Monitor NO-SIGNAL bezmoc :(

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

streetpvp
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Monitor NO-SIGNAL bezmoc :(

Příspěvekod streetpvp » 11 dub 2015 20:03

Zdravím,

přišel jsem pro radu od zkušených. 18.6.2014 jsem si složil tento PC:

AMD FX-8320 VISHERA
ASUS NVIDIA GTX750TI-OC-2GD5
Kingston HyperX Fury 4GB 1600MHz DDR3 CL10 (10-10-10-30)
MSI 970A-G43 - základní deska, MB, ATX, socket AM3+
WD Blue 500GB - pevný disk, HDD, 3.5", SATA 6Gb/s, 500GB, 7200ot./min., 16MB cache
LC-Power LC500H-12 V2.2 500W - zdroj PC ATX, 20+4 pinů, 12cm ventilátor, PFC aktivní, 4x SATA, 2x Molex, 1x PCIe 6 pinů

Vše šlapalo tak jak má, ale před cca 50 dny mi při hraní her počítač spadl a už jsem ho nerozjel (po zapnutí se ventilátory pootočily pouze o 1mm a nic). Tak jsem testoval, které komponenty pravděpodobně odešly (zkoušením jiných komponent :-) ) se závěrem, že odešla základní deska a vzala s sebou i procesor.

Na produkty mám dvouletou záruční dobu u alfacompu takže jsem je odnesl na reklamaci. Po dvou týdnech mi byl procesor spolu se základní deskou vyměněn za nový. Po složení se PC rozjel, ale monitor hlásil NO-SIGNAL. Zkoušel jsem HDMI, VGA i DVI kabel beze změny. Zkoušel jsem jednotlivé RAMky ve všech 4 jednotlivých slotech bez úspěchu. Tak jsem si vzhledem k rychlé době reklamace (což u TS bohemia není zvykem) řekl, že mi například dali nějakou ''novou'' podpultovou desku, která je nefunkční.

Tak jsem šel reklamovat základní desku (tentokrát samostatně bez procesoru) znovu. Po 27 dnech mi opět reklamaci uznali a dali novou základní desku. Včera jsem PC složil a problém absolutně stejný jako po první reklamaci. Monitor hlásí NO-SIGNAL.

Opravdu už netuším, kde je chyba. Googlil jsem tento problém, ale způsobuje ho X věcí takže nelze přesně určit o co jde. Grafika, disk, zdroj, ramky fungují mám je přendané do provizorního PC.

Nemyslím si, že by z toho šlo něco poznat ale zde jsem natočil zapojení a ukázku toho, že PC na oko běží.

Kdyby se zde našel nějaký zachránce byl bych mu moc vděčný. Kvůli práci bych byl velice nerad, kdybych musel tentokrát celý PC zanést na reklamaci. Znovu bych asi neriskoval, že se trefím do komponentů, které opravdu nefungují :D protože tohle je fakt záhada. Předem díky

Reklama
Uziv00

Re: Monitor NO-SIGNAL bezmoc :(

Příspěvekod Uziv00 » 11 dub 2015 20:56

nabízí se ještě vadná grafika.

pici
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod pici » 11 dub 2015 21:31

Mám podobný problém, viz můj příspěvek... Také jsem nenašel řešení a bohužel to bude asi vadné GPU...
Holt odesílám na reklamaci...
Jinak mám úplně stejnou grafiku !

streetpvp
nováček
Stav:

Příspěvekod streetpvp » 11 dub 2015 22:22

Grafika, disk, zdroj, ramky fungují mám je přendané do provizorního PC.

Ona mi právě běží v jiném PC. Ještě mě napadá, že by mohl být zdroj nějak na půl vadnej. Protože on mi na staré desce s AM2 soketem jde, ale tahle reklamovaná deska má ještě + 8pin napájení takže je možný, že tam neteče dostatečně W.

pepanecek5
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod pepanecek5 » 11 dub 2015 22:52

Ono by to podstatě problém dělat nemělo, protože když se na pc nic nedělá procesor bere pár wattů díky úsporám, ale když se počítač zapíná bere prvních pár sekund maximální odběr co komponenty spotřebují. Zkus jiný zdroj. Je neznámé značky. Jaké značky byl zdroj daný, který živil sestavu ?
Moje železo :-D
Deska - ASUS ROG STRIX B560-E Gaming
CPU - Intel Core i7 11700K
RAM - Kingston Fury Beast RGB 32GB
CHLADIČ - Arctic Liquid Freezer II 280
GRAFIKA - ASUS Gefroce GTX 1660
SKŘÍŇ - CoolerMaster HAF 922
ZDROJ - Seasonic Focus+ 750W

streetpvp
nováček
Stav:

Příspěvekod streetpvp » 11 dub 2015 23:22

Nevím jestli se chápeme dobře nicméně od začátku mám https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051400890BR1NLRK2 tento zdroj. Ten mi běží i po crashi v provizorním PC. Zde mám akorát starší desku a nějaký X2 Athlon. Vím ten zdroj je odpad nejnižší kvality, ale musel jsem najít nějaký cenově dostupný s 8pinem.

--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Dub 2015 23:23) ---

Až budu mít možnost zkusím jiný zdroj.

DominikM
nováček
Stav:

Příspěvekod DominikM » 03 kvě 2015 10:02

Ahoj, jak se můžeš podívat pod mojí odpověď, tak máme takřka stejné komponenty a i jejich zapojení, Mám 3. desku ( 2x reklamovanou ) a ramku 1x reklamovanou a 1 novou. Zkus správné zapojení to řeknu až hodně blbě, zapojení zapínání počítače, jestli tam máš zapojený Switch Power. Zkus si od někoho půjčit Grafickou kartu, popřípadně i zdroj,já mám stejný problém jako ty a ať jsem zkusil cokoliv stále mi to nefunguje. Sestavil jsem si počítač na Vánoce a po 1 měsíci hraní mi nefunguje. :mad: :mad: :mad: Dělali jsme záměny monitorů, zdorjů. Zkoušeli jsme všechny výstupy z grafické karty jako Např..: VGA, HDMI a DVI. Také jsme zkoušeli jaké to dělá chybové hlášení po rozebrání počítače a postupného dávání komponentů. Zdroje máme vyzkoušené 3. Grafiky taktéž. Do základní desky jsme připojili 8pin, abychom měli jistotu a dokonce jsme i počítač vyndali z bedny a vyzkoušeli jsme jestli to neruší bedna. Naprosto všechno běží jak má, ale i přes to to píše NO SIGNAL DETECTED. Už absolutně nevím co s tím, ani možnosti které se dají vyzkoušel, ty už jsou snad všechny vyčerpány. :cry: :cry: :cry: Jediné co už mě teď napadá, je dát počítač ne na opravu, ale na zjištění chyby, a tu poté opravit, nebo vyměnit to co by bylo chybné, než platit veliké sumy za opravu. :cry: :cry: :cry:
AMD Athlon x4 860K BE (4,2Ghz), AMD Radeon HD 4890 (1GD5), Paměť (RAM) HyperX Fury Blue 2x 4GD3, Gigabyte F2A88XM-D3H ( 20+4pin, 8pin ), Zdroj 550W ( 20+4pin 4pin redukce na 8pin ), HDD 0.5T 7200 O/Min

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc se sestavením herního PC + monitor (30k+6k monitor, 1440p, strategie/simulátory/střih)
    od mullen » 07 dub 2025 13:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13
    11271
    od JuRas Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 13:41
  • Ubiquiti UniFi signál pro rodinný dům
    od kupjec » 17 pro 2024 21:49 » v Administrace sítě
    1
    3136
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 21:57
  • Monitor HDR
    od Arnold91 » 07 říj 2024 17:10 » v Vše ostatní (hw)
    2
    3277
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    07 říj 2024 19:32
  • CPU, HDD, monitor Příloha(y)
    od b.m » 15 pro 2024 19:20 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    19
    7359
    od b.m Zobrazit poslední příspěvek
    03 led 2025 14:10
  • Monitor do 500€
    od Scorpi » 08 srp 2024 15:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC