Dobrý den,
Včera jsem si koupil nové komponenty k PC (CPU, OP, ZD) a po zapojení mám jen černou obrazovku - Ani nepípne načtení biosu.
Nové:
CPU: AMD x4 860k
ZD: Gigabyte F2A88XM-HD3
OP: Zeppelin 2GB DDR3 1600MHz CL11 Gold
Staré:
GK: Asus GT520 Silent
HDD: SATA II (typ vlastně ani nevím, nemělo by být podstatné)
Zdroj: FSP Group 250W
Vím, staré součástky jsou opravdu staré a budou vyměněny později.
Mohl by můj problém způsobovat nevýkonný zdroj? Nároky CPU se zvýšily, ale jelikož GK zůstává stejná, nejsem si jistý, jestli je zrovna toto problém.
Zapojení kabeláže:
Ze zdroje do ZD - 20+4 pin, ATX 12V 4pin (ZD má 8pin), Napájecí kabel do HDD, Větrák skříně. Zapojení do GPU ze zdroje nemám žádné. Nenašel jsem žádný pin, pravděpodobně zapříčeněno pasivním chlazením.
Mohl by můj problém zapříčinit nedostatečný zdroj, nebo je to problém v nekompatibilnosti s OP? Četl jsem, že s některýma deskama nefunguje, ale nikde jsem nenašel, že by zrovna s tou mojí nešlapal. Na stránkách výrobce jsem nenašel ani zmínku o OP, ale je tam už z roku 2013.
Také jsem se dočetl, že by chyba mohla být v zastaralém biosu, což by zapříčinilo nefunkčnost celého systému, ale zase jsem se na jiném fóru dočetl, že by sysém na obrazovce alespoň najel a poté se vypnull.
Budu vděčný za každou pomoc.
Nové komponenty - Nefunkční sestava
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nové komponenty - Nefunkční sestava
Ano, zdrojem by to být mohlo a biosem taky.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
Skus vyndat pameti jestli to pipne ze tam neni RAMKa.
Zrovna Zeppeliny jsou znacka (mno znacka, jsou to OEM neznackove moduly) u kterych mohou byt nefunkcni cele serie. Chtelo by to vyzkouset osvedcene zarucene funkcni komponenty.
Zacal bych zdrojem a kdyz to nepomuze tak pameti. S nekompatibilnim procesorem by to melo nabehnou a napsat aspon nejakou hlasku.
Zrovna Zeppeliny jsou znacka (mno znacka, jsou to OEM neznackove moduly) u kterych mohou byt nefunkcni cele serie. Chtelo by to vyzkouset osvedcene zarucene funkcni komponenty.
Zacal bych zdrojem a kdyz to nepomuze tak pameti. S nekompatibilnim procesorem by to melo nabehnou a napsat aspon nejakou hlasku.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Vyndal jsem paměti, ale bylo to stejné, jako s nimi.
Předpokládám, že to je slabým zdrojem.. Děkuji.
Předpokládám, že to je slabým zdrojem.. Děkuji.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Bohužel, výměna zdroje vůbec nepomohla, děje se to samé. Rozjedou se větráky, HDD a to je vše. Bios nepípne, Monitor nemá signál (Zkoušel jsem 2, 2 jiné dráty). Je to opravdu chyba špatného biosu, nebo to může být něčím jiným? Kdyby to byla chyba biosu, nenaběhla by alespoň nějáká hláška? Začínám z toho být zoufalý :(
s jakým zdrojem jste to zkoušel?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
EVOLVEO Pulse 450W černý.
Neni nekde napsana revize BIOSu? Mela by byt F7.
Prijde mi divne ze by tohle delal zdroj, minimalne pri vyndani pameti by to melo pipat.
Prijde mi divne ze by tohle delal zdroj, minimalne pri vyndani pameti by to melo pipat.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Podle toho, co jsem se zatím dočetl je verze biosu dokonce F1, každopádně tuto informaci stále prověřuji. Je možné, aby mi počítač ani neškytl kvůli tomuto biosu? Nezobrazilo by se mi alespoň logo, nebo něco takového? Či pípnutí?
Teoreticky to mozne je, v pripade ze deska nevi jak ma nastavit frekvenci a napeti. U procesoru co jsem videl se to spustilo na nejake zakladni frekvenci a pri startu to psalo hlasku o tom ze je treba aktualizace (u fujitsu siemens je to samostatny update).
Jde to ale zjistit jedine tak, ze se tam da starsi procesor - bud ho pujcit nebo koupit pres net a do 14 dnu vratit.
Jde to ale zjistit jedine tak, ze se tam da starsi procesor - bud ho pujcit nebo koupit pres net a do 14 dnu vratit.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Koupil jsem starší procesor a všechno šlapalo jako hodinky. Problém byl ve starém biosu. Updatoval jsem ho a teď už jen jediný háček je v nefunkčním windowsu. Z toho už se něják prokoušu :) Děkuju za rady.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3054
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 říj 2024 09:21