Dobrý den,
mám notebook HP ProBook 4740s a v tomto notebooku je 2GB Radeon grafika a integrovaná v procesoru, tak nevím jak mám používat pouze tu Radeon a vypnout tu integrovanou pro lepší výkon.
Nevíte co stím?
Grafická karta - Notebook
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Grafická karta - Notebook
Musíš se kouknout do nastavení CCC (optimalizovat pro výkon, nejlépe globálně ap.) a BIOSu, pokud chceš tyhle věci nastavovat.
Konkrétně co máš nastavit a kde to přesně najít ti neřeknu, protože ten notebook nemám.
Konkrétně co máš nastavit a kde to přesně najít ti neřeknu, protože ten notebook nemám.
Nevyznám se v tom moc takže bych potřeboval konkretí radu :/
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak můžu ti dát přibližné rady, to rozhraní před sebou nemám.
V BIOSu nastavit, název by měl být podobný "Switchable Graphics" nastavit na "Fixed Mode" (To znamená, že přepínání grafické karty, bude záležet na nastavení Možnosti napájení / popř. přímo v CCC nastavení výkonu - je to víceméně totožné). Tam musíš nastavit vysoký výkon.
V BIOSu nastavit, název by měl být podobný "Switchable Graphics" nastavit na "Fixed Mode" (To znamená, že přepínání grafické karty, bude záležet na nastavení Možnosti napájení / popř. přímo v CCC nastavení výkonu - je to víceméně totožné). Tam musíš nastavit vysoký výkon.
Jojo to mám nastavené, ale mě zajimá jestli nejde udělat to aby se zbytečně nezatěžoval procesor a grafické věci aby šly na ty Radeonce
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Procesor zbytečně nezatěžuješ, naopak při méně náročných aplikacích dáváš grafické kartě oddech, tím pádem máš i menší spotřebu a nemusíš si dávat takovou práci s chlazením notebooku. Neboj on si hravě poradí.
Dobře, děkuju :)
Nech to jak to je. Tim ze budes pouzivat Radeon zvysis teplotu daleko vic, nez kdyz vsechno pobezi na Intelu ktery je integrovan v procesoru.
U spousty notebooku navic prepinani neni mozne zakazat, treba u novych Zbooku ten Intel vypnout nejde.
U spousty notebooku navic prepinani neni mozne zakazat, treba u novych Zbooku ten Intel vypnout nejde.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4351
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11