Zdravím vás, mám problém se zdrojem. Při startu vydává zvuk jakoby drhnutí kov o kov. Pošlu odkaz na zvuk. Jde o to, že to dělá velmi nepravidelně.
Mám ho poměrně chvíli v mém pc, poslal mi ho kamarád ještě s grafikou. Po předělání hned při prvním startu to dělalo, pak následující dny to dělalo sem tam. Restart ani vypnutí nepomohlo ale pak to asi po dvou minutách odeznělo samo. V té době jsem si myslel, že to jde z grafiky. 3 týdny bylo ticho a nic neblblo až minulý týden to začalo dělat každý den. Až včera jsem přišel na to, že je to nejspíš zdroj, hodně to zkresluje. Nicméně jakmile ten zvuk je pryč tak po celý den se nic neděje a vše je v pořádku. Nejspíše ho dnes rozdělám, tak se chci zeptat jestli někdo jiný s tímhle neměl problém.
https://www.youtube.com/watch?v=vWWa09x ... e=youtu.be
Problém se zdrojem?
-
- Pohlaví:
Re: Problém se zdrojem?
To vypadá jako by škrtala vrtule o ten obvodový kryt, nebo je tam nějaký uvolněný drát. Při té demontáži bacha, pěkně to kope i po vypnutí!
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
1) co to je za zdroj si asi máme domyslet?
2) určitě se do něj nevrtej, jinak ztracis záruku!
Pokud máš podezření na zdroj, muzes ho s touto zavadou reklamovat.
Jediné co můžeš, pohledem zkontrolovat, zda ve zdroji není něco, co třeba dře o ventilátor. Ale i tak to nezkoušej sám opravit...
2) určitě se do něj nevrtej, jinak ztracis záruku!
Pokud máš podezření na zdroj, muzes ho s touto zavadou reklamovat.
Jediné co můžeš, pohledem zkontrolovat, zda ve zdroji není něco, co třeba dře o ventilátor. Ale i tak to nezkoušej sám opravit...
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Pohlaví:
Zda to dělá větrák lze zjistit i bez demontáže zdroje. Stačí si z papíru stočit slabou ruličku a tou z venčí vrtulku na vteřinu zastavit. Na tu reklamaci to jistě jer.
zdroj je to tenhle - http://zdroje.heureka.cz/fortron-ax450-60apn/ a záruka už skončila před měsícem.
a co bych tím testem měl poznat? Jestli jde o podobný zvuk?
-
- Pohlaví:
Pokud ta vrtule škrtá a ty ji na vteřinku zastavíš, poznáš že to dělá ta vrtule. Pak může být v háji ložisko, ale větrák ve zdroji lze vyměnit.
tipuji že to bude něco vevnitř, je možné že je to ložisko, akorát ten zvuk vždy zmizí jakoby nic.
-
- Pohlaví:
To už jsem psal, tak netipuj, ale zkontroluj to. Pokud je v háji ložisko tak vrtule než se usadí může škrtat a při vyšších otáčkách s uklidní.
Nestalo se vůbec nic.
-
- Pohlaví:
Co to znamená? Vrtuli si zastavil a stále to vrčelo? Pak kmitá cívka.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4368
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06