Komunikace pc a monitoru

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

binuralka
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Komunikace pc a monitoru

Příspěvekod binuralka » 13 srp 2014 00:00

Dobrý den,

chtěl bych se s vámi podělit o takovou kuriozitu, jde před pár měsíci jsem řešil problém s grafickou kartou, úplně mi zhasla a musel jsem si shánět novou.
Současně s tím jsem si přidal i RAMky do celku teď mám 3GB. Po výměně grafiky mi přišel jistý problém - obrazovka mi trojí bílou barvu (hlavně na okrajích).

Tak si říkám co s tím, co s tím... Měl jsem NVIDIA GEFORCE 7600GS (128mb vnitřní tuším), byla již delší dobu používaná a tak jsem si myslel, že je to kvůli ní.
Pro kontrolu jsem si vyzkoušel dát tam o tři roky novější kartu, kterou mám doma. Trojení zmizelo. Tu jsem si tam ale nemohl nechat, a zkusil jsem jiný monitor... Trojení pořád... trollení

Přišlo léto a začal jsem poptávat jinou grafiku s pci-e. Dnes jsem si ji vyzvedl a nosil celý den po městě natěšený, že si ji večer posadím do pc a všecko zase bude jet jako kdysi. Mimochodome tentokrát je to NVIDIA 8400GS s 256mb.

No a co myslíte, že se stalo... Nic, pořád trojí, ale trošku méně :D :D :D :D
Tak jsem došel k závěru, že mi asi už blbne počítač. Jak bychom ho mohli trochu proklepnout, povzbudit?

Můj monitor, je Samsung SyncMaster 2032mw (rozlišení 1680*1050), měl jsem ho již jednou v servisu kvůli kondenzátorům nebo lampě... Nepamatuji si. Po servisu běželo vše jak mělo. Teď si ale se mnou občas hraje.. Např se zasekne a celá obrazovka je zelená (prozatím se to stalo jen jednou).
Nicméně když k němu připojím ntb, vše je krásné, barvy netrojej.

Ještě to zkusím s jiným monitorem, možná to bude lepší.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Komunikace pc a monitoru

Příspěvekod Uziv00 » 13 srp 2014 08:57

1. monitor je připojen přes DVI, nebo VGA?
2. pokud je připojen k ntb, jak je nastaveno rozlišení?

binuralka
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Komunikace pc a monitoru

Příspěvekod binuralka » 13 srp 2014 14:11

1 - VGA
2 - maximum, těch 1680x1050 a netrojí, ntb také připojuji přes VGA.

Vyzkoušel jsem právě připojit počítač k jinému monitoru... Vyzkoušel obě karty. Fungují skvěle. Takže to bude asi opravdu kontakt mezi pc a samsung monitorem...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”