Reštartovanie PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

namenoexist0
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Reštartovanie PC

Příspěvekod namenoexist0 » 28 pro 2014 02:05

Dobrý deň
Dnes som si prehadzoval graf. kartu zo starého pc na ten novší.
Popri tom som ešte vybrat chladič s procesora a šiel ho prefúkať ( vyčistiť).Keď som to dal nazad ( áno dal som to nazad správne ) tak som zapol pc a šetko mi pekne načítava a ked mi na obrazovke asi 30 sec píše že windows a popritom sa mi to načítava ( tá čiaročka tam behá dokola ) tak mi ho zrazu vypne ... Skúsil som vybrať graf. kartu ale stále mi to robí. Káble som popritláčal, všetko som skontroloval, ešte aj naskočilo že si môžem vybrať či chem íst do "safe mode" alebo "start windows normally" tak mi klávesnica nereagovala a miška mi nesvieti (čiže tiež nereaguje).
Prosím vás neviete mi pomôcť ? (ps: mám win xp ) Vďaka

Reklama
Uziv00

Re: Reštartovanie PC

Příspěvekod Uziv00 » 28 pro 2014 09:29

tohle je normální. Zvláště v případech, kdy si tazatel neuvědomí, že po sundání chladiče z procesoru je třeba jej přepastovat. O čemž jsi se nezmínil, tudíž předpokládám, že jsi to neudělal.

namenoexist0
nováček
Stav:

Příspěvekod namenoexist0 » 28 pro 2014 10:12

No na starom pc som nikdy nepastoval a šlo to vždy, aj po sundaní 10x, je to divné, navyše ani pastu nemám ;( A keby to prepastujem tak to už pôjde ? či to je tá porucha už trvala ? :O

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 28 pro 2014 11:02

Jestliže jsi něco nepoškodil, tak odstranění staré a dání nové teplo vodivé pasty nejspíše problém vyřeší.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

namenoexist0
nováček
Stav:

Příspěvekod namenoexist0 » 28 pro 2014 18:05

A ako to vysvetľuje to že nejde klávesnica a myš ?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod petr22 » 28 pro 2014 18:10

Kdyz se sunda z procesoru chladic a da se zpatky bez vymeny pasty tak jedine co se muze stat pokud je opravdu pasta uplne vyschla ze se zvysi teplota o par stupnu, ale pokud je chladic spravne nasazeny tak se nemuze stat tohle. Musi to fungovat i kdyz tam pasta neni vubec.

U starsiho pocitace bych to videl spis na problem s diskem, nebo zdrojem, pripadne zakladni deskou. Zvlast jestli byl pocitac po dlouhe dobe odpojen od zdroje elektrickeho proudu (vypnuti vypinacem napajeni neodpoji).

namenoexist0
nováček
Stav:

Příspěvekod namenoexist0 » 30 pro 2014 21:56

Aháá, dík, už to ide, bolo to vďaka paste, teraz mám však iný problém.
Po zapnutí pc mi nefunguje ani usb ani ps2 port, proste sa mi zapne plocha šetko a nereaguje mi klávesnica ani myš či už ps2 alebo USB.
Skúšal som núdzový režim, bios ale proste myš a klávesnica nefungujú.
Neviete ako by som to mohol vyriešiť ?

guest

Příspěvekod guest » 30 pro 2014 22:00

Udělej ClearCMOS a mohlo by to chodit. viewtopic.php?f=85&t=53403&p=379956&hilit=Clear+CMOS#p379956

Zpět na “Problémy s hardwarem”