Ahoj,
potřenuju nainstalovat konventor z USB 2.0 na paralelní port. Asi paralelní. Nevím přesně jaký typ to je. Jedná se o tiskárnu HP LaserJet 1100A. Koupil jsem kabel, který má fungovat tak, že tiskárna bude tisknout na USB portu. V CD ke kabelu jsou nějaké ovladače a já vůbec nevím co a jak nainstalovat.
Nejdřív by bylo asi dobré vedět, co vůbec rozkliknout.
Díky za pomoc
Instalace konvektoru USB-?paralelní? port
Re: Instalace konvektoru USB-?paralelní? port
USB to Parallel Printer Cable.
Ale pocitej s tim ze to nebude fungovat moc spolehlive - obcas to prestane tisknout a pomuze restart, obcas pomuze vyndat a zandat USB a obcas preinstalovat ovladace. Nas to prestalo bavit po trech tydnech a koupili jsme sice drazsi, ale mnohem spolehlivejsi kartu s LPT portem, ale treba tobe to bude fungovat tak jak ma.
Ale pocitej s tim ze to nebude fungovat moc spolehlive - obcas to prestane tisknout a pomuze restart, obcas pomuze vyndat a zandat USB a obcas preinstalovat ovladace. Nas to prestalo bavit po trech tydnech a koupili jsme sice drazsi, ale mnohem spolehlivejsi kartu s LPT portem, ale treba tobe to bude fungovat tak jak ma.
Dobře. Ale co teď? Jsou tam 2 druhy manuálu. Jedno je Win98 a jedno WinME. Na notebooku je Win7.
// Jinak ovladače tiskarny se bez problému nainstalovaly.
// Jinak ovladače tiskarny se bez problému nainstalovaly.
Kdyz das vyhledat ovladac na CD, nenajde ho to samo?
Teď ti nějak nerozumím. Jak to myslíš? Jak dát vyhledat ovladač na CD?
Ve spravci zarizeni pravym tlacitkem na zarizeni bez ovladace, prave tlacitko a aktualizovat ovladac. Jako druhy je rucni instalace - vyberes mechaniku, zaskrtnes vcetne podadresaru a nechas ho hledat.
Ve správci zařízení je vše v pohodě.
Slozene zarizeni USB by mohlo byt ono.
Pokud to funguje spravne, tak pod portama je neco jako USB virtual LPT1.
Pokud to funguje spravne, tak pod portama je neco jako USB virtual LPT1.
Složené zařízení USB má nejnovější aktualizace. Ale kde najdu port USB virtual LPT1 netuším.
Asi už budu muset jít pryč, tak kdyžtak napíšu zítra. Snad se na tento NTB dostanu. Zatím díky moc.
Asi už budu muset jít pryč, tak kdyžtak napíšu zítra. Snad se na tento NTB dostanu. Zatím díky moc.
-
- Pohlaví:
Nechápu ty ovladače..
Já už od XP používám něco jako tohle: http://www.pekro.cz/kabel-redukce-usb-a ... tAodl20AJA
Vždy to fungovalo bez problémů. Jediné na co musíš dát pozor je při rozborce zastrčit USB do portu, kde byl předtím - mám u něj fixou "T".
Vytvořený port pak vypadá takto:
Já už od XP používám něco jako tohle: http://www.pekro.cz/kabel-redukce-usb-a ... tAodl20AJA
Vždy to fungovalo bez problémů. Jediné na co musíš dát pozor je při rozborce zastrčit USB do portu, kde byl předtím - mám u něj fixou "T".
Vytvořený port pak vypadá takto:
Tak jsem se konečně dostal k notebooku. Jak mám pokračovat? Podobnou redukci mám já, ale kupovanou na CZC.
-
- Pohlaví:
Připoj tiskárnu, zapni , zvol v systému novou tiskárnu a naveď ji na ten port.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1689
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
17 črc 2025 19:17