nefungují šipky do stran Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

TeONiT
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

nefungují šipky do stran

Příspěvekod TeONiT » 23 srp 2014 08:51

Zdravím,
mám notebook a je už asi 3 roky starej, takže nevylučuji ani tu možnost, že by šipky přestali fungovat fyzicky, ale budu věřit, že tomu tak není a budu se to snažit ještě vyřešit.
Problém nastal před týdnem, ale nemá to příčinu například, že bych polil noťas nebo, že by mi spadnul, prostě po zapnutí již nefungovali. Zjistil jsem to tak, že jsem šel jako obvykle dělat webovky a při psaní kodu jsem se nemohl posouvat do strany, ale nahoru i dolů ano.
Zkusil jsem reinstalovat PC a nepomohlo to, při reinstalaci se automaticky přeinstaloval i ovladač na klávesnici.
Byl bych moc rád kdyby mi mohl někdo poradit co s tím. Mám teď zakázku na webovky pro americkou firmu a s tímhle problémem mě to nepůjde tak od ruky.
Díky moc ...
TeONiT

Reklama
lubos123
Level 4
Level 4
Stav:

Re: nefungují šipky do stran

Příspěvekod lubos123 » 23 srp 2014 09:21

do nějakého servisu to hodit ale levnější varianta bude nová klávesnice (externí)

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 23 srp 2014 11:27

Nabootuj tam nějaké liveCD s Linuxem, třeba Slax, jestli to nebude fungovat ani tam, je problém v hardwaru.

Na původním Apple Macintosh šipky nebyly vůbec, tenkrát předpokládali že veškeré přemísťování kurzoru se v GUI bude provádět výhradně myší :-D
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Deny18 » 23 srp 2014 11:48

Jestli to tvůj typ notebooku a tvoje zručnost umožňuje, vyměň klávesnici. Na čínských e-shopech jich najdeš hned několik, ale musel by sis počkat. Nevím, jestli na to bude čas, pokud máš nějakou zakázku, která spěchá. :D

TeONiT
nováček
Stav:

Re: nefungují šipky do stran  Vyřešeno

Příspěvekod TeONiT » 23 srp 2014 12:40

díky za rady :)
linux tam dávat nebudu podle všeho dalšího zjišťování to vypadá na hardware takže buďto vyměním klávesnici, ale prozatím budu používat externí, nebo si koupim novej noťas :D

Zpět na “Problémy s hardwarem”