Zdravíčko, mám specifický problém. Ve skříni Lian-Li A71 mám dobrý airflow, ovšem stěhovali jsme se a paní bytová designérka navrhla a nechala vyrobit stůl, kde je PC schované (je ve skříňce, ta má přední otevírací dvířka, ovšem teplo se kumuluje nahoře a vzadu je asi 5 cm místa od zdi, tím pádem nemá teplý vzduch efektivně kudy odcházet - při intenzivním hraní to řeším stojanovým ventilátorem - strašný, já vím, drbání pravou rukou za levým uchem, navíc mi mrzne levá paže a ten hluk.... Jinak je skříňka velice estetické řešení, nicméně mi teploty nechutně narostly (hlavně na GK - viz. obrázky). Ostatní teploty jsou řekl bych v normě (prosím o posouzení). Monitor mám 27" 2560x1440, GTX 670 to celkem dobře zvládá (ne na ultra, ale o to nejde).
Moje otázka: kdybych pořídil např. GTX980, snížila by se teplota aniž bych musel zapínat stojanový ventilátor? Prostě bych chtěl nějak vyřešit to přehřívání (hry nepadají, jenom je hliníkové šasy skříně nahoře horké a GK hučí jak vrtulník).
Co byste mi jinak doporučili za GK, abych to mohl provozovat v uzavřeném prostoru? Nebo rozlámat stůl a rozvést se? :)
Do vody nejdu.
Díky.
Vysoké teploty GK:
-
- Pohlaví:
Re: Vysoké teploty GK:
Ten specifický problém je ten specifický stůl.
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
Pokud nemá kudy vzduch odcházet a přicházet, tak to nevyřeší žádná GK.
Můžeš vyndat přední dvířka z pantů ?
A máš možnost to vyfotit ?
Můžeš vyndat přední dvířka z pantů ?
A máš možnost to vyfotit ?
CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
Blue Spirit: ano, a?
Simroth: vzduch přichází (pokud zapojím stojanový ventilátor, přichází masivně a je po problému
), na vstupu mám 4x ventilátor, na výstupu 1x out + 2x na chladiči procesoru + zdroj (nahoře), dvířka od skříňky samozřejmě otevřená, při normální práci (internet, grafika, office je vše v pohodě, problém je při hraní). Jde mi o to, jestli bych si pomohl s nějakou GK, co má měnší TDP (=míň tepla) a jestli je to problém pouze GK, jestli jsou ostatní teploty ok.
Simroth: vzduch přichází (pokud zapojím stojanový ventilátor, přichází masivně a je po problému

-
- Pohlaví:
Nejlepší by bylo ty teploty snížit všechny. Ale nijak hrozný to není, až na tu GK.
Osobně bych ten stůl upravil. V pravé bočnici vyřízl co největší obdélník, možná by to trochu pomohlo.
Odesláno z mého MT15i
Osobně bych ten stůl upravil. V pravé bočnici vyřízl co největší obdélník, možná by to trochu pomohlo.
Odesláno z mého MT15i
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Jak píše BS, vyříznout na pravé straně (na foto) místo a taky třeba odsunout stůl dál od zdi?
Btw. jak velké jsou to větráčky?
Btw. jak velké jsou to větráčky?
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Díky všem za rady. Bohužel, do stolu není radno nijak zasahovat, je to atypická nosná konstrukce... Prostě jsem to neodhalil v prvopočátku (když byl PC na zemi, teploty byly na "bodě mrazu")
Odsunout od zdi taky nelze, z důvodu dispozice bytu (podkroví).
Nasávací větráky jsou 4x 80, 2x před a 2x za koši s disky. Noctua. Teploty disků jsou ok. Za nima už to trochu vře. Procesor je podle mě též ok, GK na hraně.
Tak se právě ptám, pomohla by výměna GK? Za nějakou, co by utáhla 27" a přitom by nepekla?
Odsunout od zdi taky nelze, z důvodu dispozice bytu (podkroví).
Nasávací větráky jsou 4x 80, 2x před a 2x za koši s disky. Noctua. Teploty disků jsou ok. Za nima už to trochu vře. Procesor je podle mě též ok, GK na hraně.
Tak se právě ptám, pomohla by výměna GK? Za nějakou, co by utáhla 27" a přitom by nepekla?
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Nosná konstrukce čeho? Jestli periferií, tvých rukou a pár blbostí, tak tomu nemůže přeci ublížit obdéník 20x10cm z jedné desky.
Sestava v profilu.
Konstrukce stolu.
Dokáže mi někdo odpovědět na otázku, jestli bych si pomohl výměnou GK? Do stolu řezat nehodlám.

Dokáže mi někdo odpovědět na otázku, jestli bych si pomohl výměnou GK? Do stolu řezat nehodlám.

-
- Pohlaví:
Za cenu ztráty grafického výkonu tam můžeš dát kartu s co nejmenším výkonem a tím se teplota jistě sníží, ale pochybuji, že to by si zrovna chtěl. Ona ani teploty kolem 40 st. moc neprospívají HDD, ale když to chceš mít takto uzavřené, je to tvoje volba.
Mám za to, že výrazné ohřátí má na svědomí GK (teploty při běžné práci v obrázku). Klidně smysluplně investuju do GK (musí utáhnout 27"), co má malou TDP, pokud se teploty ve skříni ustálí na nějaké rozumné hodnotě (při zátěži).
A právě na to se ptám, jestli někdo má zkušenost např. s GTX980.
Díky.
A právě na to se ptám, jestli někdo má zkušenost např. s GTX980.
Díky.
Nikdo nic?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3063
-
od p3v4x
Zobrazit poslední příspěvek
07 srp 2024 22:43
-
-
Vysoké otáčky ventilátorů na notebooku Příloha(y)
od mateo- » 24 úno 2025 20:28 » v Problémy s hardwarem - 8
- 4954
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 08:36
-
-
- 10
- 3924
-
od Galli