Dobrý den,
Mám problém s notebookem HP EliteBook 8440p (Windows 7 Professional). Pokud se vybije baterie, tak místo toho, aby notebook přešel do režimu hibernace, se bez varování vypne natvrdo. Kokukal jsem se do nastavení, ale jsem přesvědčen, že vše je nastaveno správně (viz. obrázek).
Jo a mimochodem baterie notebooku se nenabije celá, vždy jen tak do cca. 80%, někdy víc, někdy míň. Někde jsem se dočetl, že za to může jakýsi power management, který chrání baterii před opotřebením. Nějak se mi to ale nezdá a myslím, že možná to s tím souvislost mít bude.
Předem děkuji za prošetření :)
Při vybití baterie se ntb bez varování vypne natvrdo
- simio.simsoft
- Level 2
- Bydliště: Blovice, Plzeňský kraj, CZ, EU, Europa, Earth, Solar System, Milky Way, Space
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Při vybití baterie se ntb bez varování vypne natvrdo
Proč ti nejde hibernace nevím - rozklikej ty další položky, ale s tou baterií je to správně. Baterie když je připojená k nabíječce se nenabíjí úplně na 100% /dle nastavení/ a když je na určitou úroveň nabitá, tak se i připojená k nabíječce začne na určitou hranici vybíjet - šetří to baterku.
- simio.simsoft
- Level 2
- Bydliště: Blovice, Plzeňský kraj, CZ, EU, Europa, Earth, Solar System, Milky Way, Space
- Pohlaví:
- Stav:
Jediné, co mě ještě napadlo, je posunout klíčové hodnoty baterie.
Nízký stav baterie jsem dal z 10% na 15%, rezervní stav ze 7% na 10% a kritický stav z 5% na 7%.
Uvidím, jestli to něco udělá, ale velké naděje tomu nedávám.
Nízký stav baterie jsem dal z 10% na 15%, rezervní stav ze 7% na 10% a kritický stav z 5% na 7%.
Uvidím, jestli to něco udělá, ale velké naděje tomu nedávám.
Jak je stara ta baterie? Nektere HP baterie nam vydrzi jen pul roku, pak zacnou delat podobne veci.
To neustale nabijeni a vybijeni nema smysl - jednak ty clanky nemaji mit pametovy efekt, navic dnesni baterie maji tak malou zivotnost ze to nema smysl. Starsi baterie vydrzely 5-10 let fungovat a i dneska maji kapacitu na 20 minut (koupene v roce 2005). Nove baterie jsou mrtve klidne i po pul roce.
To neustale nabijeni a vybijeni nema smysl - jednak ty clanky nemaji mit pametovy efekt, navic dnesni baterie maji tak malou zivotnost ze to nema smysl. Starsi baterie vydrzely 5-10 let fungovat a i dneska maji kapacitu na 20 minut (koupene v roce 2005). Nove baterie jsou mrtve klidne i po pul roce.
- simio.simsoft
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
No ta baterie je téměř úplně nová. Ten notebook mi totiž dali s baterkou, která nešla vůbec, takže mi ji vyměnili.
Mimochodem v mém starším notebooku HP jsem měl ten samý druh baterie a ta bez problémů fungovala a funguje 7 let a i dnes vydrží klidně 2 hodiny, i když byla často používaná. Proto jsem nikdy nechápal stížnosti kamarádů, že po dvou letech musí baterku vyhodit
Mimochodem v mém starším notebooku HP jsem měl ten samý druh baterie a ta bez problémů fungovala a funguje 7 let a i dnes vydrží klidně 2 hodiny, i když byla často používaná. Proto jsem nikdy nechápal stížnosti kamarádů, že po dvou letech musí baterku vyhodit

Stahni nejakou aplikaci na diagnostiku baterie, mela by byt i od HP.
Ty baterie v Elite Bookach jsou v poslednich letech srot, kdovi jestli do nich vubec davaji lithium, jsou take nejak podezrele levne.
Ty baterie v Elite Bookach jsou v poslednich letech srot, kdovi jestli do nich vubec davaji lithium, jsou take nejak podezrele levne.
- simio.simsoft
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Podle HP Battery Check by mělo být vše v pořádku. Jediné, co mě překvapilo, je stáří baterie.
No prosim.
Se jim nekde valela rok a pul ve skladu........
Se jim nekde valela rok a pul ve skladu........
-
- Pohlaví:
Na stránkách je ke stažení HP power assistant. Zkus ho, třeba to problém vyřeší. Pokud ho nainstalovaný máš, zkus nastavit hibernaci přes něj.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
od uzivatel123 » 22 pro 2024 16:40 » v Vše ostatní (hw) - 3
- 2455
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 21:08
-
-
- 3
- 2352
-
od p3v4x