Zdravím,
prosím o radu. Pořídil jsem si do svého ntb novou ramku a ta se ani za boha nenačte:d
Asus x555Lb i5 5200u, nvidia 940m, 4gb ram(1600mhz)....nová ram -A-DATA DDR3 1600Mhz cl11 1,5v
Vyzkoušel jsem jestli není něco v biosu a bohužel jsem tam nic nenašel. Po upgradu biosu také nic.
Zatím doufám že se mi to povede nějak zprovoznit , pokud né tak to tomu zelenýmu ufonovi půjdu do krámu vrátit:D
Děkuji za každou radu:-)
RAM nenačte
Re: RAM nenačte
Ak NTB podporuje Ram na 1,35V a nová Ram je na 1,5V , tak samozrejme že to nefunguje.
No vzhledem k tomu že na tom socketu je napsaný 1,5v tak by to na 1,5V být mělo né?.-))
Neviem akú Ram máš v NTB teraz.Môžeš sa pozrieť cez CPU-Z.Na stránke Asus :
https://www.asus.com/sk/Notebooks/X555LB/specifications/
https://www.asus.com/sk/Notebooks/X555LB/specifications/
CO jsem se před koupi díval na net a na nějaký ty programy tak v tom komplu má být 1600mhz,cl11, a vzhledem k tomu že na tom slotu v pc je napsaných těch 1,5V tak jsem počítal s tím, že to tak asi aj bude:D Možná to nakonec bude jen vadná ramka no.
Ciste technicky bych tipoval, ze ta nova pamet musi byt stejna jako ty 4GB co tam jsou, coz znamena DDR3L.
A osobne bych tam nedaval neznackove pameti, ale jedine osvedcene Kingstony.
A osobne bych tam nedaval neznackove pameti, ale jedine osvedcene Kingstony.
Ram môže byť dobrá ale nemusí byť kompatibilna.Nevieš presný typ Ram, ktorá beží v tom NTB ?
Servisni dokumentace tvrdi ze DDR3L, 1600 MHz, CL11.
Noo tak to asi vrátím a vemu tu 1,35(L) . Ta ramka je přivařenána desce takže vydělat nejde, ale jak to tak vypadá tak to bude asi fakt těma voltama. HOld zmátlo mě, že je na tom slotu(na desce) napsáno 1.5v:D
Když už tam teda asus dával ty nový ramky tak to mohli taky přepsat:D
Každopádně...petr22 děkuji za osvícení:d
Když už tam teda asus dával ty nový ramky tak to mohli taky přepsat:D
Každopádně...petr22 děkuji za osvícení:d
Zpět na “Problémy s hardwarem”