Monitor nereaguje na zapínání PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

antixier
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Monitor nereaguje na zapínání PC

Příspěvekod antixier » 28 bře 2016 15:28

Dobrý den, píšu zde ohledně již ohraného tématu s černou obrazovkou při načítání.

Večer jsem vypnul PC a dneska ráno při zapnutí již nereaguje monitor. Dřív jsem měl tento problem, když jsem reinstaloval windows a v BIOSu jsem nastavil špatné bootování (teda aspoň myslim). Ten problem jsem vyřešil clear cmosem, tím že jsem vyndal baterku na pár minut a pak již vše fungovalo tak jak má. Teď je to však jiné. Nic jsem v BIOSu, ani nikde jinde, nenastavoval. Zkoušel jsem vyndat grafiku a zapnout, zkoušel jsem vyndat ramky (nejdřív jednu pak obě) , zkoušel jsem měnit jejich položení, ale žádné "BEEP" jsem nezaznamenal ( před tim než jsem se rozhodl napsat tenhle topic, tak jsem si přečetl již založené diskuze). Zkoušel jsem taky odpojit DVD romku, HDD, atd. a následně znovu zapojit, ale bez úspěchu. Jediné co jsem podle mě nevyzkoušel, je zdroj, jelikož nevim jak (krom toho že tam šoupnout jiný zdroj). Co se týče monitoru, tak ten svítí oranžově a při manuálním vypnutí a zapnutí to napíše no signal, a znovu se kontrolka přepne na oranžovo.

Předem děkuju za jakékoliv rady ohledně tohoto problému :-) Pokud byste potřebovali nějaké další informace mile rád poskytnu.

základní deska MSI 760G-P43 (FX)
procesor AMD FX-4100 QuadCore
RAM DDR3-1333 2GB/4GB (2x)
grafická karta Radeon HD-7750 1G
zdroj ZM400-LE

Reklama
kasy
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Monitor nereaguje na zapínání PC

Příspěvekod kasy » 28 bře 2016 16:29

Monitorem to asi nebude, když píše, že nemá signál. Myslím, že tvoje základní deska má integrovanou grafickou kartu, zkusil bych monitor připojit tam. Pokud to nepomůže, máš skoro jistotu, že tvoje grafárna je v pořádku.

antixier
nováček
Stav:

Příspěvekod antixier » 28 bře 2016 17:39

kasy píše:Monitorem to asi nebude, když píše, že nemá signál. Myslím, že tvoje základní deska má integrovanou grafickou kartu, zkusil bych monitor připojit tam. Pokud to nepomůže, máš skoro jistotu, že tvoje grafárna je v pořádku.

Připojil jsem, a k mému údivu teď tohle píšu ze svého PC :D Takže je asi stoprocentně jisté, že je to grafikou co ? :/

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 28 bře 2016 17:49

Nejspíš ano.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

antixier
nováček
Stav:

Příspěvekod antixier » 28 bře 2016 18:43

Pic píše:Nejspíš ano.

Dočetl jsem se o "pečení" grafických karet. Máte s tím zkušenosti, nebo někdo z téhle diskuze ? :D jestli to má cenu zkoušet :D

lennonreloaded
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod lennonreloaded » 28 bře 2016 18:48

Dokud neověříš třeba v jiném PC, že ta GK je opravdu vadná, tak o pečení nepřemýšlej. A i potom počítej s tím, že pečení nemusí pomoct a budeš tam, kde jsi teď.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 28 bře 2016 18:54

Presne tak, jako prvni vyzkouset v jinem PC. Nicmene je to graficka karta od AMD a tam je kvuli vyssi produkci tepla pomerne normalni, ze odejde pajeny spoj mezi GPU a deskou.

Upect to jde, ale z technickeho hlediska je to to nejhorsi co jde udelat s nejmensi pravdepodobnosti uspechu, protoze se zahreje na teplotu tani cinu (vic nez 217 stupnu) cela karta a ne pouze to misto ktere je treba - coz znamena GPU. Spravne se to da udelat tak, ze se zahreje pouze samotna deska na 150-170 stupnu a pak se horkovzdusnou pistoli nebo IR stanici prohreje samotne GPU, takze se nejlepe pomoci pajeciho tavidla popraskany cin roztavi a opet spoji (reflow). Nicmene aby to bylo provede zarucne spravne je treba GPU odpajet, ocistit od bezolovnateho cinu a pripajet zpet osvedcenym cinem s olovem, ktere zabrani opetovnemu popraskani (reball).

Nicmene u graficke karty ktera stejne nefunguje s libovolnym procesem da jen ziskat enbo kartu definitivne znicit.

antixier
nováček
Stav:

Příspěvekod antixier » 28 bře 2016 18:59

Ok díky všem za rady :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Asus notebook power button nereaguje
    od Ghoust23 » 18 říj 2024 16:51 » v Problémy s hardwarem
    6
    3713
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 lis 2024 09:06
  • Pomoc se sestavením herního PC + monitor (30k+6k monitor, 1440p, strategie/simulátory/střih)
    od mullen » 07 dub 2025 13:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13
    11202
    od JuRas Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 13:41
  • Monitor do 500€
    od Scorpi » 08 srp 2024 15:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    3086
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    08 srp 2024 20:49
  • CPU, HDD, monitor Příloha(y)
    od b.m » 15 pro 2024 19:20 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    19
    7319
    od b.m Zobrazit poslední příspěvek
    03 led 2025 14:10
  • Monitor HDR
    od Arnold91 » 07 říj 2024 17:10 » v Vše ostatní (hw)
    2
    3247
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    07 říj 2024 19:32

Zpět na “Problémy s hardwarem”