Zdravím, vedel by prosím niekto poradiť, či sa dá ešte nejako rozbehnúť jedna moja staršia PC zostava, na ktorej nemôžem spustiť žiadny OS z IDE hardiskov, CD mechaniky, ani USB kľúča?
V PC sú 3 hdd s viacerými inštaláciami WinXP. Odrazu prestala nabiehať akákoľvek z týchto inštalácii. Len sa zobrazí ponuka systémov, za dlhšie logo WinXP a je koniec-čierna obrazovka a nič sa nedeje. Safe mode a iné možnosti sa tiež zaseknú.
Nejde spustiť ani Live Mini WinXP (systém najprv nabieha,prebehne biely pás na spodu obrazovky a potom zostane už len čierna obrazovka) ani ten linuxový systém z Hirens Boot CD. Utility fungujú. Rovnaký výsledok z CD mechaniky ako aj USB kľúča.
Skúšal som updatovať bios, vybrať baterku, prehadzovať RAMky, zapojiť CD mechaniku s inštalačným CD WinXP aj len samotnú bez HDD a stále nespustím systém z live CD, ani novú inštaláciu.
Pri spustení novej inštalácie WinXP z CD najprv všetko prebehne Ok (načíta ovládače), ale zasekne sa pri "Setup is Starting Windows"
Skúšal som napojiť zdroj, hardisky a CD mechaniku z tohto PC na iný starší PC a tam sa mi podarilo rozbehnúť všetky systémy z HDD aj funguje inštalácia z CD, takže to vyzerá na chybu v základnej doske...
Takže bootuje v poriadku, dostane sa na disk, ale akoby nedokázal zaviesť systém...
Dik.
Nejde spustiť žiadny OS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 4940
-
od makojed