Rozdělení HDD
Rozdělení HDD
Ahoj, instaloval jsem Win XP prof SP2 na 250HDD, rozdelil jsem to na 30 a 220, vse jsem nainstaloval v poho ale ted se mi vubec ve winech neukaze tech 220? Mam tam jen C o velikosti 30. Vubec nevim co s tim
. Prosim o pomoc...dik.

Novější chipsety na deskách umějí se Sata disky nativně pracovat - pokud se nedají do raidu, takže by to mělo jít i bez driverů. Pokud jsem dobře pochopil, tak tu 30GB vidí a jde o jeden HW, takže první juknout na správu disku a dát naformátovat těch 220GB; nebudou-li vidět, pak restart nebo dát vyhledat nové zařízení.
A zkoušeli jste to vypnout a zapnout?
franticek píše:Novější chipsety na deskách umějí se Sata disky nativně pracovat - pokud se nedají do raidu, takže by to mělo jít i bez driverů. Pokud jsem dobře pochopil, tak tu 30GB vidí a jde o jeden HW, takže první juknout na správu disku a dát naformátovat těch 220GB; nebudou-li vidět, pak restart nebo dát vyhledat nové zařízení.
Novější chipsety ano...

- James_Radlle
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Obvykle je dobre hned pri instalaci win naformatovat vsechny partition, tak priste:-)
Jinak to muzes zkusit nejakym programkem na spravu disku - Partition Magic nebo jiny z http://www.slunecnice.cz

Jinak to muzes zkusit nejakym programkem na spravu disku - Partition Magic nebo jiny z http://www.slunecnice.cz

Počítač: ANO! 

S jedinou výjimkou - oddíl c: bych neformátoval.James_Radlle píše:Obvykle je dobre hned pri instalaci win naformatovat vsechny partition, tak priste:-)

A zkoušeli jste to vypnout a zapnout?
Myloš píše:Jestli není vidět jen v průzkumníkovi, pak proto, že není ještě naformátovaný. Zkus ho najít ve správci disků – pravou myší na ikonu Tento počítač —> spravovat —> Správa disků
Tam odtud ho naformátuj a přiřaď mu písmeno.
Tady bych asi trochu nesouhlasil :) Podle mě pokud není naformátovaný (formát RAW) normálně bude v průzkumníku vidět akorád nepujde otevřít.. Spíš nemá přiřazený pro to volné místo partition (ovládací panely -> správa systému -> správa počítače -> a vytvořit ten partition) (názvy přibližně, mám EN Windows) nebo doinstalovat ovladač k sata disku :)
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost

Jasně, dopustil jsem se nepřesnosti. V každém případě se ale shodneme na tom, že by měl být disk vidět ve správci disků (do té se lze dostat jak přes ovládací panely, tak – rychleji – pravým myšítkem na tento počítač —> Spravovat.Unholy píše:Tady bych asi trochu nesouhlasil :) Podle mě pokud není naformátovaný (formát RAW) normálně bude v průzkumníku vidět akorád nepujde otevřít.. Spíš nemá přiřazený pro to volné místo partition (ovládací panely -> správa systému -> správa počítače -> a vytvořit ten partition) (názvy přibližně, mám EN Windows) nebo doinstalovat ovladač k sata disku :)Myloš píše:Jestli není vidět jen v průzkumníkovi, pak proto, že není ještě naformátovaný. Zkus ho najít ve správci disků – pravou myší na ikonu Tento počítač —> spravovat —> Správa disků
Tam odtud ho naformátuj a přiřaď mu písmeno.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4731
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”