Ahoj, mám pc I-5 2,4 ghz a 8 gb ramka, grafika ge force gt555m...v klidu mám cpu na cca 49 stupnich...kdyz ale pustim hru a streamuju tak mi to vyleze az na 90....nevim zda to nemam moc vysoke hodnoty....diky za vase nazory dekuji
Dodatečně přidáno po 3 minutách :
jinakjeste chci dodat ze se jedna o notebook.....
Vysoká teplota CPU
Re: Vysoká teplota CPU
Jak dlouho notebook máš? Pokud zní odpověď "déle, jak půl roku", jak je tomu dlouho, co jsi naposledy čistil (nebo nechal čistit) ventilátor? Pokud jsi čistil nedávno a teploty v klidu přesahují 50°C, tak bych přemýšlel o výměně teplovodivé pasty.
Těch 90°C ve vysoké zátěži, ano, je to možné. Notebooky a jejich procesory nejsou stavěné na hry, ať si říká kdo chce co chce.
Těch 90°C ve vysoké zátěži, ano, je to možné. Notebooky a jejich procesory nejsou stavěné na hry, ať si říká kdo chce co chce.
Děkuju za vaše názory a rady. 

cervcek píše:Jak dlouho notebook máš? Pokud zní odpověď "déle, jak půl roku", jak je tomu dlouho, co jsi naposledy čistil (nebo nechal čistit) ventilátor? Pokud jsi čistil nedávno a teploty v klidu přesahují 50°C, tak bych přemýšlel o výměně teplovodivé pasty.
notebook mám asi 3 a půl roku, ventilátor jsem čistil tak 4-5 měsíců zpátky....
Tak ho zkus ještě profouknout, popřemýšlej o nějaké aktivní chladící podložce, aspoň na tu zátěž, ať odvádí rychleji teplo. Jestli nechceš hlučnou, tak vyber takovou, aby měla co největší ventilátor, malé ventilátory se totiž musí točit rychle, aby něco vyfoukly a jsou proto hlučnější.
Necituj celé příspěvky, je to v rozporu s pravidly.
Necituj celé příspěvky, je to v rozporu s pravidly.
Děkuju za vaše názory a rady. 

cervcek píše:Tak ho zkus ještě profouknout, popřemýšlej o nějaké aktivní chladící podložce, aspoň na tu zátěž, ať odvádí rychleji teplo. Jestli nechceš hlučnou, tak vyber takovou,
Koupil jsem si podložku Zalman ZM-NC3....https://www.alza.cz/zalman-zm-nc3-d344207.htm
Myslíš, že to má smysl? Jsou na ni celkem dobré recenze...odzkouším to a uvidím...a zkusím profouknout...
ps.bude tatopodložka dopstačující pro mé účely?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3757
-
od Magda123
Zobrazit poslední příspěvek
26 dub 2025 11:02
-
- 9
- 3731
-
od Rewqa
01 led 2025 15:14
-
-
Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem - 3
- 1875
-
od SGvagon
09 lis 2024 22:09
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”