Poškozená gk?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Meja
Level 1
Level 1
Pohlaví: Žena
Stav:

Poškozená gk?

Příspěvekod Meja » 07 lis 2015 22:02

Zdravím ^^,

mám 3 měsíce novej notebook msi gp60 2qe Leopard. Prvnímu notebooku co jsem si koupila, tak odešel zdroj. Pak mi dali tento, tomu 'jede' občas zvuk.. To se časem nějak 'zahojilo'.. Jinak jel v pohodě. Za poslední měsíc ale došlo k nějaké změně, která se tak na 99% nestala mnou. Většinu her jako lolko, cs:go, Guild Wars 2, Diablo, .. Jsem rozjela na high i s aa. Jak se cosi změnilo, většinu už mám jen na low až medium. Však není to jediná změna. Guild Wars se začalo divně 'pozasekávat' a bliká tomu obrazovka (černá). Po shození na lištu a daní zpátky už nejde ani hra ovládat, jede pouze zvuk (ten jede normálně) ale blikající obraz je zaseklej a nereaguje. To stejný v csku. Při spuštění mě Intel upozornil, že nedoporučují pro můj primární monitor rozlišení 1900x1080 ale menší. Upozornění jsem ignorovala a šla si zapnout hru. Po zapnutí hry se mi udělaly zvláštní černé "schody" na vrchu obrazovky. A začala též blikat. Po načtení mi problikávala hra samotná a výběr týmu. Celé to vypadalo zhruba takto.
IMG_20151107_212531.jpg

IMG_20151107_212537.jpg

IMG_20151107_212526.jpg

IMG_20151107_212529_1.jpg

Zvuk opět jel v pořádku, avšak obraz nikoli. Podobné problémy mám i v lolku, to ale jen OBČAS. Tam to zase probíhá tak, že někdy při úplném začátku hry se sekne obraz (zvuk Ne) když se spawnují postavy v prvních sekundách. Tam pomáhá shození hry a následovné nahození. Problémy s blikáním nebo podobně ve hře nejsou. Co ještě pozoruju dál jsou divné zvuky co dělá PC "sám od sebe". Nedokážu to specifikovat, něco jako 8-bit sanitka na 1 vteřinu.. :D nevím. Není to nikdy po žádné specifické akci, zkrátka sám od sebe i při nečinnosti (to hlavně při nečinnosti). Už nevím co s tím, notebook neutrpěl žádný zranění ani bouchnutí. ..

Mám win7 Home premium, který jsem musela instalovat sama, včetně ostatních utilities atd. Upřímně už si nevím rady. Nechci čekat měsíc na opravu, a to ještě máme u czc 1rok záruky navíc. Noťas mě stál 21 tis. a opravdu už mě nebaví, co takhle drahej notebook dělá. A jelikož to takhle předtím neměl, tak chci aspoň vyloučit to, že to není chyba moje.
Grafickou kartu mám NVIDIA 940M a Intel core i5. Nejnovější aktualizace a ovladače na gk jsem dělala j manuálně a taky nepomohly (ale je fakt, že to ne několik týdnů zpátky). Stejně jako aktualizace na dané hry. Jinak PC problém např. s minecraftem nebo normální kancelářskou prací, včetně střihu a úpravy videa nemá. Taky poslední dobou je lehce pomalejší a zkrátka mi přijde, jako kdyby ztratil svůj výkon. V sekci HiJackThis (nebo jak to je) mi řekli, že se mi dlouho roztáčí plotny a jediné východisko je vyměnit disk, jenže toto je vlastně nový notebook a hned výměna? Dřív takový vůbec nebyl.. A žádnej odpad mi dosud nějak závažný (až na takový ty věci jako explorer toolbar nebo to co je v aktualizacích na win) nenašli. Dokážete mi poradit? Nebo je to na reklamaci?

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Poškozená gk?

Příspěvekod Pic » 07 lis 2015 23:52

Asi nevhodnější je reklamovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Meja
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Meja » 08 lis 2015 00:02

Nemáte ani podezření kvůli čemu, čím nebo co by to tak aspoň mohlo být?

LosMajos
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod LosMajos » 08 lis 2015 01:12

To co píšeš pochybuji že by to byla sw chyba.. Já bych to reklamoval
Don’t panic, it’s organic!

Intel Core i5-10400F, Gigabyte GTX 1660 Super OC, HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 2666 CL13, Seasonic CORE GM-500 - 500W, ASRock B460M PRO4 - Intel B460, Kingston A2000, M.2 - 1TB, Arctic Freezer 34 eSports, Ducky Shine 7 MX silent red, Endgame Gear XM1.

Meja
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Meja » 08 lis 2015 23:16

Po nové aktualizaci ovladačů na gk se to zpravilo, ale nechce se mi tomu vůbec věřit. Myslíte že ti tak bych to měla nechat reklamovat?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 08 lis 2015 23:28

Pokud jsi měla nainstalovaný nevhodný ovladač GK, tak se nediv, že to po aktualizaci ovladače jede bez problémů. Aspoň tak to vyplývá z toho co píšeš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 09 lis 2015 06:51

Ano, mohli to způsobovat dvě věci, vadná GK, špatný ovladač (popřípadě jejich kombinace), aktualizací ovladače jsi ověřila, že to byla možnost číslo 2.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • poškozená deska ?
    od Adam339 » 13 čer 2025 12:57 » v Problémy s hardwarem
    2
    2942
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    13 čer 2025 13:22

Zpět na “Problémy s hardwarem”