Už jsem bezradná.

Mám notebook Asus K52Jr, Windows 7 Home Premium (Windows byl v ntb, instalační CD ne :(, jinak bych to asi zkusila s ním..)
Když dám do slotu externí HHD nebo flešku -> "Tento počítač" - nevidí je. Jsou tam pouze tyto oddíly:
"Počítač: OS (C:) a Data (D:), Jednotka DVD RW (E:) a Microsoft Office Klikni a spusť 2010 (chráněný) (Q:)"
Zvuk je ale v pořádku, takový ten typický, když přidáte zařízení, HDD zjevně spolupracuje (vrní) - na jiném PC funguje bez problému.
Koukla jsem do Správce zařízení:
"Správce zařízení: Velkokapacitní paměťové zařízení USB (žlutý trojúhelník s vykřičníkem)
Stav zařízení: Systému Windows se nepodařilo ověřit digitální podpis ovladačů vyžadovaných pro toto zařízení. Při předchozí změně hardwaru nebo softwaru
mohl být nainstalován soubor, který je nesprávně podepsán, je poškozený nebo se může jednat o škodlivý software z neznámého zdroje. (Kód 52)
Při pokusu ovladače nainstalovat, zakázat, odebrat, zkráta postupně vše, co šlo je výsledek vždy:
"Aktualizovat ovladač - oběma způsoby -> Ovladač tohoto zařízení je aktuální."
Koukla jsem do: Ovládací Panely - Hardware a zvuk - Zařízení a tiskárny je mezi zařízeními, dokonce přesně ten typ i obrázek, opět se žlutým ! trojúhelníkem. Při najetí na něj lze dole vidět Stav: Je třeba vyřešit potíže. Poradce při potížích - (msdt.exe) se spustí, naběhne "Zjištování potíží" a zanedlouho se zobrazí "Při řešení potíží došlo k chybě: Problém brání spuštění poradce při potížích."
"Zobrazit podrobnosti o chybě"
Id balíčku: DeviceCenterDiagnostic
Cesta: Neznámý
Kód chyby: 0x800705B4
Zdroj: Modul
Uživatel:PC/V
Kontext: Zvýšená oprávnění
-----------------------------------------------------------------------------------
Mám to nějaké dodrbané, bod obnovy dávno v nenávratnu, nepoužitelný, nejsem si ale vědoma, že bych poslední dny něco instalovala, vím, že jsem měla trochu potíže s odezvou (myš, net v pohodě), ale na ploše ikony a vše malinko pomalejší, tehdy jsem cosi odebrala, instalovala.. ale vše poté fungovalo (až se sama divím). Dnes jsem si stáhla Kaspersky Removal Tool - kontrola v pohodě (předpokládaně), test paměti taky bez problémů, kontrola disků, tuším, taky, zkrátka nikde to asi nehrapuje...
Vyzkoušela jsem kdeco, Microsoft Fix, odstranění Lower i UpperFilters, aby ovladače netrvaly na podpisu (bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS), už nevím.. Vyskutuje se však ještě jiný problém, možná souvisí..NĚCO mi zakazuje Windows Defender, ten se mi sice povede spustit, ale během pár vteřin se vypne a nefunguje. Tak jestli to nemůže mít souvislost, netuším. Co by mohlo bránit v zobrazení ext. HDD? Co by ho mohlo zakazovat?.. Pokud jde o data, daří se mi je rychle nahrávat na DVD či CD, vypalovačka funguje bez problémů, tak o to nejdůležitější snad nepřijdu. Přesto je toho dost, co potřebuji.. a zkrátka je celkem nutné, abych mohla aspoň tu flešku připojit. Nemám jiný svůj PC ani notebook.
Omlouvám se za délku i velmi amatérský popis, jsem úplná lama. Ráda zodpovím a udělám cokoliv, prosím, opravdu moc prosím o pomoc. Na opravu bohužel nemám finance, musím to zvládnout sama.
Nemám třeba špatně nastavené oprávnění? Nevím :(
Dodatečně přidáno po 14 minutách 49 vteřinách:
Ještě mě napadlo se podívat do Prohlížeč událostí, když tam frknu tu flešku a píše to:
Nepodařilo se načíst ovladač DriverUSBSTOR pro zařízení USBVID_125F&PID_C96A141251245223001A.
Název protokolu: Systém
Zdroj: Kernel-PnP (to nemám tušení, co je)
ID události: 219
Úroveň: upozornění
A když ji natvrdo (normálně to nedělám, vždy poctivě pře "Odebrat" vytáhnu, tak:
Služba Šifrování neinicializovala databázi katalogu. Chyba: 1117 (0x45d) : Žádost nebylo možno provést z důvodu chyby zařízení I/O.
Název protokolu: Aplikace
Zdroj: CAPI2
ID události: 256
Úroveň: chyba
Neví někdo? Prosím.
Ještě přidávám jeden screen, teď poprvé tam nebyl žlutý trojúhelník, ale stav je stejný a V "Tento počítač" není vidět.
Myslím, že by to měl být disk:F (?) Nedá se to nějak nastavit, nemůže to být tím?
Pardon, že vás tak zahlcuju, snažím se podat, co nejvíce info. (A jen co jsem to dopsala, tak se tam tam trn trojúhleník ukázal, pomalejší odezva, ale je tam zase.)