Zdravím,
psal jsem už tu jednou, myslel jsem, že se to vyřešilo, ale nikoli. Proto píši znovu s nadějí, že na to někdo přijde a má s tím třeba někdo zkušenosti.
Koupil jsem si nový počítač za nemalé peníze od CZC asi tak minulý měsíc. Ale od začátku se mi stávalo, že počítač se celý sekl a nic nefungovalo a obrazovka zůstala zamrznutá, právě toto se mi ale stávalo i u minulého počítače, takže chyba asi nebude v té sestavě. Už jsem vypojil všechny kabely, sluchátka, klávesnici, reproduktory, zkusil jsem i jiné zásuvky a jiné prodlužovačky, ale stejně se nakonec stalo to, že se to někdy opět seklo. Takže jsem dospěl k názoru, že to musí být někde chyba v internetu, nebo nějaký program, který používám, tady a používal i tam např. Steam.
Sekání je nepravidelné a vůbec jsem nikdy neviděl souvislost, snad jenom když jsem právě na Steamu stahoval hru, tak se mi to sekalo třeba po 5ti minutách. Pomáhá jen tvrdé vypnutí přes tlačítko, ale myslím si, že to pro počítač není to pravé.
Měl bych se třeba i obrátit na CZC, aby mi na to přišli? I když u nich asi nic nevyzkoumají, když se to děje jen a jen v mém pokoji a nechce se mi kvůli tomu třeba stěhovat. Prosím o radu, moc by mi to ušetřilo nervy a trápení.
Přikládám i svojí sestavu:
Procesor: Intel Core i5-6500
Zdroj: Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Grafická karta: Gigabyte GTX 970 OC 4GB
Základní deska: MSI B150 Gaming M3 - Intel B150
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4 2133
HDD: WD Blue EX - 1TB
SSD: Samsung SSD 850 Pro - 256GB
Chladič: SilentiumPC Frea 2HE1224
Skříň: NZXT S340, černá
Děkuji moc za jakoukoli pomoc.
Dodatečně přidáno po 4 hodinách 16 minutách 45 vteřinách:
Prosím o pomoc, za tu dobu co je tento příspěvek zde. Tak se mi to seklo 3x.
Seknutí PC
Re: Seknutí PC
Vypozoroval jsi specifické události, při kterých se ti to děje? Např. pouze při hraní určité hry atd.? Popřípadě bych doporučil aktualizovat všechny ovladače a přeinstalovat všechny nově nainstalované programy (vrátit počítač do doby, kdy se to nedělo).
Jsem laik
Jsem laik
Vzhledem k tomu, ze barak nejspis nemate postaveny na indianskem pohrebisti, tak to bude mit nejakou logickou pricinu. Dela to stary i novy pocitac, takze to nebude zpusobene hardwarem. Pripojeni k internetu toto obvykle nedokaze = takze to muzeme vyloucit.
Co zustava spolecne? Jsou nejake pereferie nebo komponenty pouzite ze stareho pocitace?
Co operacni system - je stejny? Neni to nejaka predaktivovana piratska verze Windows 7, instalovana ze stejneho DVD? Ciste technicky to vypada na softwarovy problem, spolecny oboum pocitacum.
Kdyz se pocitac odpoji od internetu, sekne se taky?
Osobne bych zacal tim, ze stahnu treba Linux Mint, vypalim ho na DVD nebo nahraju na flashku, nabootuju a cele vecer v nem budu neco delat - prohlizet web, koukat na YT a podobne - jestli to taky vytuhne.
Co zustava spolecne? Jsou nejake pereferie nebo komponenty pouzite ze stareho pocitace?
Co operacni system - je stejny? Neni to nejaka predaktivovana piratska verze Windows 7, instalovana ze stejneho DVD? Ciste technicky to vypada na softwarovy problem, spolecny oboum pocitacum.
Kdyz se pocitac odpoji od internetu, sekne se taky?
Osobne bych zacal tim, ze stahnu treba Linux Mint, vypalim ho na DVD nebo nahraju na flashku, nabootuju a cele vecer v nem budu neco delat - prohlizet web, koukat na YT a podobne - jestli to taky vytuhne.
Ano, myš používám stejnou pokaždé. Je toho více, ale to po odpojení dělalo taky, takže sto se dá také vyloučit.
Operační systém je originální Windows 10 od CZC nainstalovaný v sestaveným počítači.
Když se počítač odpojí od sítě, tak se to nesekne. Mám ale takový internet, který blbne. Takže třeba se vypne přesně na 5 vteřin. Což by mohla být příčina, protože když zapnu CS:GO tak je to tak, že prostě mi to hodí, že jsem odpojen a pak to jede dál. Je možné, že pokud není zapnuta nějaká hra, že by se to mohlo takto seknout? Protože tenhle zásek jsem při prohlížení v prohlížeči nezpozoroval.
To jsem si taky říkal, ale nevím jak zjistit, kde je problém. Protože jsem tu měl téma s protokolem událostí a tam nic kluci nezjistili.
To Linux Mint vůbec nevím co je, ale kouknu na to.
Operační systém je originální Windows 10 od CZC nainstalovaný v sestaveným počítači.
Když se počítač odpojí od sítě, tak se to nesekne. Mám ale takový internet, který blbne. Takže třeba se vypne přesně na 5 vteřin. Což by mohla být příčina, protože když zapnu CS:GO tak je to tak, že prostě mi to hodí, že jsem odpojen a pak to jede dál. Je možné, že pokud není zapnuta nějaká hra, že by se to mohlo takto seknout? Protože tenhle zásek jsem při prohlížení v prohlížeči nezpozoroval.
To jsem si taky říkal, ale nevím jak zjistit, kde je problém. Protože jsem tu měl téma s protokolem událostí a tam nic kluci nezjistili.
To Linux Mint vůbec nevím co je, ale kouknu na to.
Jde o to, ze vypadek internetu sam o sobe nemuze seknout pocitac - ale muze to delat sitove zarizeni, ktere posila nejake podivnosti.
Co to je presne za internetove pripojeni a jak je k nemu pripojen pocitac?
Co to je presne za internetove pripojeni a jak je k nemu pripojen pocitac?
Co například to může být?
Normální internet s kabelovým připojením k počítači. Nevím co přesně máš na mysli.
Normální internet s kabelovým připojením k počítači. Nevím co přesně máš na mysli.
Reklamace ? A nebo zkusit ještě NOVÉ periferie.
Ak mas moznost kup si wifi do usb a vyskusaj to potom ...ak to ma nieco spolocne s tym netom tak tie zaseky by mali prestat
CPUAMD RYZEN 3600 XT
GKGTX 1660
RAM16 Gb G.SKILL 3600 Mhz RGB
MBTOMAHAWK B550 RGB
SSDSamsung 850 EVO 250GB
HDD1TB SEGEATE 7200 RPM
HDD 22 TB WD 7200 RPM
ZDROJCorsair AX 1200i Platinium
SKRINAMSI LIQUID 360R
GKGTX 1660
RAM16 Gb G.SKILL 3600 Mhz RGB
MBTOMAHAWK B550 RGB
SSDSamsung 850 EVO 250GB
HDD1TB SEGEATE 7200 RPM
HDD 22 TB WD 7200 RPM
ZDROJCorsair AX 1200i Platinium
SKRINAMSI LIQUID 360R
Jojo, to je dobrý nápad. Děkuju.
Opravdu jsem vypozoroval, že při hře to nic nedělá, což je zvláštní.
Opravdu jsem vypozoroval, že při hře to nic nedělá, což je zvláštní.
Jsem asi idiot, ale koupil jsem něco od tp-link a nemám mechaniku a vypadá to, že to stejně nerozjedu, protože právě je tu instalační CD a navíc to prý nepodporuje Win10. Nebo myslíte, že by to mělo jít?
Stáhni si ovladače ze stránek výrobce: http://cz.tp-link.com/download-center.html
Jinak zkus aktualizovat bios. Měl jsem stejnej problém s vytuhnutím pc jako popisuješ ty a zdá se, že to pomohlo.
Jinak zkus aktualizovat bios. Měl jsem stejnej problém s vytuhnutím pc jako popisuješ ty a zdá se, že to pomohlo.
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i9-9900K @ 4,9GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + ADATA SX8200 PRO 2TB + Samsung SpinPoint M9T 2TB - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz + 24" DELL P2419H
Zpět na “Problémy s hardwarem”