Trhá se zvuk

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Šupi
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Trhá se zvuk

Příspěvekod Šupi » 01 zář 2014 12:52

Mám problém s trhajícím se zvukem - myslel jsem si, že je to tím, že mám už nějak tak zahlcenej komp, tak jsem zformátoval disk a přeinstaloval Winy a znovu nainstaloval všechny drivery - nic se ale bohužel nevyřešilo :/. To něco málo co vím, je že to asi bude souviset s grafikou. Zvuk se trhá i při přehrávání obyčejného videa (také záleží na přehrávači - někde se trhá víc, někde méně a někde se kouše i obraz). Nejmarkantnější je to však například při práci v Guitar Pro (nevím jestli znáte, ale to asi není podstatné - zkrátka program pro tvorbu hudby). Při přehrávání (byť jen jediné stopy) se zvuk trhá, že nejde poslouchat - tento problém však zmizí jakmile program minimalizuji na lištu (stále přehrává, ale naprosto čistě), eventuelně se sekání sníží při přepnutí na display ntb (defaultně používám 24"). Analyzoval jsem problém pomocí DPC latency checker - přihazuju screen s popiskama. Doufám v nějakou radu :/ - přeinstalování driverů grafiky jsem zkoušel. Obrázek

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Trhá se zvuk

Příspěvekod guest » 01 zář 2014 19:40

Až se to bude trhat podívej se který proces to dělá /poběží na 100%/. Stáhni Process explorer a podívej se k čemu to patří.

Šupi
nováček
Stav:

Příspěvekod Šupi » 01 zář 2014 19:53

Jedinné co vyskočí je "Interrupts" - což nevim co mi samo o sobě řekne - viz screen..Obrázek

fatalwir
nováček
Stav:

Příspěvekod fatalwir » 02 zář 2014 18:16

Právě jsem vyřešil obdobný problém. Viz moje téma.

Edit: Ale právě jsem si všiml, že jde o notebook, takže to asi zas tak obdobné nebude. :lol:

guest

Příspěvekod guest » 02 zář 2014 18:28

Předně na tom screenu není ani polovina procesů a chtělo by je seřadit dle vytížení.

Šupi
nováček
Stav:

Příspěvekod Šupi » 15 zář 2014 10:09

fatalwir: to bude asi pravděpodobně něco jiného

Blue Spirit: procesy jsou samozřejmě dle vytížení seřazeny (dle vytížení CPU), ale přidávám tedy další screen s více procesy
Obrázek

ale obávám se, že půjde spíš o HW problém :/

guest

Příspěvekod guest » 15 zář 2014 11:17

K tomu interrupt:
http://serverfault.com/questions/30186/ ... ves-my-cpu

Někde jsem kdysi četl, že by to mohla způsobovat síťová karta /to trhání/, ale nemám pro to vysvětlení. Zkus ji na zkoušku zakázat.

Šupi
nováček
Stav:

Příspěvekod Šupi » 15 zář 2014 11:37

Síťovka to nedělá - tu jsem zkoušel (ale taky jsem to někde četl, nicméně ta se v tom DPC latency checkeru projevovala jen jako periodický skoky sem tam), ale zkusil jsem teď zakázat ovladač grafiky ATI Mobility Radeon HD 5650 a je to cajk (ale nemám ovladač grafiky - takže si moc nepomůžu). A taky mi během experimentování vyskočil nahoru proces atibtmon.exe na 46% CPU (a pořád běží na stejném vytížení i když se defakto nic neděje). Možná zkusit nainstalovat nějakou starší verzi toho driveru grafiky, ale moc se mi nedaří hledat - nevíte kde?

guest

Příspěvekod guest » 15 zář 2014 11:54

Šupi
nováček
Stav:

Příspěvekod Šupi » 15 zář 2014 12:36

Zkusil jsem ještě nějakej nástroj od AMD na automatické rozpoznání grafiky a stažení driverů - našlo mi to drivery řadě 4xxx i přesto že mám 5650, nicméně jsem je nainstaloval a nějak tak to s nima chodí, zvuk se neseká, ale jakmile připojim monitor, obraz na něm je téměř neviditelný - svítí to tak na 5%, na ntb je to cajk, ale to bude asi prostě tim že ty drivery nejsou správné - nehledě na to, že zmizela možnost na přepínání mezi grafikami. Bojim se že bude špatnej HW :/ - nějaká rada jak to vyvrátit/potrvdit? U ntb v domácích podmínkách asi těžko, že? A nevím jestli má cenu takovýto ntb ještě dávat do opravy :/

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
    od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem
    15
    6205
    od mateo- Zobrazit poslední příspěvek
    16 úno 2025 16:09
  • Zvuk z PC i mobilu v 1 sluchátkách
    od Givanni » 13 zář 2024 09:26 » v Vše ostatní (hw)
    13
    5820
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    13 zář 2024 14:32
  • jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
    od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem
    4
    11885
    od Mapa111 Zobrazit poslední příspěvek
    17 bře 2025 12:12

Zpět na “Problémy s hardwarem”