Zdravím, dneska jsem si měnil starou zákl. desku, procesor a paměti za novější viz zde: CPU https://www.mironet.cz/intel-core-i5446 ... +dp204545/
Deska: https://www.mironet.cz/msi-b85me33-inte ... +dp191374/
RAM: https://www.mironet.cz/adata-8gb-ddr3-1 ... +dp201862/, zdroj mám Corsair 450W,
a mám následující problém. Vše jsem normálně zapojil, spustil, ale vubec nejde obraz, respektive monitor se ani nezapne. Vše jinak běží normálně. Zkoušel jsem přepojit VGA z dedikované grafiky na integrovanou, ale nic. Nevíte co s tím?
Problémy s výměnou RAM, CPU a desky
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Problémy s výměnou RAM, CPU a desky
Naposledy upravil(a) whitenigga dne 11 zář 2014 19:37, celkem upraveno 1 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problémy s výměnou RAM, CPU a desky
Pokud máš připojený disk se systémem, tak jej odpoj a odeber i GK a připoj monitor na dedikovanou GK a pak zkus PC spustit.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
to jsem udělal, ale nepomohlo to
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Takže buď jsi něco nepřipojil, nebo připojil chybně, nebo je některá z připojených částí vadná a to včetně zdroje. Z čeho soudíš, že vše běží normálně? Zkus ještě reset BIOSu vyjmutím baterky na základní desce na dobu cca 2 min, při vypnutém PC a odpojeném od el. sítě (vyjmout kabel ze zásuvky). Potom zkus opět zapnout, ale problém bude nejspíše jinde.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Všechno jsem pro jistotu vypojil a znovu zapojil. PC po zapnutí jakoby naběhne, větráček se točí a disky taky (mam je zapojené pouze ke zdroji). CPU doufam vadny neni..
Je v zakladni desce verze BIOSu ktera podporuje Haswell refresh?
Pokud ne, potrebujes starsi procesor na flashnuti BIOSu.
Pokud ne, potrebujes starsi procesor na flashnuti BIOSu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
hm, deska podporuje CPU 4. generace, jestli je tim mysleny i defalutní bios pro Haswell refresh nevím. Každopádně když jsem se ptal na jinem fóru, bylo mi opakovaně sděleno, že tahle kombinace hardwaru bude fungovat..
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Je možné, že ti dodali desku staršího data, která ještě ten novější BIOS nemá, osobně bych si objednal nějaký z řady Haswell bez refresh a zkusil zapnout s ním, jestli naběhne, rovnou na něm aktualizuješ BIOS a jsi v klidu. A pak využiješ vrácení do 14 dnů.
Nebo jestli znáš někoho, kdo ho má, tak si půjč od něj na pár hodinek.
Tyhle desky moc lidí nekupuje a navíc u mironetu, takže bych se tomu ani nedivil, kdyby jim tam ležela delší dobu.
Nebo jestli znáš někoho, kdo ho má, tak si půjč od něj na pár hodinek.
Tyhle desky moc lidí nekupuje a navíc u mironetu, takže bych se tomu ani nedivil, kdyby jim tam ležela delší dobu.
Naposledy upravil(a) Karrex dne 11 zář 2014 21:18, celkem upraveno 1 x.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Samotna podpora napsana ve specifikacich nestaci, musis mit BIOS aspon verze 3.5. S nizsi verzi ten procesor fungovat nemuze.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Právě na stránkách MSI je oficiálně uvedena podpora Haswell refresh CPU, takže se mi zdá divný, že by prodávali desky se starým BIOSem.. I kdyz dnes je možny všechno.
Desky neletaji z fabriky do 24h k prodejci, mohou lezet klidne pul roku nebo i vic nekde ve skladech.
Jediny zpusob jak vylouzit ze je to starou verzi BIOSu je tam dat starsi procesor - jakykoliv.
Druhe co muzes udelat je vytahnout grafiku z PCI-E slotu a skusit to jen s integrovanou v procesoru.
Jediny zpusob jak vylouzit ze je to starou verzi BIOSu je tam dat starsi procesor - jakykoliv.
Druhe co muzes udelat je vytahnout grafiku z PCI-E slotu a skusit to jen s integrovanou v procesoru.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Jak píše petr, ta deska je z roku 2013, takže nikdy není vyloučeno, že tvůj kousek je třeba z konce roku 2013 nebo tak...
Sestava v profilu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 2579
-
od MariTopHigh
Zobrazit poslední příspěvek
02 lis 2024 23:00