Zdravím všechny,
mám nový počítač, který jsem si ručně sestavil. Vše v pohodě funguje, ale je tu problém, když počítač vypnu, tak všechny LED podsvícení stále svítí...základní deska, ventilátory, power LED. Zkoušel jsem vypnout zdroj a pak znovu nahodit, ale po nahození se mi sám zapnul PC, ale bez monitoru. Nemám nejmenší tušení, jak to vyřešit, při nejhorším bych musel vypojit všechny LEDky, co mám v PC, ale komu by se to chtělo vypojovat, když to tak hezky svítí, no ne ?
Svícení LED kontrolek po vypnutí PC Vyřešeno
Re: Svícení LED kontrolek po vypnutí PC
Ahoj, napiš nám tvojí sestavu.
CPU: AMD Ryzen 5 5600x, Cooling: NZXT Kraken x63, 2x NZXT Aer RGB 2 120mm, MB: Asus ROG Strix B550 - A Gaming, RAM: 4x Corsair Vengeance RGB PRO 8GB, GPU: Gigabyte Vision RTX 3060Ti, Storage: Samsung SSD 980 250GB, Samsung SSD 980 1TB, PSU: Asus ROG Strix W650, Case: NZXT H510i
CPU Intel Core i5-6500
MB MSI B150M NIGHT ELF
RAM Kingston 2x8GB
Zdroj SEASONIC S12II-620
Geforce GTX 950
MB MSI B150M NIGHT ELF
RAM Kingston 2x8GB
Zdroj SEASONIC S12II-620
Geforce GTX 950
Mrkni, jak to máš nastavené v Biosu.
CPU: AMD Ryzen 5 5600x, Cooling: NZXT Kraken x63, 2x NZXT Aer RGB 2 120mm, MB: Asus ROG Strix B550 - A Gaming, RAM: 4x Corsair Vengeance RGB PRO 8GB, GPU: Gigabyte Vision RTX 3060Ti, Storage: Samsung SSD 980 250GB, Samsung SSD 980 1TB, PSU: Asus ROG Strix W650, Case: NZXT H510i
V Biosu jsem LEDky vypnul jen na zakl. desce. Zbytek stale sviti.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jistě máš manuál k základní desce, tak se mrkni do něj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Tak to vypadá, že na vině bude zdroj. Pokud nemáš jiný na vyzkoušení, šel bych ho reklamovat.
Zjistil jsem, kde je trouble.. po vypnuti pocitace se pocitac nevypne, ale pouze je v jakýmsi spanku. Protoze pokud ho vypnu natvrdo, tak vse zhasne. A ano mam nastaveny at tlacitko vypnout pocitac vypne a neuspi ho to + jsem vypl "Rychle načítání", ale stale nic.
Nikdo nic ?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podívej se jak máš nastaveno v ovládacích panelech napájení - Ovládací panely - Hardware a zvuk - Možnosti napájení - Nastavení systému - a tam nastav správné hodnoty. Předpokládám, že se jedná o Win 10.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Po vypnutí PC stále běží
Ano Windows 10. Vše by mělo být nastaveno, tak jak má být.
Někde jsem našel způsob opravy a to je downgrade driveru "Intel Management Engine Interface " z verze 11.0.0.1166 na 9.5.xxx.
Ale problém je, že mi ten driver nejde nainstalovat, vždy mi to píše, že počítač nesplňuje minimální požadavky.
Někde jsem našel způsob opravy a to je downgrade driveru "Intel Management Engine Interface " z verze 11.0.0.1166 na 9.5.xxx.
Ale problém je, že mi ten driver nejde nainstalovat, vždy mi to píše, že počítač nesplňuje minimální požadavky.
Re: Svícení LED kontrolek po vypnutí PC Vyřešeno
Problém vyřešen v BIOSu se musí nastavit kompatibilita Win 8/8.1/10 a vypnout kompatibilu s Win 7.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 28
- 5898
-
od Dejv28
Zobrazit poslední příspěvek
10 čer 2025 21:35