Zdravím , a pekný večer prajem každemu :)
Mam taky väčší problém s HDD :/ Mam 2x HDD . 1 je C a druhy je D
problem je že v poslednom čase Vždy ked ten disk (D) zažije malu namahu (hocijaku namahu ) hned sa skryje , a vidím ho až po reštarte .. No akonahle donho nazriem PC mrzne a po chvili disk opäť zmizne a mam len c:/ Dakujem vopred za pomoc
často mi mizne HDD
Re: často mi mizne HDD
1. Nainstaluj Crystal Disk Info - jaky ukazuje stav disku?
2. Pokud je po disku, bude treba zalohovat vsechna dulezita data a disk vymenit.
Tenhle problem je nutne resit ihned jak se poprve objevi - ono uz po nekolika hodinach muze byt pozde.
2. Pokud je po disku, bude treba zalohovat vsechna dulezita data a disk vymenit.
Tenhle problem je nutne resit ihned jak se poprve objevi - ono uz po nekolika hodinach muze byt pozde.
To neni dobre.
Co jeste neni dobre je ta teplota 40 stupnu, kdyz by ty disky mely mit tak o 15 stupnu mene.
Cely pocitac se tak nejak vevnitr prehriva a to je i nejpravdepodobnejsi pricina toho problemu s diskem.
Co jeste neni dobre je ta teplota 40 stupnu, kdyz by ty disky mely mit tak o 15 stupnu mene.
Cely pocitac se tak nejak vevnitr prehriva a to je i nejpravdepodobnejsi pricina toho problemu s diskem.
to prehrievanie vyrieším , je to dnu riadne zaprašene podla mna , takže ak ta teplota klesne tak pôjde ten disk prakticky lepšie ?
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
To už mu nepomůže, je nejspíš zralý na výměnu. Jestli je to ještě vůbec možné, stáhni si z něj data, a to OKAMŽITĚ, jinak o ně můžeš přijít.
Ten screen z CDI je sotva poloviční, vlož sem celý log z CDI, a to pomocí Úpravy - Kopírovat.
Ten screen z CDI je sotva poloviční, vlož sem celý log z CDI, a to pomocí Úpravy - Kopírovat.
ten disk opäť zmizol , takže ako keby neexistuje , zajtra sem všetko pošlem teraz už idem spať:)
Dakujem za pomoc
Dakujem za pomoc
Jakým konektorem máš ten disk připojený ke zdroji? Pokud ho máš připojený přes MOLEX (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... nector.jpg), tak můžou být uvolněné piny v konektoru (častá příčina výpadku disků). V tomto případě zkus jiný napájecí konektor, nebo "utáhnout" kontakty v konektoru.
Caution to píše nejspíše proto, že disk má "current pending secors" tedy podezřelé sektory, které vznikly když disk zapisoval data a najednou mu vypadlo napájení. To znamená, že sektory nejsou fyzicky poškozené, ale jen logicky. Tedy by mělo stačit, když do příkazové řádky napíšeš: "chkdsk D: /r" a necháš to dojet až dokonce (může to trvat i víc jak hodinu).
Navíc disk má reallocated sectors count = 0, takže by na tom neměl být zas až tak špatně.
Teplota 40°C ještě újde, vážné to začíná být při 50°C.
Caution to píše nejspíše proto, že disk má "current pending secors" tedy podezřelé sektory, které vznikly když disk zapisoval data a najednou mu vypadlo napájení. To znamená, že sektory nejsou fyzicky poškozené, ale jen logicky. Tedy by mělo stačit, když do příkazové řádky napíšeš: "chkdsk D: /r" a necháš to dojet až dokonce (může to trvat i víc jak hodinu).
Navíc disk má reallocated sectors count = 0, takže by na tom neměl být zas až tak špatně.
Teplota 40°C ještě újde, vážné to začíná být při 50°C.
Naposledy upravil(a) dave3210 dne 18 bře 2016 22:17, celkem upraveno 3 x.
CPU: i7-5930K @ 4.1GHz
MB: ASUS X99-A/USB 3.1
RAM: 2x8GB Kingston HyperX Fury Black 2133MHz
GPU1: MSI GTX 980 Ti LIGHTNING 6GB
GPU2: GIGABYTE GTX 980 Ti Xtreme 6GB
PSU: Fractal Design Newton R3 Smart Modular 1000W
HDD: 3x Seagate BarraCuda 1TB + 2x WD 160GB
SSD: Kingston HyperX 120GB
Monitor: ASUS PB287Q
Pokud chces jit spat, je to tvoje vec.
Uz jsem videl par takovych kteri sli spat - a rano uz disk nefungoval vubec.
Uz jsem videl par takovych kteri sli spat - a rano uz disk nefungoval vubec.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
petr22: Pozdě, už spí.
Dave , prosím ťa kde to mam napísať ? Som nepochopil:D
Dodatečně přidáno po 59 vteřinách:
Je možne že to je slabo napojene , pretože som prednedavnom menil HDD za dvd čitačku na chvilu
Dodatečně přidáno po 59 vteřinách:
Je možne že to je slabo napojene , pretože som prednedavnom menil HDD za dvd čitačku na chvilu
Na klávesnici zmáčkni WIN+R a napiš tam "cmd". Otevře se černé okno a do něj napiš "chkdsk D: /r" a zmáčkni Enter. Test může jet i víc jak hodinu. Před testem bych raději zkontroloval ten napájecí konektor, jak jsem psal výše. A pro jistotu zálohoval data.
CPU: i7-5930K @ 4.1GHz