HDMI kabel

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

elims
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

HDMI kabel

Příspěvekod elims » 02 lis 2014 11:02

Ahoj, je to tyden co mam novou TV LG 42LB650V. Koupil jsem si 10ti metrovy HDMI kabel na propojeni TV s PC. Grafickou kartu mam Radeon HD 5670.
Tyden bezelo vsechno v pohode, az vcera vecer po zapnuti PC (TV jiz bezela), po najeti windowsu, kdy se detekovalo ze je pripojene zarizeni pres HDMI (monitor se na sekundu vypl a zase zapl a na TV vyskocila informace ze je HDMI pripojene) tak mi plocha na pocitaci zacla jemne blikat (jakoby ruseni, kdyz je treba pustena mikrovlnka - to mam ale jiz osetrene galvanickym oddelovacem na antene tak takove ruseni jiz nemam).
Monitor se nekolikrat behem minuty zase vypl / zapl na TV nekolikrat vyskocila informace ze je pripojene HDMI a plocha na PC se jakoby vlnila.
PO minute blikani jsem najednou citil smrad paleni plastu a od PC se mi zacal valit jemny dym. Vse jsem rychle vypl i ze zasuvky a PC jsem rozebral abych zjistil kde je chyba.
Kdyz jsem odpojoval z grafiky HDMI kabel tak byl uplne horky a roztekly (viz foto). Rozebral jsem PC zdroj, tam bylo vsechno v poradku, na desce taky nic vytekle neni a grafika byla trosku teplejsi.
Zaskocil me ale ten HDMI kabel. Jak je mozne ze se tak roztekl?
Cely tyden co jsem mel takto tv a pc zapojene + koukani na 3D filmy apod, tak vse bezelo v poradku.
HDMI kabel jsem tedy odpojil a pc zapnul a vse bez problemu, zkusil jsem i zapojit ten HDMI kabel a 5 minut jsem u toho sedel, vubec se neprehrival a vse vypada ze je ok.
Nevite co by se mohlo stat? Mozna jeste jedna poznamka. Pritelkyne v tu dobu zehlila a zehlicku mela zapojenou v zasuvce kde je zapojena TV. Na stejnem zasuvkovem okruhu je i PC. Pritelkyne zehlila i rano ale vse bylo bez problemu a TV a PC jelo soucasne.
HDMI kabel vypada ze je jinak v poradku ale mam ho radeji odpojeny.
Diky za informace co by se mohlo stat.

FOTO:
http://s18.postimg.org/yt6bg6wix/DSC_0659.jpg

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: HDMI kabel

Příspěvekod wattmetr » 02 lis 2014 12:20

Vítej na PC-help!

Myslím, že vysvětlení je jednoduché. Špatný kontakt HDMI kabelu v zásuvce grafiky, vznikne přechodový odpor (zdroj rušení), koncovka kabelu se začne zahřívat případně až do zahoření (dým apod.).

A obrázky patří do příspěvku (viz Pravidla fóra a Jsem tu poprvé), ne bůhvíkam!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

elims
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod elims » 02 lis 2014 17:38

Ahoj, dekuju za odpoved a omlouvam se za spatne prilozeni obrazku.

s pocitacem se ale nehybalo, a kabel byl v grafice zastrceny dobre (teda alespon myslim). Proc se tedy toto projevilo az po tydnu pouzivani a ne hned pri prvnim pouziti?

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 02 lis 2014 17:45

Na Tvou poslední otázku nedokážu odpovědět, nejsem jasnovidec. Jen ještě dodám, že to mohla zavinit i vada kabelu - vada propojení přímo v konektoru. Ale to už je střelba od boku.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení TV-NTB přes HDMI/USB-C
    od bradto » 26 bře 2025 20:22 » v Vše ostatní (hw)
    16
    9218
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    28 bře 2025 21:30
  • HDMI nepřenáší obraz z PC
    od Kejbo » 21 bře 2025 09:51 » v Vše ostatní (hw)
    15
    8607
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    27 bře 2025 13:08
  • HDMI dotykový displej pro raspberry.
    od BigSandy » 01 led 2025 10:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13
    5763
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    02 led 2025 12:46
  • Displayport vs HDMI obnovovací frekvence
    od walderan » 04 kvě 2025 21:01 » v Problémy s hardwarem