pípání notebooku - pravděpodobné hdd

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Vincenzo
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

pípání notebooku - pravděpodobné hdd

Příspěvekod Vincenzo » 11 úno 2016 19:45

dobrý den, u mého asi 2 měsíce starého notebooku Asus X555LB-XO071 mi už od koupě občas pípne, nejdříve sem nomohl přijít co pípá ale už jsem zjistil že je to něco spojeného s pevným diskem. Je divné že se pípání ozývá hlavně při nenáročných operacích jako je prohlížení webu atd. (cca 5x-20x za hodinu ale někdy i 10x za minutu)u hraní her je to jen ojedinělé. A důvod proč je to pravděpodobně spojené s hdd je že nwm proč ale když sem zkusil přes ccleaner dát vyčištění volného místa na disku tak mi noťas za celý den (za dobu co probíhalo čištění) ani jedou nezapípal. Bohůžel po vypnutí a zapnutí znova pípá a nwm co s tím.
(a teplotama to není protože pípá i při teplotách polem 30°)
Děkuji za případné rady...

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: pípání notebooku - pravděpodobné hdd

Příspěvekod Pic » 11 úno 2016 22:23

Abychom si to upřesnili. Ntb po spuštění normálně naběhne bez nějakého pípání. Teprve po nějaké další činnosti (prohlížeč, hra ap.) občas pípá nebo pípne. Pokud podezíráš disk, tak si stáhni program CrystalDiskInfo a zkontroluj disk. Výsledek sem vlož do přílohy. Pokud máš manuál k uvedenému notebooku, mrkni do něj. S podobným pípáním jsem se ještě nesetkal. Podezíral bych spíše nějakou verbež ulovenou na netu, či nějaký SW.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Vincenzo
nováček
Stav:

Příspěvekod Vincenzo » 11 úno 2016 23:50

Děkuji a ano notebook jinak bez jede bez problémů a ani se neseká nebo nepadají aplikace.
Podle všech testů co sem kdy zkoušel mi to právě že nenašlo žádné chyby jak v hdd tak v celém notebooku.
a v manuálu sem také nic nenašel jedině se mi podařilo nají zde na poradně dotaz od někoho jiného se stejným problémem na stejném notebooku, ale nikdo mu tam neodpověděl. (viewtopic.php?f=7&t=162434)
a ještě bych chtěl dodat že v registru (regedit) jsem si beep vypnul ale nepomohlo takže tim to taky nebude.
Přílohy
Snímek obrazovky (17).png

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 12 úno 2016 00:29

To není klasické pípnutí při spouštění PC, ale něco jiného. Mrknul bych do BIOSu, zda není nastavena nějaká signalizace překročení teploty (případně chybné čidlo), nebo napětí ap. Také to může být nějaký program spouštěný při spuštění PC, nebo i nějaká zvuková signalizace přímo Windows (viz zvuky).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

Vincenzo
nováček
Stav:

Příspěvekod Vincenzo » 12 úno 2016 14:53

V booisu sem nic nenašel a jen jsem to zkusil dát do defaultního nastavení ale pořád to pípá a momentálně alespoň 5x do minuty a to jsou všechny teploty pod 35° a mám zapnutý jenom Microsoft edge (pípá to i u jiných prohlížečů ale i u jiných programů) ale momentálně jsem zase pustil ccleaner a dal čištění volného místa na disku a pípání znovu ustalo (prostě když je disk plně vytížen a jede na 100% tak to nepípá a když je málo zatížený a jen občas problikne dioda disku tak to pípá)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 12 úno 2016 16:22

Doporučuji vložit log z programu HiJackThis do stejnojmenné sekce a požádat o kontrolu. Návod najdeš v Články a návody.

faoltiarna
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod faoltiarna » 03 zář 2016 03:41

Zdravím, ráda bych se zeptala, zda došlo k nějakému řešení. KOupila jsem Asus X556UB. a mám stejný problém. Také se ozývá, pípání. Někdy jednou za x hodin, někdy několikrát za sebou (při nenáročných operacích - prohlížení webu atd.) Ozývá se to z pravého dolního rohu. JInak notebook jede bez problému, je rychlý a nevykazuje žádnou vadu. HD Tune nenašel na disku žádnou chybu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr OLED notebooku do 16 000
    od sxtrail » 09 dub 2025 23:22 » v Problémy s hardwarem
    3
    2445
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 17:40
  • Pomoc s výběrem notebooku na hry
    od Ghoust23 » 23 zář 2024 08:25 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2957
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    24 zář 2024 07:32
  • Problém se zálohováním notebooku Příloha(y)
    od rakato11 » 20 říj 2024 10:32 » v Vše ostatní (sw)
    9
    3448
    od rakato11 Zobrazit poslední příspěvek
    20 říj 2024 18:45
  • Výběr NVMe SSD do notebooku Příloha(y)
    od MrVoltz » 01 lis 2024 18:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    2662
    od MrVoltz Zobrazit poslední příspěvek
    04 lis 2024 18:19
  • Výběr OLED notebooku do 16 000
    od sxtrail » 09 dub 2025 23:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3426
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 17:40

Zpět na “Problémy s hardwarem”