Po chvíli hraní padal výkon grafiky, vypíná se notebook *
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Po chvíli hraní padal výkon grafiky, vypíná se notebook *
Zdravim zde vsechny, mam problem se svym Notebookem HP Pavillion dv6-6b85ec, konkretne s grafikou AMD Radeon HD 6770M. At hraju jakoukoliv hru at na full nebo na min, hra se zacne po 2 minutach sekat a spadne mi na 6 FPS (drive slo vsechno naprosto dokonale) preinstaloval jsem tedy windows a nyni se mi notebook 2 minutach pro zmenu vypne. prehrivanim to nebude, vycistil jsem ho pred dvema tydny stlacenym vzduchem komplet, ovladace mam aktualni a zkousem sem drivery jak z AMD supportu, tak i z HP supportu, teploty sou v normalu 50 - 60 stupnu, nevite nekdo co s tim? jinak za normalniho behu mi NTB jede na intelacke grafice Intel HD Graphics 3000, pri hrach se zapne na AMD a NTB se vypne. nevite nekdo co s tim? Dekuji za kazdou odpoved 

Naposledy upravil(a) Myloš dne 12 úno 2015 09:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Problem s Grafickou kartou“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Důvod: Oprava nadpisu „Problem s Grafickou kartou“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Re: Problem s Grafickou kartou
nedá se vypnout amd grafika a zkusit hrát s tou integrovanou-co to bude dělat? tím vyloučit jestli je to amd kartou nebo něčím dalším. pokud to pojede na integrované normálně, tak bude amd karta asi vadná. ale počkej na odborníky, já sem spekulant :)
"hra se zacne po 2 minutach sekat a spadne mi na 6 FPS (drive slo vsechno naprosto dokonale) preinstaloval jsem tedy windows a nyni se mi notebook 2 minutach pro zmenu vypne. prehrivanim to nebude,"
Naopak - prehrivanim je to temer urcite. Otazka je zda se jedna pouze o vypnuti kvuli prehrati nebo je uz graficky chip poskozen (popraskany spoj mezi zakladni deskou a gpu).
Naopak - prehrivanim je to temer urcite. Otazka je zda se jedna pouze o vypnuti kvuli prehrati nebo je uz graficky chip poskozen (popraskany spoj mezi zakladni deskou a gpu).
- pepazdepa858
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
kdyby bylo po grafice tak by to nerozjel ani na ty 2fps
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Po chvíli hraní padal výkon grafiky, vypíná se notebook
prehrivanim to neni jelikoz sem pouzil asi 3 ruzne programy na monitorovani teplot, teploty sou v normalu (50 - 65) a na inteůacke hraji ted, jede to dobre, bohuzel na minimalni detaily, nektere hry jako treba BF 4 nebo farcry 4 nebo NFS Rivals na intelake nejdou spustit .. prosim panove pokuste se mi jeste poradit, budu vam vsem moc vdecny 

Jaka je teplota toho Radeonu ve chvili, kdy se to vypne?
2 minuty jsou akorat tak cas na zahrati GPU za hranici kdy se bud aktivuje tepelna pojistka nebo projevi poskozeni spoje mezi deskou a GPU.
2 minuty jsou akorat tak cas na zahrati GPU za hranici kdy se bud aktivuje tepelna pojistka nebo projevi poskozeni spoje mezi deskou a GPU.
To co tady popisuješ je ukázkový případ přehřívání NTB. jelikož mi jich už pod rukama prošlo několik desítek s podobnými symptomy mužu ti říct že fouknout do toho nějakym sprejem bo komresorem není uplně nejidelalnějsí řešení buď ten koberec na radiatorech ani neprofoukneš nebo se ti částečky prachu nabitý statickou elektřinou rozutečou po MB. nejlepší je radiatory vyntdat , vyčistit a vyměnit pastu. u těch HPček to je věčinou na rozpůlení. samozřejmě to mužou bejt i "studeňáky" pod čipem ale to by se podle mě chovalo jinak (pády systému, pruhy nebo hieroglify v obraze, pády ovl. graf karty atd...). skus to nejdřív pořádně vyčistit než to strčíš do trouby 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 1813
-
od extrem