Externí HDD - Notebook ho nevidí

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

B_LON_D
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Externí HDD - Notebook ho nevidí

Příspěvekod B_LON_D » 17 bře 2016 00:50

Ahoj,

Už jsem bezradná. :-(

Mám notebook Asus K52Jr, Windows 7 Home Premium (Windows byl v ntb, instalační CD ne :(, jinak bych to asi zkusila s ním..)

Když dám do slotu externí HHD nebo flešku -> "Tento počítač" - nevidí je. Jsou tam pouze tyto oddíly:
"Počítač: OS (C:) a Data (D:), Jednotka DVD RW (E:) a Microsoft Office Klikni a spusť 2010 (chráněný) (Q:)"

Zvuk je ale v pořádku, takový ten typický, když přidáte zařízení, HDD zjevně spolupracuje (vrní) - na jiném PC funguje bez problému.

Koukla jsem do Správce zařízení:

"Správce zařízení: Velkokapacitní paměťové zařízení USB (žlutý trojúhelník s vykřičníkem)

Stav zařízení: Systému Windows se nepodařilo ověřit digitální podpis ovladačů vyžadovaných pro toto zařízení. Při předchozí změně hardwaru nebo softwaru
mohl být nainstalován soubor, který je nesprávně podepsán, je poškozený nebo se může jednat o škodlivý software z neznámého zdroje. (Kód 52)

Při pokusu ovladače nainstalovat, zakázat, odebrat, zkráta postupně vše, co šlo je výsledek vždy:
"Aktualizovat ovladač - oběma způsoby -> Ovladač tohoto zařízení je aktuální."

Koukla jsem do: Ovládací Panely - Hardware a zvuk
- Zařízení a tiskárny je mezi zařízeními, dokonce přesně ten typ i obrázek, opět se žlutým ! trojúhelníkem. Při najetí na něj lze dole vidět Stav: Je třeba vyřešit potíže. Poradce při potížích - (msdt.exe) se spustí, naběhne "Zjištování potíží" a zanedlouho se zobrazí "Při řešení potíží došlo k chybě: Problém brání spuštění poradce při potížích."

"Zobrazit podrobnosti o chybě"
Id balíčku: DeviceCenterDiagnostic
Cesta: Neznámý
Kód chyby: 0x800705B4
Zdroj: Modul
Uživatel:PC/V
Kontext: Zvýšená oprávnění
-----------------------------------------------------------------------------------

Mám to nějaké dodrbané, bod obnovy dávno v nenávratnu, nepoužitelný, nejsem si ale vědoma, že bych poslední dny něco instalovala, vím, že jsem měla trochu potíže s odezvou (myš, net v pohodě), ale na ploše ikony a vše malinko pomalejší, tehdy jsem cosi odebrala, instalovala.. ale vše poté fungovalo (až se sama divím). Dnes jsem si stáhla Kaspersky Removal Tool - kontrola v pohodě (předpokládaně), test paměti taky bez problémů, kontrola disků, tuším, taky, zkrátka nikde to asi nehrapuje...
Vyzkoušela jsem kdeco, Microsoft Fix, odstranění Lower i UpperFilters, aby ovladače netrvaly na podpisu (bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS), už nevím.. Vyskutuje se však ještě jiný problém, možná souvisí..NĚCO mi zakazuje Windows Defender, ten se mi sice povede spustit, ale během pár vteřin se vypne a nefunguje. Tak jestli to nemůže mít souvislost, netuším. Co by mohlo bránit v zobrazení ext. HDD? Co by ho mohlo zakazovat?.. Pokud jde o data, daří se mi je rychle nahrávat na DVD či CD, vypalovačka funguje bez problémů, tak o to nejdůležitější snad nepřijdu. Přesto je toho dost, co potřebuji.. a zkrátka je celkem nutné, abych mohla aspoň tu flešku připojit. Nemám jiný svůj PC ani notebook.

Omlouvám se za délku i velmi amatérský popis, jsem úplná lama. Ráda zodpovím a udělám cokoliv, prosím, opravdu moc prosím o pomoc. Na opravu bohužel nemám finance, musím to zvládnout sama.

Nemám třeba špatně nastavené oprávnění? Nevím :(
Opravneni.JPG

Opravneni 2.JPG

Dodatečně přidáno po 14 minutách 49 vteřinách:
Ještě mě napadlo se podívat do Prohlížeč událostí, když tam frknu tu flešku a píše to:

Nepodařilo se načíst ovladač DriverUSBSTOR pro zařízení USBVID_125F&PID_C96A141251245223001A.
Název protokolu: Systém
Zdroj: Kernel-PnP (to nemám tušení, co je)
ID události: 219
Úroveň: upozornění

A když ji natvrdo (normálně to nedělám, vždy poctivě pře "Odebrat" vytáhnu, tak:

Služba Šifrování neinicializovala databázi katalogu. Chyba: 1117 (0x45d) : Žádost nebylo možno provést z důvodu chyby zařízení I/O.

Název protokolu: Aplikace
Zdroj: CAPI2
ID události: 256
Úroveň: chyba

Neví někdo? Prosím.

Ještě přidávám jeden screen, teď poprvé tam nebyl žlutý trojúhelník, ale stav je stejný a V "Tento počítač" není vidět.
Myslím, že by to měl být disk:F (?) Nedá se to nějak nastavit, nemůže to být tím?
Pardon, že vás tak zahlcuju, snažím se podat, co nejvíce info. (A jen co jsem to dopsala, tak se tam tam trn trojúhleník ukázal, pomalejší odezva, ale je tam zase.)
Stav.JPG

Reklama
B_LON_D
nováček
Stav:

Re: Externí HDD - Notebook ho nevidí

Příspěvekod B_LON_D » 17 bře 2016 15:56

Nikoho nic nenapadá? :(

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod RIKI22 » 17 bře 2016 16:06

Daj sem screen zo Správca zariadení.Skús si prebehnúť PC aj cez Malwarebyres.Stiahni free verziu.Nainštaluj a spusť sken.
https://www.malwarebytes.org/dl-confirm/

B_LON_D
nováček
Stav:

Příspěvekod B_LON_D » 17 bře 2016 16:38

SZ.JPG
Malware nemám. Správce zařízení: Vůbec nevykazuje problém v té sekci.. Dokonce tam Velkokapacitní zařízení úplně chybí a zobrazí se s trojúhelníkem až když ho tam dám.

Ale vznikl nový problém s Bluetooth, tam je dnes kód 10 a žlutý trojúhelník :/

Napadá mě - jak je Konfigurace systému, je tam možnost - místo normálního spuštění, spuštění výběrové a ve službách je toho plno zakázáno, nemůže to být tím? K normálnímu spuštění jsem se snažila vrátit i v nouzovém režimu i normálně, ale bohužel vždy je v tabulce spuštění výběrové.

Vypnuté (zakázané) jsou tyto Služby:

ABBY Finereader 11 CE Licensing service
Adobe Acrobat Update Service
Adobe Flash Player Service
ADSM Service
AFBA agent
AMDA external events ulity
ASDLR service
ATKGFNEX serivce
Blueetooth Service (tady bude zakopaný pes s tím trojúhelníkem nejspíš, ale Bluetooth nepoužíváme) -EDIT - Tak jsem dala povolit vše, restartovala a Bluetooth je již bez vykřičníku, ale to je vše :((.
HWdeviceService64.exe (??? nebude to ono??)
Intel(R) Managment and Security Application
Mozilla Maintenance Service
NBservice
O2 internet.ouc
Intel(R) Managment and Security Application User Notification Service
WPSHWPBC

------ ALE VŠE bylo zakázáno až PO té události, ne před ní. Takže asi taky nic.

Dále jsou tam Zaškrtnuté "věci", ale není u nich "Spuštěno": (Zastaveno) - to mám taky vypisovat?

Jinak ten správce zařízení: Má sice problémy, ale vůbec ne, kde jsou. Mimochodem teď to docela blbne a chvíli NIC "Neodpovídá" Ani Mozzila, ani to nahrávání, prostě se točí kolečko a až za chvíli to naběhne.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 59 vteřinách:
Tu je problém, kde vlastně NENÍ ten USB - Velkokapacitní zařízení..
PBS.JPG

Taky mě napadlo udělat Výsledky ověření podpisů:

Dodatečně přidáno po 7 minutách 8 vteřinách:
Po Spuštění" vypadá takto:

Po Spusteni.JPG
"

Dodatečně přidáno po 9 minutách 4 vteřinách:
Pon Spuštění vypádá takhle:
Po Spusteni.JPG
Přílohy
Výsledky ověření podpisu.JPG

B_LON_D
nováček
Stav:

Příspěvekod B_LON_D » 17 bře 2016 17:02

Takový je stav nyní - po zasunutí flešky:

Dodatečně přidáno po 24 minutách 45 vteřinách:
Správa disků vypadá takhle: (i po připojení flešky, není změna)

Dodatečně přidáno po 26 minutách 15 vteřinách:
Spraba.JPG
Správa disků - (po připojení flešky, nikde nic)
Přílohy
Spraba.JPG
AKTUAL.JPG

B_LON_D
nováček
Stav:

Příspěvekod B_LON_D » 21 bře 2016 10:50

Tak, další posun..
Snad se mi povede sem napsat, co je přesně za problém. Já našla jeho řešní na YT, ale tam u této chyby (C0000034) bylo, že nenabíhal Windows, mně naběhne. Nic jako černá či modrá obrazovka se nekonalo. Pak sice blbne, neodpovídá, poměrně hladce jde jen net (i videa), kdežto videa na Ploše.. jak kdy, když neklikám na složky,atd., tak obvykle ano, jakmile něco udělám nebo video/mp3 trvá více než 20 minut, drhne to, trvá to, neodpovídá (nakonec to jde).

Je nefuknční je Velkokapacitní zařízení. Což je ten nejv. problém, nemohu zkopírovat a zálohovat data z notebooku. Při kouknutí do Správce zařízení tato položka (VZ USB) úplně chybí. Vůbec tam není, ani s vykřičníkem, nic. Při zasunutí se objeví.. a nyní..

Chyba - Kód 25 (už jsem udělala, co šlo, aby Win nevyždadovaly, dig. podpis, atd.) POZOR, tato chyba není ve Správci událostí, je přímo v té tabulce - Velkokapacitní zařízení USB.

Jak vidíte ovladač je TAM, z roku 2006, fungoval bezvadně.. takže to asi nebude ono.

PODSTATNÉ - Kód chyby je tam: C0000034 (tu jsem našla na YT, ale jen když se objevila při zapínání Windows, což jak jsem psala, mně jde)..

A tomu ostatnímu nerozumím. Poradí někdo, prosím?
Mám strach aplikovat řešení chyby z YT, které někomu fungovalo, protože mně se notebook zapnul a nehlásil při STARTU chybu, jim ano. A také všude píší, že tato chyba vznikla aktualizací SP 1, což mám v notebooku už pár let (ale je dost pravděpodobné, že tato chyba vznikla vybitím notebooku/vytažením baterie při některé z jiných aktualizací).

(Asus K52JR; Windows 7 Home Premium, 64 bit)
Přílohy
USB 1.JPG

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows nevidí HDD
    od lucaso84 » 21 dub 2025 19:36 » v Problémy s hardwarem
    9
    2633
    od lucaso84 Zobrazit poslední příspěvek
    22 dub 2025 06:27
  • Windows 11 nevidí druhý monitor
    od Ghoust23 » 13 dub 2025 14:01 » v Problémy s hardwarem
    6
    3080
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 dub 2025 08:18
  • Windows nevidí disky v Raid0 Příloha(y)
    od Simroth » 13 zář 2024 10:27 » v Problémy s hardwarem
    13
    3485
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    13 zář 2024 20:21
  • PC mi nenajde externi hdd Příloha(y)
    od standacich » 18 úno 2025 11:57 » v Problémy s hardwarem
    10
    5005
    od standacich Zobrazit poslední příspěvek
    18 úno 2025 20:29
  • Externí dísk