mám problém, s kterým už si tak nějak nevím rady. Dostal jsem od známého novou grafickou kartu GTX 780ti (Gigabyte), která mi píská. Jak je v nadpisu naznačeno, děje se to jenom při určitých hrách a hlavně rozlišeních.
Zkoušel jsem pár her a výsledek je takový - Counter-Strike: Global Offensive, Minecraft, Call of Duty 4, GRID jsou bez problémů. Ovšem u Battlefield 3 a hlavně FIFY 15 to píská, dost píská.
Zajímavé ale je, že FIFA 15 se mi spouští v okně, ale jakmile dám ALT + ENTER (roztáhnu hru na celou obrazovku), pískání zmizí úplně nebo se sníží na hranici, kdy je těžko slyšet. Dříve jsem měl GTX 680 a při startu FIFY 15 pískala též. De facto až do hlavního menu.
Kartu jsem hned dnes vyzkoušel v jiném PC, kde velké pískání slyšet nebylo, jen něco malého. Při hraní a zkoušení her se nic nezměnilo, hry: Dota 2, League of Legends, Heroes of Newerth
Nevíte, co může způsobovat ono pískání? Kdyby karta pískala neustále, tak bych asi ani vlákno nezakládal, ale třeba je to jenom nějaká maličkost v nastavení, nebo je to prostě vadná karta.
Obracím se právě na Vás, protože jsou tady dost velcí experti, kteří střídají grafické karty jak ponožky a proto si myslím, že v tomhle budete mít o hodně víc zkušeností.
Díky za přečtení. Pěkný den.