Zdravím, potřeboval bych poradit co se děje s mým notebookem. Úplně zamrzne (zamrzá si, jak se mu chce a kdy se mu chce) a nereaguje na žádný pokus o vypnutí. Pouze tvrdý restart pomůže.
projel jsem HDD HDTunem tak bylo vše v pohodě. Memtest v pohodě přes celou noc. Do protokolu událostí se nic nezapíše jelikož se to vypne z důvodu hardwarového problému, ale jakého. a už si nevím víc rady.
Acer aspire 5553G (http://www.czc.cz/acer-aspire-5553g-n936g64mn-lx-pub02-159/77375/produkt) disk je měněný. Windows 7 Home Premium.
Díky za odpovědi. Téma na toto téma neexistuje.
zamrzání notebooku
Re: zamrzání notebooku
Zdravím já jsem měl stejný problém nevěděl jsem si z tim rady jelikož tomu moc nerozumím a jestly mohu poradít podívejte se na ztranku http://www.grover-pc.cz je to pan Zýka pomohl mi toto opravit a určitě pomůže i vám.
Zkus ještě disk zkontrolovat pomocí Crystal DiskInfo a hoď sem screen . A pak ještě teploty z HWmonitoru ..
Notebook s AMD procesorem a AMD grafikou, navic od Aceru - tam je pravdepodobnost usmazene graficke karty nebo chipsetu 100%.
Osobne bych do opravy neinvestoval ani korunu - budto to udela nekdo zadarmo nebo za flasku, jinak bych to odvezl do sberneho dvora nebo prodal na soucastky.
Koukam na ty stranky - oprava od 1800 Kc - to nema cenu, to je drazsi nez nova zakladni deska. Lepsi si je ty penize pridat na novy notebook s Intel procesorem, ktery se nebude prehrivat. Nicmene nabidka ze kdyz se oprava nepovede (coz znamena vetsinou definitivni zniceni notebooku) tak se neplati nic je ferova.
Osobne bych do opravy neinvestoval ani korunu - budto to udela nekdo zadarmo nebo za flasku, jinak bych to odvezl do sberneho dvora nebo prodal na soucastky.
Koukam na ty stranky - oprava od 1800 Kc - to nema cenu, to je drazsi nez nova zakladni deska. Lepsi si je ty penize pridat na novy notebook s Intel procesorem, ktery se nebude prehrivat. Nicmene nabidka ze kdyz se oprava nepovede (coz znamena vetsinou definitivni zniceni notebooku) tak se neplati nic je ferova.
Screeny jsou při zaplé hře Planetbase, aby notebook nezamrzal jinak konec.
petr22 píše:Notebook s AMD procesorem a AMD grafikou, navic od Aceru - tam je pravdepodobnost usmazene graficke karty nebo chipsetu 100%.
Tak grafika to snad nebude jinak by mi to padlo hned při zapnutí hry si myslím. Jedině, že by se dostal do nějaké pozice disk, kterou nedokáže načíst a problém by byl na světě. Protože se disk vždy kompletně vypne a odpojí od napájení. A zjistil jsem ještě novinku, že mám na touchpadu dvě vyražené dírky, takže mi naň něco hodili. Je to sice zrovna v místě chipsetu. Tak nevím jestli to schytal disk nebo ten chipset. Jestli se nějak může poškodit nárazem (chipset). Často se umí vypnout při delší nečinnosti pouze zaplé windowsy Prosím o odpověď.
Naposledy upravil(a) dred001 dne 21 led 2016 21:12, celkem upraveno 1 x.
Disk je preci v HD tune bez chyb, kdyby byl poskozeny, bylo by to tam videt. Chipset to po mechanicke strance schytat nemuze, je nad nim nekolik vrstev plastu a kovovy chladic, ktery se prorazit prakticky neda.
Jake jsou teploty notebooku?
Ten problem ma obvykle nekolik fazi - v te prvni to tuhne az po zahrati a ciste nahodne, ve druhe velmi brzy po zapnuti a ve treti fazi uz notebook nejde zapnout vubec.
Jake jsou teploty notebooku?
Ten problem ma obvykle nekolik fazi - v te prvni to tuhne az po zahrati a ciste nahodne, ve druhe velmi brzy po zapnuti a ve treti fazi uz notebook nejde zapnout vubec.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2489
-
od rohlicek1
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 09:56