dovolte mi popsat můj problém od začátku věků.Měl sem počítač s graf. kartou od Nvidie,ta mi bohužel po 3 letech odešla a já si pořídil novou ..ASUS Radeon R7 265 (na základovku ASRock P5B-DE) Karta došla,proběhlá výměna a už tu začal problém,PC se zprvu choval,jako by žádnou kartu nezaznamenal,monitor zůstal černý a počítač se něměl k tomu,aby přemýšlel. To se po vyndání a z5 vložení karty nějak vyřešilo. Následovala preventivní reinstalace windows 7,nahození všech aktualizací,nahození Directů a pomalé stahování ovladačů karty. Zprvu se karta chovala neměle a nehodlala mi spustit žádnou hru,badokonce čas od času se mi na pár vteřin odpojil monitor "No signal" a zase naskočil..při štěstí. (2x sem zaznamenal i modrou smrt která pak jako možnou příčinu uváděla pokles napětí) Změna verze ovladačů pomohla k vyřešení problému s hrou ... ovšem opět se mi stává,že mi to "padá" ... chytrá aplikace od karty GPU tweak mi sem tam ukazuje,že Memory clock a GPU clock (netuším,co to je) se sem tam bez zjevné příčiny skokově dostane až k maximálním hodnotám (Memory 5600 a GPU 925 ) a po chvíli spadne. Vešere staré ovladače předchozí karty byly odstraněny,nynejší ovladače sou aktuální.Windows by měl mít vše,co potřebuje a z mého pohledu sem udělal maximum pro chod..ale nechodí

Děkuji za veškeré odpovědi.