpojí. Ve zvukových zařízeních jsem se takz zkoušel pošťourat, ale mikrofon je tam nastaven správně, akorát prostě ''nenahrává'' zvuk.

--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Črc 2014 18:26) ---

Tak jsem přišel ještě na něco. Když jsem na programu přes který chci komunikovat (vyzkoušeno na skype,mumble,ts), ostatní ode mne slyší ozvěnu toho co říkají. Vypadá to že mikrofon prostě posílá dál to co je slyšet ve sluchátkách a nereaguje na podněty z venčí.

Ani re-instal windowsu nepomohl.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 črc 2014 21:39

Tebe při komunikaci slyší?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 črc 2014 21:50

Takže mikrofon připojuješ do USB konektoru v předu na PC a přestanou fungovat USB porty i pokud je připojíš stejně do druhého PC. Připojení do USB vzadu na PC v jednom, ani druhém opět nefungují. Je to tak?

Kód 43 - Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže.

honzaZboudy
nováček
Stav:

Příspěvekod honzaZboudy » 22 črc 2014 21:57

Při komunikaci slyší jen sebe. Pokud mikrofon připjím v předu tak ostatní zařízení v předu přestanou fungovat (na obou PC). Pokud připojím dozadu tak ostatní zařízení jdou, jen ten mikrofon pořád nejde (zase oba PC).

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 črc 2014 21:59

Tak ještě jeden dotaz - ostatní mikrofony, které jsi zkoušel jsou stejné a na beton OK?

honzaZboudy
nováček
Stav:

Příspěvekod honzaZboudy » 23 črc 2014 08:47

Ostatní mikrofony jsou určitě OK a nejsem si jistý jak jsi myslel že jsou stejné, každý z nich je jiná značka, ovšem všechny jsou součástí headsetů. Dnes ráno po zapnutí počítače to vypadá že zmizeli problémy s USB u jednoho počítače. Nehází mi to tam ani chybu ve správci u řadičů a neodpojuje to ostatní zařízení (je to u toho PC kde jsem provedl re-instal windows). Problém s tím že ostatní slzší jen to co se mi ozývá ve sluchátkách ovšem přetrvává.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3742
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4504
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Bios problém
    od helpmeboys » 19 zář 2024 19:30 » v Problémy s hardwarem
    2
    3125
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    20 zář 2024 07:05
  • Problém s grafikou?
    od ivanstolička » 19 srp 2024 23:42 » v Problémy s hardwarem