Ahoj,
mám takový docela otravný problém. Samovolně mi mizí místo na disku. Nejprve se to dělo na mém HDD, tak jsem po nějaké době koupil nový disk SSHD a přeinstaloval windows. Nyní šlo vše v pohodě asi tak měsíc a pak problém nastal znovu i na SSHD. Mam 2TB SSHD a na něm systém, tento počítač zobrazuje max. kapacitu 1,81TB z čehož mam volných pouze už 1,20TB, ale tolik místa zabraného reálně nemám. Program na analýzu disku mi ukazuje, že mám zabraných pouze 256GB a zbytek 379 GB prý nejde oskenovat (jak můžete vidět na obrázcích). Prosím poraďte co s tím. Jen tak ztratit skoro 400 GB mi nepříde normální.
Děkuji
Extrémní samovolný úbytek místa na SSHD (400GB)
Re: Extrémní samovolný úbytek místa na SSHD (400GB)
Použij tento program. Podle všeho by se mohlo jednat o složku winsxs.
Nejzravejsi jsou obvykle zalohy systemu (body obnovy).
A to mají normálně 400 GB, a až bude místa opravdu kriticky málo uvolní se to?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Většinou je to v defaultu nastaveno na 50% kapacity disku
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Děkuju moc, odstranil jsem body obnovy a mam zpátky ztracené místo :)
Nezapomeň je po vypnutí ihned znovu zapnout, nebo jednou budeš plakat 

V případě že je nechám vyplé, tak se mi už nebude zanášet místo na disku a když se něco podělá, tak to furt můžu přeinstalovat 

V tom případě nemusíš používat ani antivir, až chytneš viry, tak OS také přeinstaluješ ... popravdě, hloupější názor už jsem dlouho nečetl. Nová čistá instalace znamená i novou instalaci desítky programů, stovky restartů, sálodlouhé nastavování každého programu, atd. U mě to může zabrat i celý měsíc ...
Nikdo tady nemluví o nepoužívání antiviru, tak mi teda prosim poraď jak to mam správně nakonfigurovat, je tam posuvník maximální využití v %, jak to tedy mam nastavit aby se mi nezanášelo tolik místa a zároveň byl počítač chráněn? Stačí to třeba posunout jen na 5% (93GB) a zatrhnout obnovit nastavení systému a předchozí verze souborů?
Obcas udelej zalohu systemu pomoci Windows Backup treba na externi disk, to muzes kdykoliv obnovit.
Body obnovy mohou klidne zustat vypnute a sluzba zakazana, takze to nebude zbytecne zabirat misto na systemovem disku.
Obnova zalohy z Windows Backup se navic povede vzdycky, Restore muze byt v takovem stavu, ze u vsech bodu bude halsit chybu ze obnova neni mozna.
Body obnovy mohou klidne zustat vypnute a sluzba zakazana, takze to nebude zbytecne zabirat misto na systemovem disku.
Obnova zalohy z Windows Backup se navic povede vzdycky, Restore muze byt v takovem stavu, ze u vsech bodu bude halsit chybu ze obnova neni mozna.
Nech tam jen několik procent, nebo to občas prostě vypni a zapni jako to dělám já (po zapnutí se okamžitě vytvoří nový bod). Jen málokdy dojde k selhání obnovy, ale prostě některé viry jsou mazanější ... Stačí to mít zapnuté pouze u systémového disku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 2990
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 09:16
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”