Obnovení partition
Obnovení partition
Dobrý den, měl bych dotaz - odpojil jsem externí disk SSD bez možnosti "Bezpečně odebrat Hardware", po opětovném zapojení disku, mě disk píše, že je ho třeba znovu naformátovat a ve správci zařízení se zobrazuje jako "JMicron Flash CR Loader USB Device" o velikosti 4GB místo 120GB. Na disku mám důležitá data. Po mých doposud získaných poznatků jde prý o to, že spadla FAT tabulka a není tak prý zas až tak velký problém ji obnovit a data na disku by měla být stále k dispozici. Nevíte prosím někdo jak tento problém vyřešit, popřípadě poprosím o podrobný popis, jedná se od disk OCZ Core Series V2120GB, děkuji moc
Re: Obnovení partition
Obavam se tohle nemuze zpusobit poskozena FAT tabulka, ale je to problem s elektronikou disku. Disk s poskozenym souborovym systemem se nebude hlasit jako Jmicron flash device s kapacitou 4 GB.
Jako prvni bych to skusil pripojit na SATA radic v pocitaci, ale to nejspis nepomuze.
Ciste teoreticky by to mohl spravit flash firmware.
Jako prvni bych to skusil pripojit na SATA radic v pocitaci, ale to nejspis nepomuze.
Ciste teoreticky by to mohl spravit flash firmware.
Po flash firmware data zůstanou? Na sata radic jsem to jiz zkousel, bohuzel vysledek naprosto stejný. Pokavad po flash firmware data zmizí, je možné je pak obnovit pomocí nějakého programu na obnovu dat?
-
- Pohlaví:
Flash firmware asi nepomôže, firmware sa nepoškodí pri náhlom odpojení, to skôr dáta sa neprenesú.
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 20 srp 2019 14:01, celkem upraveno 3 x.
Osobne bych na to pustit OCZ Toolbox, co na ten disk rekne.
http://ocz.com/consumer/download/firmware
U toho firmware by melo byt napsane jestli je destrukcni nebo ne, tedy pokud vubec existuje.
U disku "znacky" OCZ se pri odpojeni muze stat zcela cokoliv - napriklad ze se disk zamkne a konec - viz legendarni Vertexy kde se nesmel uspany pocitac vypnout z elektriny, protoze to znicilo disk. Kdykoliv jsem videl nejaky disk OCZ, tak skoncil spatne a vetsinou bez moznosti obnovy dat.
http://ocz.com/consumer/download/firmware
U toho firmware by melo byt napsane jestli je destrukcni nebo ne, tedy pokud vubec existuje.
U disku "znacky" OCZ se pri odpojeni muze stat zcela cokoliv - napriklad ze se disk zamkne a konec - viz legendarni Vertexy kde se nesmel uspany pocitac vypnout z elektriny, protoze to znicilo disk. Kdykoliv jsem videl nejaky disk OCZ, tak skoncil spatne a vetsinou bez moznosti obnovy dat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problem s externim diskem - partition Příloha(y)
od JirkaKubec » 02 črc 2025 08:52 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4581
-
od martin.100
Zobrazit poslední příspěvek
08 črc 2025 16:59
-
-
- 1
- 4339
-
od pcmaker
07 bře 2025 18:01
-
- 3
- 4307
-
od petr22
30 dub 2025 09:26
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15953
-
od Minapark
16 zář 2024 10:58
-
-
- 2
- 3772
-
od petr22