Netbook ASUS Eee 1215n nejde touchpad
Netbook ASUS Eee 1215n nejde touchpad
Nevíte kde je problém u tohoto netbooku a nefunkčního touchpadu? Zkoušel jsem všechny 4 ovladače ze stránek výrobce, zkoušel jsem přes ty spec. klávesy zapnout-vypnout touchpad a nic. Ve správci myši není vidět, jen ext. USB myš. Taky jsem se kouknul pod kryt a podle obrázku by vše mělo být OK, jen tam chybí takové 2 „textilní nalepovací vaty“ Po startu do hodí okno (Hotkey Sewrvice – Can´t find touchpad device) takže asi půjde o HW problém?
Re: Netbook ASUS Eee 1215n nejde touchpad
Necestoval jsi s ním poslední dobou?Stalo se mě to u staršího modelu,byl vypadený klablík který vede do touchpadu.Jinak zkus juknou do biosu některé NETbooky mají funkci vypnutí touchpadu v biosu a nebo přímo klávesovou zkratku.
http://zet-web.rajce.idnes.cz/PC_HELP/#take-apart-laptop-06.jpg
http://zet-web.rajce.idnes.cz/PC_HELP/#take-apart-laptop-06.jpg
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce , až mu víko upadne..... :)
Zkusim večer ještě zkontrolovat kabel a ten BIOS, ale nevím jaká je ještě jiná spešl kombinace kláves mimo Fn+klávesa s touchpadem. Poradíš? Navíc u toho touchpadu jsou 2 datové ploché kabely (asi plocha a tlačítka) a nefunguje touchpad jako celek ani tlačítka 

Zkus Fn+F9,pokud nepomůže tak je možná po něm.Někde jsem četl že modelům 1215N a 1215B často touchpad odcházel.Každopádně prva zkus tu klávesovou zkratku.A nefunguje ani když odpojíš myš?
Asi je touchpad KO HW. Teď mi psal bratr, že vyndal touchpad kabel a u těch datových linek jsou od druhé půlky do konce ty linky pokrocené a ohnuté prostě poškozené. Takže celý touchpad nebo dá sehnat tento náhradní kabel za pár korun?
Díly možno najdeš na Ebay a nebo zkusit sehnat rozbitý na díly.A nebo koupit nový kablík,musel by sis ovšem zjistit počet pinů. např. : http://www.ebay.com/itm/Samsung-R530-Kabel-Flachbandkabel-Touchpad-Flex-ribbon-cable-/201108403089?pt=DE_Computer_Sonstige&hash=item2ed2feb391
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Lis 2014 15:21) ---
Radši sem ale hoď foto (až budeš moct).To že jsou pokroucené neznamená že nejsou funkční.
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Lis 2014 15:21) ---
Radši sem ale hoď foto (až budeš moct).To že jsou pokroucené neznamená že nejsou funkční.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Recenze Asus ProArt LC360 Příloha(y)
od KingGustavo » 29 pro 2024 14:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2901
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
29 pro 2024 15:17
-
-
- 11
- 5697
-
od Martab
05 pro 2024 17:41
-
-
Recenze Asus RT-BE58U – připraven na budoucnost
od KingGustavo » 02 říj 2024 18:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 3569
-
od BL!zZard
03 říj 2024 18:24
-
-
-
ASUS TUF GAMING B550-PLUS pozice v RAM slotech Příloha(y)
od Rewqa » 31 pro 2024 13:06 » v Problémy s hardwarem - 12
- 6865
-
od Rewqa
31 pro 2024 23:52
-
-
- 6
- 3778
-
od petr22