Ahoj,
bracha ma 3 roky stary notebook https://www.alza.cz/sony-vaio-fit-15e-d438337.htm a objevil se u nej v posledni dobe problem, se kterym si nevim uplne rady. Pri nabijeni se mu zahriva konektor nabijecky a to takovym zpusobem, ze na nem nelze ani udrzet ruku (+- 70 °C).
Nevite cim by to mohlo byt zpusobeno? Jestli je s vetsi pravdepodobnosti problem v nabijecce nebo v notebooku?
predem dekuji za jakoukoliv odpoved
Rozpaleny konektor
Re: Rozpaleny konektor
Mechanicke poskozeni konektoru uvnitr notebooku, konektor je castecne vylomeny.
Zavadu je nutne resit, dokaze snadno zpusobit pozar a neopravitelne poskozeni notebooku.
Nejlepsi je notebook rozebrat, konektor poradne pripajet a zajistit epoxidem.
Zavadu je nutne resit, dokaze snadno zpusobit pozar a neopravitelne poskozeni notebooku.
Nejlepsi je notebook rozebrat, konektor poradne pripajet a zajistit epoxidem.
Notebook jsem mel otevreny, a konektor neni pripajeny k zakladni desce, je uchycen v kovove objimce k sasi notebooku a tam drzi bez jakekoliv znamky poskozeni, vechny sroubky jsou na miste a opravdu to pevne drzi. Od konektoru pak vedou asi 4 draty pripojene konektorem k zakladni desce. O problemu s konektorem a jeho pripajenim jsem zde na foru cetl ale tohle neni ten pripad
Nejaky problem tam byt musi, jinak by se nemohl zahrivat. Neni zahrata jeste nejaka dalsi cast - napr. baterie?
Konektor se muze zahrivat z jedineho duvodu - prumer vodice a prochazejici proud neodpovida tomu, jak to konstrukter navrhl.
Tudiz budto je nekde poskozeny konektor nebo adapter dava vetsi proud nez ma.
Chtelo by to premerit jednak adapter a pak proud ktery jde konektorem do notebooku.
Konektor se muze zahrivat z jedineho duvodu - prumer vodice a prochazejici proud neodpovida tomu, jak to konstrukter navrhl.
Tudiz budto je nekde poskozeny konektor nebo adapter dava vetsi proud nez ma.
Chtelo by to premerit jednak adapter a pak proud ktery jde konektorem do notebooku.
No prave, ze nic dalsiho se nezahriva. To ze je nekde problem je celkem jiste otazkou je kde, zkusim promerit ten adapter a uvidime
Zpět na “Problémy s hardwarem”