Zdravím, na mém NTB se nejde dostat ani na plochu, když ho zapnu, tak chvíli naskočí, jednou mi to napsalo, že je hard disk error a že je ho potřeba přeskenovat, ať zmáčknu F2, zmáčkl jsem F2, dostal jsem se do "menu" a tam jsem vybral scan hard disku, NTB tedy skenoval hard disk, zbývalo odhadem 1 hodina a 51 minut. Jelo to v pohodě, ale když jsem odešel od NTB, tak jsem ještě ani nestihl odejít z místnosti a NTB se už vypnul. Zapnul jsem ho tedy znova, už se tam tato možnost nenabídla, ale naskočila chyba s tím, že se neočekávaně vypnul, tak jsem zvolil tedy možnost normálně spustit systém Windows. NTB začal nabíhat, ale s velkým zoomem obrazovky, šla vidět tak čtvrtina normální plochy při zapínaní, a po chvíli se zase vypnul, zapínal jsem jej znova, ale tato možnost tam už nebyla, pokaždé se jen zase vypnul, po pár zapnutích a vypnutích už dokonce chvíli před vypnutím začala blikat obrazovka. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Co dělat?
Předem všem děkuji za rady a odpovědi! :)
Vypínající se notebook Vyřešeno
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vypínající se notebook
Ahoj.
V prvé řadě bych otestoval HDD, buď v dalším PC (kde je funkční OS) a nebo si vytvoř bootovací flashku (např. Hirens Boot) a disk otestuj v notebooku.
Tím by se taky zjistilo, jestli se notebook restartuje kvůli vadnému disku nebo je problém ještě někde jinde (přehřívání, vadná RAM).
Na tom Hirens Boot disku jsou i testy na RAMky, které bych nechal projet testem v případě, že disk bude OK.
Ještě bych se podíval, jestli ti třeba neodešel adaptér k tomu noťasu,když se pořád vypíná.
Proměřit nebo jednoduše se podívat, jestli se rozsvítí ledka nabíjení :).
Dej vědět, jaks dopadl.
mydlin
V prvé řadě bych otestoval HDD, buď v dalším PC (kde je funkční OS) a nebo si vytvoř bootovací flashku (např. Hirens Boot) a disk otestuj v notebooku.
Tím by se taky zjistilo, jestli se notebook restartuje kvůli vadnému disku nebo je problém ještě někde jinde (přehřívání, vadná RAM).
Na tom Hirens Boot disku jsou i testy na RAMky, které bych nechal projet testem v případě, že disk bude OK.
Ještě bych se podíval, jestli ti třeba neodešel adaptér k tomu noťasu,když se pořád vypíná.
Proměřit nebo jednoduše se podívat, jestli se rozsvítí ledka nabíjení :).
Dej vědět, jaks dopadl.
mydlin
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1671
-
od kerubin