Pomalý PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

FreeDe
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Pomalý PC

Příspěvekod FreeDe » 08 led 2015 19:49

Zdravím
Chtěl bych požádat o radu, protože už z toho nemůžu ani spát. Bratr si koupil nový PC a já si vzal jeho starý, který jěště před předáním byl vyčištěn jak systémově (kompletní přeinstalace), tak hardwarově (od prachu). Jenže se mě zdá, že PC je vytížený jen na 20% a už nestíhá pracovat. Bratr na něm hrál Battlefield 3 na střední detaily bez sebemenších lagů a mě to nerozjede ani Leagfue of Legends na nejnižší. A to jsem ho chtěl přímo na tuto hru. Jinak stahoval jsem si program od AVG, mám Razer booster, od SlimDrivers mám všechny možné ovladače, nejnovější DirektX, antivirus Avast v plné verzi a v poslední řadě program na čištění od DLL-files.com. Všechny aktualizace na W7 stáhlé. Nevím co už s tím a proto se obracím na vás o radu.

PC:
Intel Pentium 4 2xDDR s 3GHz (nevím jak je to v turbo boostru)
2GB ram
Grafický čipset Radeon X1600 Series takt jádra 635MHz
takt paměti 342 MHz
paměť je 1023
celková paměť 160 GB
Předem děkuji za odpověď.

Reklama
ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Re: Pomalý PC

Příspěvekod ondoubek » 08 led 2015 20:37

Zdravím, BF3 to nerozjede. Odinstaluj ty SlimDrivers, Razer booster, AVG, ten program od DLLfiles.com. Pokud si stahovat všechny možné ovladače, no potěš. Dej screen ze správce zařízení s rozkliknutýma položkama.

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 08 led 2015 21:36

Nevzal si z toho PC náhodu grafiku? :-D

Být tebou udělám znovu přeinstalaci a už žádné spešl prográmky neinstaluj. Antivir, firewall, ovladače ze stránek výrobce a to je vše.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

mople71
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod mople71 » 08 led 2015 21:56

:D To je ještě AGP co? Njn, to je taky nápad do té vykopávky nacpat Windows 7 a ještě si to do*rat instalovánim kravin... ;) Co s tím? Čistá instalace W7, ruční optimalizace systému pro pomalé vykopávky. Ale osobně bych to nechal dožít pod WXP nebo Linuxem...

FreeDe
nováček
Stav:

Příspěvekod FreeDe » 11 led 2015 07:31

BF3 to rozjelo, zkoušeli jsme to tehdy a je to skládaný pc. Grafiku tam mám. Přemýšlím, že by to mohli dělat ty RAMky, které mají jen 2GB. Takže jestli bych měl jít do nových ramek, nebo koupit spíš radši procesor.... Nevím. Taky nevím, jestli na to všechno stačí ten 400W zdroj, jestli to nebude třeba tím. Taky jsem přemýšlel, že se nějak extra přehřívá, tak jsem si na to stáhl program. Jinak všechny programy jsem oddělal po vaší radě.
Přílohy
teplota.png
pc.png

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 11 led 2015 11:08

Nemohli jste hrát BF3, karta neumí DX10 ani 11, takže se hra nespustí.

Buď ti z toho vzal kartu a nebo si to pleteš, ta karta je navíc tak slabá, že můžeš být rád za zobrazení plochy.

I tak starou hru jako je Doom3 to rozjede na 1600x1200 (High) na 30FPS.
Naposledy upravil(a) Karrex dne 11 led 2015 11:22, celkem upraveno 3 x.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

souky5
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod souky5 » 11 led 2015 11:16

má ta karta vůbec podporu W7 ?

FreeDe
nováček
Stav:

Příspěvekod FreeDe » 12 led 2015 03:13

Včera jsem projížděl tohle fórum a narazil jsem na program HWiNFO, tak jsem si ho stáhl a ten mě vyvedl z přesvědčení, že mám 1GB GK, ale mám 256 :) Nevím, BF3 to vážně rozjelo a bratr si kupoval úplně nový pc :) Můžete mi tedy poradit, jestli mám investovat peníze do rozšíření a poskládat si slušnou mašinku a nebo si koupit úplně nový? http://stolni-pocitace.heureka.cz/hp-pa ... c-j5m79ea/

marcelne
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod marcelne » 12 led 2015 08:17

Podľa mňa Vám je nová mašina zbytočná. Poskladajte si tento čo máte, v prvom rade preinštalujte win7 na novo a neinštalujte naň hlavne:avg, avast a doplnky ku nim, nemám s tými antivírusami dobré skúsenosti, ja by som Vám doporučil Eset smart security 8. Ramky máte dosť a aj grafiku 256mb na hru Lol čo ste spomínali.

FreeDe
nováček
Stav:

Příspěvekod FreeDe » 12 led 2015 10:11

Takže myslíte, že by to bylo lepší? Já chtěl ten HP co jsem posílal, už jen kvůli té AMD základovce. Jinak nevím, ATI program mi ukazuje 1GB 128bit grafiku a pak jiný zase jinou. Takže mi doporučujete, přeinstalovat win? Jinak s NODem mám dobré zkušenosti.

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 12 led 2015 10:32

Určitě jedině nový, z tvého můžeš vzít třeba skříň (radši nám ji vyfoť). Kupovaný PC rozhodně dne. Můžeš to sestavit takto (podle ceny toho PC, co jsi poslal) http://www.czc.cz/agpnuf97nqg8hbhdk06asgjuv1/seznam a později dokoupíš jednu RAM, grafiku = máš hodně výkonný PC.

PS: Z těch free Avast není špatný, klidně si ho můžeš nainstalovat, k němu třeba firewall od Comoda. A hlavně neinstaluj žádný boostery, čističe atp (jediný z těch základních můžeš CCleaner).
Sestava v profilu.

FreeDe
nováček
Stav:

Příspěvekod FreeDe » 12 led 2015 18:27

Skříň je obyčejná. No spíš i celý PC, já to chci hlavně na to LoLko prozatím a potom jsem chtěl rozšířit, jen jsem viděl PC od HP a začal jsem přemýšlet, jestli není lepší, si koupit nový. Jinak děkuji Karrex za pomoc s výběrem komponentů, jen přemýšlím, že bych nekupoval 1TB ale spíš koupil nějaké SSD na Win :) Já nepotřebuji prozatím moc paměti :) Jaký názor na to máte vy?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”