kontrola HDD

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vlkosek
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

kontrola HDD

Příspěvekod vlkosek » 23 bře 2016 20:03

Ahoj, stáhl jsem crystaldisk pro zajímavost, a dívám se že můj extrení flsh disk ukazuje, že není úplně ok. Mám tam nějaká data co bych nerad ztratil, myslíte že se pokazí? Když jsem ho koupil, tak mi omylem spadl, ale funguje od té doby normálně dál. není na něm systém, jen data...
díky za info
Honza

Clipboard01.jpg

Reklama
lennonreloaded
Level 3
Level 3
Stav:

Re: kontrola HDD

Příspěvekod lennonreloaded » 23 bře 2016 20:13

Sleduj vývoj, jestli se počet podezřelých sektorů nebude zvyšovat, v podstatě se nic neděje. Ovšem jakmile se začne zvětšovat, zálohuj a přemýšlej o novém HDD.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 23 bře 2016 20:15

Zalezi na tom, kde je ta chyba.

1 podezrely sektor na nevhodnem miste - disk uz nepujde pripojit.

lennonreloaded
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod lennonreloaded » 23 bře 2016 20:17

Tak co se týká podezřelých sektorů, nesouhlasím, a to tvrdě. Jiná situace je v případě neopravitelných sektorů.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 23 bře 2016 20:30

Podezrely sektor = ve vetsine pripadu necitelny sektor.

Ciste technicky - SMART nevi nic o stavu disku, dokud na konkretnim miste plotny nedojde k diskove operaci. Staci 1 podezrely sektor ktery hlasi SMART a z disku se ve chvili kdy maji Windows pripojit jako pismeno mohou ozyvat cvakani, protoze je ve skutecnostui necitelny a jako na potvoru zrovna tato data Windows potrebuji k pripojeni oddilu. Nebo nemusi jit spustit z disku Windows a SMART status je stejny - 01 u atributu C5, zadna jina chyba.

V pripade ze je chyba v datove oblasti nestane se nic jineho nez ze jeden soubor z disku nemusi jit precist.

Podezrely sektor neni nic jineho, nez sektor u ktereho elektronika disku nevi, jestli je v poradku, pujde data precist a premapovat nebo je necitelny. Je potreba udelat sken celeho povrchu disku a hned bude videt, v co se ten podezrely sektor zmenil. A pritom se muze najit spousta dalsich problemu. Sken celeho povrdhu utilitou od vyrobce nebo pres HD Tune je jedia moznost jak overit jestli to co ukazuje CDI je pravda nebo ne.

1 podezrely sektor ve SMARTu ted - po skenu povrchu to mohou byt najednou cele bloky necitelnych dat. Kdyz jsou na disku dulezita data, byl bych obzvlast opatrny a provedl vsechna v domacich podminkach proveditelna opatreni vcetne zalohovani dat na dalsi disk.

vlkosek
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod vlkosek » 25 bře 2016 12:27

ok, je nějaký ten testovací program zdarma? dívám se že ten HD tune je trial verze - postačí to na onu kontrolu?

druhý dotaz - vadí těmto ext.hdd když jsou trvale připojeny na pc?
díky

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”