Zdravím,
včera mi přišla nová karta Gigabyte R7 260X 2GB rev 3.0 ..
Můj zdroj je Seasonic 400W Energy Knight Bronze 80.
Ihned po zapojení jsem provedl pár testů, jestli karta funguje v pořádku. Max teploty se při nejvíc zátěžových hrách šplhaly na 70°, takže to je myslím v pořádku..
Avšak při jedné hře hearthstone mi zčernala obrazovka asi na 2 sekundy a hned se vratila zpět... a teď 5 minut zpět se mi to stalo znovu, avšak na ploše, při nic nedělání. Naráz vše zamrzlo, ani myš se nehýbala, obrazovka zčernala asi na 15 sekund, zapla se a všechny okna, co byla otevřená, byla začerněná.. obrazovka se opět na 3 sekundy vypla a ihned se vrátila do normalu a vše fungovalo...
Nemyslím si, že se mi to někdy předtím stalo, tak se bojím, že je grafika špatná :( Máte nějaké rady, jak otestovat, co by mohla být příčina? Špatně zapojený kabel/drivery?
Díky moc..
Nahodilé blackscreeny
- Marduk
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nahodilé blackscreeny
Ahoj,
Měl sem kdysi podobný problém s GTX660 a taky sem se radil zde na fóru. Nebyli jsme schopni přijít na to v čem je problém. Doporučuji spustit nějaký zátěžový test na grafickou kartu a monitorovat to nějakou utilitou jako např. HWMonitor.
Určitě se někdo objeví a řekne co a jak přesně udělat pro ten zátěžový test.
Jinak dodnes mám podezření u té GTX660, že se jedná pravděpodobně např. o vadný sektor v GDDR. Bojím se že tohle bude stejný případ, u mne se to také projevovalo výpadky obrazu jako když odpojíš monitor a pak návrat do normálu většinou.
Ještě bych zkusil takové ty základní úkony jako nainstalovat ty nejnovější ovladače(popřípadě přeinstalovat) jak pro grafiku tak pro ostatní věci, trochu vyčistit PC apod. aby ses vyvaroval chyby v tomto.
Nakonec sem to vyřešil koupí GTX770.
Měl sem kdysi podobný problém s GTX660 a taky sem se radil zde na fóru. Nebyli jsme schopni přijít na to v čem je problém. Doporučuji spustit nějaký zátěžový test na grafickou kartu a monitorovat to nějakou utilitou jako např. HWMonitor.
Určitě se někdo objeví a řekne co a jak přesně udělat pro ten zátěžový test.
Jinak dodnes mám podezření u té GTX660, že se jedná pravděpodobně např. o vadný sektor v GDDR. Bojím se že tohle bude stejný případ, u mne se to také projevovalo výpadky obrazu jako když odpojíš monitor a pak návrat do normálu většinou.
Ještě bych zkusil takové ty základní úkony jako nainstalovat ty nejnovější ovladače(popřípadě přeinstalovat) jak pro grafiku tak pro ostatní věci, trochu vyčistit PC apod. aby ses vyvaroval chyby v tomto.
Nakonec sem to vyřešil koupí GTX770.
CPU: i7-3770k
GPU: Gigabyte GeForce GTX 770
RAM: 2xG.SKill F3-12800CL9D-8GBXL
PSU: Corsair HX750
HDD: 2xWD Caviar Black FZEX 1TB
SSD: Crucial BX100 250GB
MB: ASUS P8Z77-V PRO
CASE: CoolerMaster HAF X
Monitor: BenQ XL2420T, BenQ GL2460HM
Ahoj, díky za odpověď.
Jak jsem říkal, zátěžové testy jsem už dělal a vše se zdálo v pořádku.
Není možné, že by byl problém ve špatném zapojení? Z karty vedou porty DVI-I a DVI-D a já to včera zapojil do DVi-D (nevěděl jsem, podle čeho to mam zvolit) .. ted jsem se podíval na starou GTX 260 a tam jsou pouze DVI-I, tak jsem to teď předělal a uvidím, co to udělá...
Jak jsem říkal, zátěžové testy jsem už dělal a vše se zdálo v pořádku.
Není možné, že by byl problém ve špatném zapojení? Z karty vedou porty DVI-I a DVI-D a já to včera zapojil do DVi-D (nevěděl jsem, podle čeho to mam zvolit) .. ted jsem se podíval na starou GTX 260 a tam jsou pouze DVI-I, tak jsem to teď předělal a uvidím, co to udělá...
- Marduk
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus ale myslím si, že v tom problém nebude pokud máš správný kabel viz. obrázek níže:

- DVI-D (digital only) - pouze digitální signál
- DVI-A (analog only) - pro kompatibilitu s analogovými monitory
- DVI-I (digital & analog) - digitální i analogový signál
CPU: i7-3770k
Měl jsem to zapojené v tom DVI-D (Dual link).
Na staré kartě jsem měl 2 identické výstupy, což byly DVI-I (Dual link), takže jsem to teď přehodil taky do toho DVI-I a přeinstaloval jsem kompletně ovladače... uvidím no, mam na to víkend to otestovat, kdyžtak bych to vrátil :/
Na staré kartě jsem měl 2 identické výstupy, což byly DVI-I (Dual link), takže jsem to teď přehodil taky do toho DVI-I a přeinstaloval jsem kompletně ovladače... uvidím no, mam na to víkend to otestovat, kdyžtak bych to vrátil :/
Zpět na “Problémy s hardwarem”