Zdravim,
jak uz napis napovida nejde mi zprovoznit GPU
Sestava: MSI R9 280 ( uplně nová, na 100% funkcní)
MSI G45 Gaming Z87 ( uplně nová, funkční)
Fortron Aurum 750W (uplně novy, bez porblemu)
I5 4670K
Problem: na integrovanou grafiku jede vše bez problému pres jakykoliv kabel na jakemkoliv monitoru
Pokud ale pc vypnu, prepojim kabely a zapojim R9, pocitac naskoci ale bez obrazu, klasicka hlaska no signal a nasledne power saving mode
Na cca desaty pokus se mi dnes podarilo zprovoznit kartu pres hdmi kabel sice neodpovidalo rozliseni ( na monitoru po vsech stranach cerny pruh, mimo obraz) ale aspon se neco stalo, pc byl nekolikrat zapnuty a vypnuty vse bezelo do chvile nez jsem ho vypnul a pripojil pres DVI-D kabel, opet zadny signal pote uz ani s HDMI na ktery to puvodne fungovalo
PC uz nefunguje 4 mesice ( vsechny komponenty krome CPU jsou reklamovany a vymeneny za nove, nekolikrat)
Vsechny logicky duvody jako ovladace a nefunkcni komponenty jsou vylouceny
Ani nevim, jak by mel znit muj dotaz vubec nevim co mam udelat, vsechny zakladni blbosti sem zkousel
Jestli nekoho napada cokoli tak napiste, jednu chvili to jelo po flash biosu, ale do te doby nez jsem zacal instalovat ovladace a po par restartech to neslo
Vim ze je ten text nepochopitelnej, ale uz nemuzu ani myslet, kazdou volnou chvili sedim u pc a vypojuju a pripojuju kabely a hledam ovladace a zkousim
V jinym pc grafiku pripojim a jede, samozrejme bez oladacu abych neroz...l druhy pc ale proste to naskocilo, v tomto pc nic :/
btw: pc neni muj ale znamyho dnes u toho budu sedet celou noc pac ho beru domu, tak kdyby neco tak to muzu zkouset live
Omlouvam se za interpunkci ale pisu z telefonu a nemam na to naladu vubec
Diky za jakykoliv napad
A ano tema je stejne jako moje minule s R9 280x, kterou jsme se vsim ostatnim vyreklamovali a doufali ze problem byl ve zdroji ci karte
Nejde signal z GPU do monitoru
Re: Nejde signal z GPU do monitoru
Zkoušel si proběhnout BIOS není tam nějaká blbost?
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
-
- Pohlaví:
Docela by mne zajímalo, jak se pozná zda nefunguje GPU, nebo grafická karta. GPU může být naprosto v pořádku, ale signál být nemusí.
BS cože?
Apple MacBook Air M1
Apple MacBook Air M1
-
- Pohlaví:
Ty máš problém se čtením psaného textu?
http://cs.wikipedia.org/wiki/GPU
On je zásadní rozdíl, zda mám porouchaný procesor či základní desku, nebo grafický procesor či grafickou kartu. I když ve všech případech to mám rozbitý.
http://cs.wikipedia.org/wiki/GPU
On je zásadní rozdíl, zda mám porouchaný procesor či základní desku, nebo grafický procesor či grafickou kartu. I když ve všech případech to mám rozbitý.
jedl si dnes vtipnou kaši, nebo proč si napsal to co si napsal???
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Úno 2015 20:08) ---
Tak ted si mě rozesmál... objevil si ameriku... samozřejmě si mi nemusel psát co znamená GPU, to vím... já se ptal na to proč ze sebe děláš vola... opravdu si myslíš, že neměl na mysli grafickou kartu a že myslel grafický čip??? Místo toho aby si ze sebe udělal kašpara si mu mohl něco poradit, ale chtěl sis zaprudit, tak si to udělal.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Úno 2015 20:08) ---
Tak ted si mě rozesmál... objevil si ameriku... samozřejmě si mi nemusel psát co znamená GPU, to vím... já se ptal na to proč ze sebe děláš vola... opravdu si myslíš, že neměl na mysli grafickou kartu a že myslel grafický čip??? Místo toho aby si ze sebe udělal kašpara si mu mohl něco poradit, ale chtěl sis zaprudit, tak si to udělal.
Apple MacBook Air M1
Apple MacBook Air M1
-
- Pohlaví:
Mýlíš se, jen jsem uvedl věci na pravou míru. Já nejsem jasnovidec a nepředjímám co kdo si myslí, ale čtu co píše. Ostatně když pohledáš, pak zde najdeš pár dotazů, kdy tazatel chce opravdu vyměnit GPU a ne grafickou kartu.
A to ze na grafické kartě může být vadný ten mozek - GPU, anebo někde na výstupu odpor za korunu je snad také jasné.
A to ze na grafické kartě může být vadný ten mozek - GPU, anebo někde na výstupu odpor za korunu je snad také jasné.
Tak jinak, nevšiml jsem si, že by ses snažil uvádět něco na pravou míru, jen si se zbytečně a navíc trapně snažil být ironický. Z textu je naprosto jasné, že GK funguje (testováno vo dvou jiných PC). Pak asi nerozumíš psanému textu. Dále už s Tebou nebudu vést další debatu na toto téma, protože Ty se nikdy neumíš chytit za nos a tak by to bylo házení hrachu na zeď a i tak už jsem dost OT
Apple MacBook Air M1
Apple MacBook Air M1
-
- Pohlaví:
Ale já se umím vždy když je třeba chytit za nos a nejednou když jsem něco zvoral jsem se zde označil za vola, nebo hloupého starce. Nicméně toto téma jsem vůbec nečetl. Zpravidla se držím nadpisu, který by měl vystihovat podstatu. A věř mi že to není žádná ironie, nebo zlý úmysl. Na GPU jsem upozorňoval dávno, ale "světáci" holt píši GPU a někteří to ještě podpoří blbou angličtinou. Stejně tak upozorňuji na mb a MB, aniž bych se snažil chytračit.
Všichni se učíme, tak se učme. Až ty mne v něčem opravíš, pak se nebudu zlobit, ale poděkuji ti!
Všichni se učíme, tak se učme. Až ty mne v něčem opravíš, pak se nebudu zlobit, ale poděkuji ti!
Ale notak, vim ze sem to mohl napsat lepe, myslel jsem to tak, ze graficka karta bez problemu v jinem pc funguje :) bude urcite v pohode protoze jsem to dnes spustil, ale zase jen do ty doby nez jsem to prepojil zpatky na DVI-D kabel
Prodpokladam, ze kompatibilitu desky a karty je zbytecny hledat ne? Nebo je mozny ze ta deska podporuje ( lepe funguje) s urcitym typem cipu ( karet) s Nvidii jsem nikdy nemel ale od ty doby co testuju ty R9xxx tak se porad neco kazi
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Úno 2015 20:50) ---
V biosu jsem hledal cokoliv by s tim mohlo souviset, ale nemam tucha.
Povolil jsem multimonitor. system s tim ze se mi povede spustit R9 spolecne s integrovanou abych se alespon mohl podivat do pc jestli neco nenajdu, ale jakmile pripojim R9 do "elektriky" tak se nespusti ani integrovana, predpokladam, ze pc sam pozna, ze je pripojena dedikovana grafika a vypne vstup z externi?:)
Prodpokladam, ze kompatibilitu desky a karty je zbytecny hledat ne? Nebo je mozny ze ta deska podporuje ( lepe funguje) s urcitym typem cipu ( karet) s Nvidii jsem nikdy nemel ale od ty doby co testuju ty R9xxx tak se porad neco kazi
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Úno 2015 20:50) ---
V biosu jsem hledal cokoliv by s tim mohlo souviset, ale nemam tucha.
Povolil jsem multimonitor. system s tim ze se mi povede spustit R9 spolecne s integrovanou abych se alespon mohl podivat do pc jestli neco nenajdu, ale jakmile pripojim R9 do "elektriky" tak se nespusti ani integrovana, predpokladam, ze pc sam pozna, ze je pripojena dedikovana grafika a vypne vstup z externi?:)
Tak jsem odhalil pricinu problemu, zkratovana cd-rom rusila privod elektriny do GK, ktera se tak obcas pustila spravne, obcas ne. Po vypojeni vse funguje normalne. Diky nefunkcni mechanice se zrejme "zkratoval" i zdroj, ktery nasledne byl take vyreklamovan.
Pri prvnich reklamacich opravdu karta nefungovala, takze me ted ani nenapadlo skladat pc jen na stole v zakladni konfiguraci
Jeste ted mi prijde nemozny aby jedna zkratovana soucast mechaniky rusila privod proudu do grafiky
Kazdopadne rada pro vsechny: pokud vyzkousite uplne vsechno a nic nepomaha, tak je to vzdy ta nejvetsi blbost....
Pri prvnich reklamacich opravdu karta nefungovala, takze me ted ani nenapadlo skladat pc jen na stole v zakladni konfiguraci
Jeste ted mi prijde nemozny aby jedna zkratovana soucast mechaniky rusila privod proudu do grafiky
Kazdopadne rada pro vsechny: pokud vyzkousite uplne vsechno a nic nepomaha, tak je to vzdy ta nejvetsi blbost....
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, to znám. Koupil jsem GTX 780 a vrátil jsem ji jako nefunkční, přitom stačil vyresetovat BIOS. Dej zelenou fajfku vpravo, jako vyřešeno.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3141
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 21:57