Dobrý den,
mám PC připojené přes DVI k 24" monitoru. Ve stejné místnosti mám 94cm samsung tv staršího typu, nicméně má konektory HDMI.
Je možné být připojen primárně k monitoru přes DVI a občas přepnout na TV přes HDMI bez nutnosti manipulovat s kabelem HDMI? Nebo je nějaký rozbočovač, do kterého oba kabely připojím a pak si vybírám, který chci použít?:)
děkuji za odpověď
Pepa
Připojení PC k monitoru a TV
Re: Připojení PC k monitoru a TV
Neměl by být žádný problém, pokud nemáš historické PC ...
Mám to doma připojené úplně stejně přes cca 10 m hdmi kabel TV a display port PC. V nastavení zobrazení pak už jen přepínám mezi monitorem a TV. Je možnost i duplikovaného obrazu.
Mám to doma připojené úplně stejně přes cca 10 m hdmi kabel TV a display port PC. V nastavení zobrazení pak už jen přepínám mezi monitorem a TV. Je možnost i duplikovaného obrazu.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Osobně bych zvolil duplikaci a pak na TV jen přepneš vstup, kdy budeš chtít.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Kabel si musis zvolit dle konektoru na gk.. Bud jen hdmi bo dvi>hdmi..
ok. Takže jestli jsem to správně pochopil, budu jedním kabelem DVI připojené PC k monitoru a zároveň druhým kabelem HDMI od PC k TV...a pak v menu zobrazení nastavit výstup monitor/tv.
Trochu problem bude to, ze HDMI bude vzdy primarni a neexistuje zpusob jak to zmenit.
Takze v pripade problemu s Windows musis odpojit HDMI konektor, protoze HDMI zarizeni pokud je napajene nejde nijak vypnout.
Takze v pripade problemu s Windows musis odpojit HDMI konektor, protoze HDMI zarizeni pokud je napajene nejde nijak vypnout.
nebo bude v biosu pracovat na tv.. nevidim v tom problém:)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 34
- 6034
-
od teichmann.ondrej
Zobrazit poslední příspěvek
23 kvě 2025 11:46