Zdravím pánové,
chci se zeptat, je nomrální když mm teplotu CPU cca 70 stupňu ( při zátěži >10%) a při zátěži cca 50% teplotu kolem 88 stupňů? Mám notebok Lenovo G780.
Pro info, notebook jsem otevřel, vyčistil ( skoro žádný bordel tam nebyl) a právě jsem reinstaloval Win.
Teplota CPU
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Teplota CPU
U notebooku je to takřka normální.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vážně? nemusím se tedy bát?
VSmanCZ píše:U notebooku je to takřka normální.
Bohužel jen "takřka". 88 °C při polovičním zatížení úplně normální není. Podrobnosti bohužel nevím, takže se dál nevyjadřuji.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jaké podrobnosti potřebuješ vědět?
wattmetr píše:Bohužel jen "takřka". 88 °C při polovičním zatížení úplně normální není. Podrobnosti bohužel nevím, takže se dál nevyjadřuji.
No, já zažil i 90 stupňů a výše, každopádně to jsou vysoké teploty, ale u notebooku klasické.
Zkus procesor přepastovat.
Tzv. "tech specs" - hlavně co je tam za CPU. Pak se sám můžeš podívat na parametry CPU (datasheet) - teploty - a hned uvidíš, zda je to v pořádku, nebo ne.
Přepastování je momentálně "in", ale udělá Ti max. 5°C, a to ještě jen v případě, že ta původní pasta je stará (řekněme 5+ let), jinak se na to vykašli.
Přepastování je momentálně "in", ale udělá Ti max. 5°C, a to ještě jen v případě, že ta původní pasta je stará (řekněme 5+ let), jinak se na to vykašli.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mám tam Intel(R) Core (TM) i7-3520M - nemám tušení co to datasheet je, a kde to najdu..

Měl jsem stejný procesor a dočetl jsem se o maximální pracovní teplotě i 105°C.
Datasheet je "datový list", tam najdeš všechny možné parametry toho cpu včetně maximálních teplot při zatížení apod.
Jedna z možností je tady http://ark.intel.com/products/64893/Int ... o-3_60-GHz
Buripe má pravdu, ale tak vysoko bych nelezl!!
Jedna z možností je tady http://ark.intel.com/products/64893/Int ... o-3_60-GHz
Buripe má pravdu, ale tak vysoko bych nelezl!!
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Moc se mi ale nelíbí, že skoro dosahuji teploty smrti. Co se s tím dá dělat? Chladící podložka?
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli si chceš s teplotami pomoct, pořiď si chladící podložku.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3834
-
od Rewqa
Zobrazit poslední příspěvek
01 led 2025 15:14
-
-
Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem - 3
- 1893
-
od SGvagon
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 22:09
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”