Dobrý den, poslední dobou mi zamrzávají programy (steam, firefox a vlastně i hry) po spištění windows 7. Viry, malware atd jsem zkoušel projít antivirem atd, ale nic to nenašlo. Stává se mi to čím dál častěji, ale občas, když ho restartuju, tak jede úplně normálně třeba i několik hodin bez problému, ikdyž hraju náročnější hry. Sestavu mám -
Intel Core i5-4590 tray
Kingston HyperX Fury 8GB 1866MHz DDR3 CL10
MSI B85-G41 PC Mate
MSI NVIDIA GTX 970 GAMING 4G
Seasonic S12II-520W (SS-520GB F3) 80Plus Bronze
WD Blue 1TB WD10EZEX
A ještě dodám, že počítač je asi 4 měsíce nový, zkusil jsem vypojit ramky (1x 8gb) a zapojit do jiného slotu.. vysát prach taky. Teploty u všech komponentů jsou v pohodě
zamrzávaní proramů
Re: zamrzávaní proramů
Obecne tezko rict. Skus memtest zda z boot usb projde test ram http://superuser.com/questions/727959/h ... lash-drive . Klidne ze srandy zvedni napajeni ram [nejsu si jiste zda to je dobre napad, at neodpalis radic ram na cpu, coz asi tvuj cpu ma, intel u nej nakonec uvadi 1.5V, neco navic to snese, pokud jsou teploty ok], max to bude vic topit, neni to reseni, tak ram by to mela dat na 1.5v. Skoda ze nemas 2x 4gb, hned by se ti lip testovalo. Nakonec ddr3 jsou bezne a nekdo ti ji klidne pujci.
Pak bych otestoval i disk, ten to asi nedela, ale tezko rict.
Obecne bych testoval v necem jako je ooct. Tak otestujes cpu i gpu, jen tam i test kdy slape cpu, gpu a hdd.
Pro vylouceni dodrbanych win bych pres unetbootin stahl kubuntu a prublul ho jako live. Na poradne otestovani bych ho klidne naistaloval na usb flash disk, 8gb bude stacit s prehledem a budes mit prostor pro pripadne dalsi soft [treba nejakou hru], na live nebude ovladac grafiky, je tam jen nejake zakladni.
Pak bych otestoval i disk, ten to asi nedela, ale tezko rict.
Obecne bych testoval v necem jako je ooct. Tak otestujes cpu i gpu, jen tam i test kdy slape cpu, gpu a hdd.
Pro vylouceni dodrbanych win bych pres unetbootin stahl kubuntu a prublul ho jako live. Na poradne otestovani bych ho klidne naistaloval na usb flash disk, 8gb bude stacit s prehledem a budes mit prostor pro pripadne dalsi soft [treba nejakou hru], na live nebude ovladac grafiky, je tam jen nejake zakladni.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
Zpět na “Problémy s hardwarem”