Čau,
Ide o také akoby bzučanie - vyskytuje sa úplne náhodne, aj v loade, aj v idle. Stačí trochu pritlačiť na skrinku, aby sa mierne nadvihla a vtedy to prestane.
Inokedy to zas funguje presne opačne - keď zatlačím, vtedy sa to ozve.
Mne to príde ako rezonancia skrine, ale neviem, nepodarilo sa mi určiť presný zdroj, akurát mám pocit, že to ide z prednej časti skrinky (predný vetrák ani DVD mechanika to nie je).
Na nahrávke to počuť prerušovane, to ako som hýbal skrinkou, hlavne od 11-tej sekundy.
http://leteckaposta.cz/374233379
Ďalej sa chcem spýtať na taký akoby vyšší tón zdroja, ale nie je to priamo pískanie, pripomína mi to mrazák, len tichšie samozrejme, a robí to pravdepodobne vetrák, pretože ak zapnem ECO režim, čo by malo vetrák vypnúť, tak to prestane.
Na nahrávke to nie je úplne dobre počuť, v skutočnosti je ten tón fakt vyšší.
Inak na nahrávke sa ten zvuk trikrát zmení, pretože najskôr som nahrával zozadu, potom zboku a nakoniec spredu.
http://leteckaposta.cz/741249981
Díky.
Divné zvuky z PC
Divné zvuky z PC
► Zobrazit spoiler
Re: Divné zvuky z PC
A co takhle prozradit železo ve kterém to blbne a co konkrétně :)
Zostava z podpisu, všetky ostatné info, ktoré poznám, som uviedol.
► Zobrazit spoiler
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Takhle asi nikdo konkrétně neporadí. Příčinu si asi budeš muset vyhledat sám. To chce přímou účast u počítače. Zkontroluj zda máš ventilátory vyčištěné od prachu. Při nerovnoměrným zaprášením může ventilátor vibrovat a způsobovat různé zvuky, či vibrace.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Bočnice som mal dole a DVD mechaniku som takisto skúšal odpájať, takže z toho nič.
Ventilátory mám 4 - predný, zadný a dva na CPU. Z toho som všetky postupne pozastavoval (ručne, až na vnútorný v tej Noctue, ten neviem, ako pozastaviť) a nerobil to ani jeden.
HDD som zas skúšal zaťažovať benchmarkom, ale tiež sa žiadny zvuk neozval.
Mám ale podozrenie na PSU - prvá vec je, že občas tak mechanicky bzučí, tak asi bude povolený vetrák.
Ďalšia vec je uchytenie zdroja v case. Totiž, keď som ho montoval do case, tak sa voči skrinke mierne kýval, až dokým som ho nepriskrutkoval. No a kombinácia týchto dvoch vecí IMHO spôsobuje tú rezonanciu, kedy povolený vetrák rozvibruje zdroj a ten zase case a vzniká tá rezonancia.
Nasvedčuje tomu aj to, že keď som postupne začal povoľovať pravý horný šrób zdroj/case, tak to prestalo. Keď som zaťahoval, znova sa to objavilo. Teraz som to nechal trochu povolené a čakám, či sa to vyskytne alebo nie.
Ventilátory mám 4 - predný, zadný a dva na CPU. Z toho som všetky postupne pozastavoval (ručne, až na vnútorný v tej Noctue, ten neviem, ako pozastaviť) a nerobil to ani jeden.
HDD som zas skúšal zaťažovať benchmarkom, ale tiež sa žiadny zvuk neozval.
Mám ale podozrenie na PSU - prvá vec je, že občas tak mechanicky bzučí, tak asi bude povolený vetrák.
Ďalšia vec je uchytenie zdroja v case. Totiž, keď som ho montoval do case, tak sa voči skrinke mierne kýval, až dokým som ho nepriskrutkoval. No a kombinácia týchto dvoch vecí IMHO spôsobuje tú rezonanciu, kedy povolený vetrák rozvibruje zdroj a ten zase case a vzniká tá rezonancia.
Nasvedčuje tomu aj to, že keď som postupne začal povoľovať pravý horný šrób zdroj/case, tak to prestalo. Keď som zaťahoval, znova sa to objavilo. Teraz som to nechal trochu povolené a čakám, či sa to vyskytne alebo nie.
► Zobrazit spoiler
A neschází ti náhodou FANy na odtah ze skříně ? Nebo ten teplej vzduch se prostě vytratí ?
No PSU není moc kvalitní. R5ka není zrovna typ skříně který by měl rezonovat...
BTW.: Né každej vidí podpis...
No PSU není moc kvalitní. R5ka není zrovna typ skříně který by měl rezonovat...
BTW.: Né každej vidí podpis...
Na to je ten zadný fan.
PSU mi bol práveže doporučovaný tu na fóre ako špičkový, aj keď tiež som o tom pochyboval, ale viackrát som bol utvrdený o opaku.
Tú zostavu mám aj v profile.
PSU mi bol práveže doporučovaný tu na fóre ako špičkový, aj keď tiež som o tom pochyboval, ale viackrát som bol utvrdený o opaku.
Tú zostavu mám aj v profile.
► Zobrazit spoiler
Zpět na “Problémy s hardwarem”