Zdravím vás,
mám menší problém. Včera jsem z Win. přez originální ulitku od MSI Live Update 6 updatoval BIOS,
ale během updatu se pc resetoval a už nejde nahodit. Zkoušel jsem odpojit vše kromě CPU a jedné ramky ale ani tak to neběží.
Zkoušel jsem přez jumper reset BIOSU ale žádná změna. Zapnu PC ale BIOS nenaběhne, každou cca min. se pc restartuje.
Tak nevím je BIOS opravdu KO? Nějaká rada jak to ověřit? Záruka tohle řeší? Nebo mi to hodí na hlavu že je to moje vina?
DESKA: MSI Z87-G45
Přerušený update BIOSU, a pc je mrtvé. Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Přerušený update BIOSU, a pc je mrtvé.
Vítej na PC-Help!
Bylo by dobré napsat co je to za počítač a co tě k tomu vedlo. Není tam dual Bios. Záruka to řeší dle toho, jestli ten zásah poznají.
Bylo by dobré napsat co je to za počítač a co tě k tomu vedlo. Není tam dual Bios. Záruka to řeší dle toho, jestli ten zásah poznají.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Vedla mě k tomu moje blbost, formátoval jsem disk instaloval win7 a pak ovladače. V té ulitě jsem označil možnost kompletního updatu i s BIOSEM(chyba). Celá sestava CPU: I5 4670k, RAM: 8GB 1666Mhz, GPU: GTX 770MSI, Deska: MSI Z87-G45, ZDROJ: Seasonic s12ii-620W, Na SSD Adata SP900 je os W7.
-
- Pohlaví:
Jak na to bez přeprogramování Biosu nevím, to udělá servis a se vší pravděpodobností ten zásah pozná. Možná někdo přijde s jiným řešením.
njn když je hlupákům od MSI zatěžko dávat do desek dual bios, hlavně že nezapomenou na ten nesmysl OC Genie.
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
-
- Pohlaví:
mtv píše:njn když je hlupákům od MSI zatěžko dávat do desek dual bios, hlavně že nezapomenou na ten nesmysl OC Genie.
A proč? Když tomu nerozumím, tak se do toho nehrabu, zítra přijde někdo s tím, že chce trial bios. Je to všechno o penězích. Čím lepší, tím dražší!
ani tolik vychvalovaná MSI Z97 GAMING 3 za 3 litry neumí dual bios, u konkurence to umí každá deska za 15 stovek
Jestli to nebude tim, ze Gigabyte ma ten Dual BIOS patentovany.
V kazdem pripade bez druheho BIOSu to musi jit preprogramovat v programatoru, staci jen sehnat nekoho kdo to umi nebo koupit naprogramovanou pamet pres Ebay.
V kazdem pripade bez druheho BIOSu to musi jit preprogramovat v programatoru, staci jen sehnat nekoho kdo to umi nebo koupit naprogramovanou pamet pres Ebay.
-
- Pohlaví:
Nevím zda se tam dá CMOS vydloubnout, nebo ne, ale snažší by bylo koupit novou desku. I lacinější.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem to dal na reklamaci. Update se nezdařil v originalní ulitě, takže by podle mě neměl být problém s reklamací.
Jen pro zajímavost sem pak napíšu jak to dopadlo, jak se s tím v T.S.Bohemii poperou. (označím to jako vyřešeno)
Jen pro zajímavost sem pak napíšu jak to dopadlo, jak se s tím v T.S.Bohemii poperou. (označím to jako vyřešeno)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11153
-
od bugicek7lpCZ
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 12:51
-
-
- 5
- 2860
-
od majkl00
26 pro 2024 14:06
-
- 2
- 1971
-
od Shokata88
26 lis 2024 09:34
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3303
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 4121
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”