Dobrý večer. Prosím Vás moc o radu s ohledem na zamrznutí PC. Komponenty : asus M5A97 r2.0, 8GB RAM(Zeppelin 1600), AMD FX 8300 eight core, AMD radeon HD 5700, zdroj - OCZ- CXS500w,hdd Seagate barakuda 7200 500gb,sataIII 16MB Cache,win 10 64bit -original, bios 2603 6/26/2016, monitor mám teda hodně starý(YAMA)........poskládané od kamaráda.
Vše nové kromě HDD a grafické karty!
Sestavu mám měsíc a po 3 týdnech začalo to zamrzání které mají zatím dvě podoby:1. obraz se sekne (žádná modrá obrazovka) začalo to při hraní her a teď i we Windows jak při načítání Windows tak při prohlížení youtube a surfování
2. stalo se to zatím 2x seklo se to tak jakoby se počítač vypnul(náhle se rozjel CPU větrák naplno a nešlo nic dělat
Zkoušel jsem kontrolu HDD- žádné vadné sektory,kontrola RAM paměti také v pořádku...teploty při hraní náročných her bych řekl v pořádku do 60stupnů CPU a 45 MB,
Prosím kdo by věděl jak dál postupovat tak ať se mi ozve...předem moc děkuji.P.S znalý moc nejsem tak někdy semnou budete muset být trpělivý;-)
Zamrznutí PC
Re: Zamrznutí PC
Jakou teplotu má grafika?
CPU: AMD Ryzen 5 5600x, Cooling: NZXT Kraken x63, 2x NZXT Aer RGB 2 120mm, MB: Asus ROG Strix B550 - A Gaming, RAM: 4x Corsair Vengeance RGB PRO 8GB, GPU: Gigabyte Vision RTX 3060Ti, Storage: Samsung SSD 980 250GB, Samsung SSD 980 1TB, PSU: Asus ROG Strix W650, Case: NZXT H510i
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, dopátrali jste se kde je chyba? Mám tuhle desku a jede mi to v pohodě, ale kámoš s ní má taky problém. Tedy nevím zda je to deskou nebo zdrojem. Ono to může být vesměs cokoli i blbej software.
Kdyz se posklada pocitac z elektro odpadu tak muze byt problem absolutne kdekoliv. Je treba experimentovat a postupne vylucovat jednu pricinu podrihe.
Pameti Zeppelin - nejhorsi pameti co znam, vadne jsou nekdy cele serie (!)
Zdroj OCZ - neco podobneho
AMD FX-8300 - s dodavanym chladicem se muze prehrivat
Asus M5A97 r2.0 - nedostatecne chlazeni regulatoru napeti, nutny proud vzduchu ktery box chladic nedokaze zajistit
AMD Radeon 5700 - stara karta (7let), muze odchazet
Co se tyce te zakladni desky, obvyklou pricinou vytuhavani jsou prehrivajici se regulatory (to je ten mensi chladic vedle procesoru) ktere musi byt chlazene proudem vzduchu.
Pameti Zeppelin - nejhorsi pameti co znam, vadne jsou nekdy cele serie (!)
Zdroj OCZ - neco podobneho
AMD FX-8300 - s dodavanym chladicem se muze prehrivat
Asus M5A97 r2.0 - nedostatecne chlazeni regulatoru napeti, nutny proud vzduchu ktery box chladic nedokaze zajistit
AMD Radeon 5700 - stara karta (7let), muze odchazet
Co se tyce te zakladni desky, obvyklou pricinou vytuhavani jsou prehrivajici se regulatory (to je ten mensi chladic vedle procesoru) ktere musi byt chlazene proudem vzduchu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem právě skládal kámošovi novej kompl AMD FX 4320 + Spartan pro HE1024 , M5A97 r2.0 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL9 HyperX Savage Series ,Kingston SSDNow UV400 240GB , SAPPHIRE Radeon RX 460 2GB . Tyto věci jsou nové koupené tak před měsícem, takže jakej elektroodpad? Celé jsem to dal do staršího Case se zdrojem Fortron 350w - Jak to zamrzlo před pár dny, tak jsem jej vyměnil za jinej zase to chvíli jelo a ted to zase zamrzá. Divný je, že v mým kompu (viz. profil) ten fortron šlape normálně. Ramky jsem taky měl ve svým na zkoušku a v pohodě. Je to záhada - skládám počítače cca 20 let proto mě to i celkem sere, že ted nemužu najít chybu.
"elektro odpad" (ako napr. FX 4320 atď) je mysleny na komponenty ktore su uz slabe a hlavne nekvalitne.
Ako už pisal petr, skontroluj si teploty a hlavne by si asi mal vymenit ten boxovany chladic, tento neustoji vela.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 51 vteřinách:
S tou doskou su aj večne problemi, tuto istu dosku ma kamarat a pri zostaveni pc uz boli s nou problemi ako napr. nechcelo nacitat HDD pri instalacii WIN, nastastie sa mi to podarilo opravit.
Ako už pisal petr, skontroluj si teploty a hlavne by si asi mal vymenit ten boxovany chladic, tento neustoji vela.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 51 vteřinách:
S tou doskou su aj večne problemi, tuto istu dosku ma kamarat a pri zostaveni pc uz boli s nou problemi ako napr. nechcelo nacitat HDD pri instalacii WIN, nastastie sa mi to podarilo opravit.
MB MSI B85-G41 CPU Intel Xeon E3-1231 v3 RAM Crucial 3x4GB GPU MSI GTX 1660 Super
PSU Zalman 500W HDD Samsung 1TB SATA II , Seagate 1TB SATA III SSD Samsung EVO 1TB , Kingston HyperX Fury 120GB CaseZalman Z1 Neo Headphones Beyerdynamic DT1990 Pro 250ohmDACTopping E30 Headphone AMPJDS Labs Atom Mouse SteelSeries Kinzu V3
PSU Zalman 500W HDD Samsung 1TB SATA II , Seagate 1TB SATA III SSD Samsung EVO 1TB , Kingston HyperX Fury 120GB CaseZalman Z1 Neo Headphones Beyerdynamic DT1990 Pro 250ohmDACTopping E30 Headphone AMPJDS Labs Atom Mouse SteelSeries Kinzu V3
Jakej elektroodpad tam mas ode me konkretne vypsano - jedna se o sestavu tazatele, ne tvoji.
Kdyz skladas pocitace 20 let, proc jsi mu tam dal 4 roky stary procesor ktery neni zadna moznost upgradovat a SSD ktere neni potreba? Podstatne vykonnejsi I3 od Intelu by nakonec stala stejne, je mozna vymena za I5 nebo I7, staci ji box chladic a spotrebu ma polovicni. Misto SSD a chladice mohl byt lepsi procesor a lepsi grafika. Jestli hraje treba CS:GO, tak bude mit treba jen polovicni pocet snimku za sekundu proti Intelu a nebude vedet proc.
FX-4320 + Spartan = 2600 Kc
I3-6100 = 3200 Kc
Vzdyt tam neni ani zadna uspora penez......
Jestli to jde vratit do 14 dnu, tak vratit a postavit neco s I3-6100.
Kdyz spoctes spotrebu FX-4320, Radeonu RX 460 a komponent v pocitaci, jsi na 250-300W a mozna i vic - takze je velka pravdepodobnost, ze ten 350W zdroj je pretizeny, zvlast kdyz neni novy. Je potreba 500W zdroj, ne pouze 350W.
Kdyz skladas pocitace 20 let, proc jsi mu tam dal 4 roky stary procesor ktery neni zadna moznost upgradovat a SSD ktere neni potreba? Podstatne vykonnejsi I3 od Intelu by nakonec stala stejne, je mozna vymena za I5 nebo I7, staci ji box chladic a spotrebu ma polovicni. Misto SSD a chladice mohl byt lepsi procesor a lepsi grafika. Jestli hraje treba CS:GO, tak bude mit treba jen polovicni pocet snimku za sekundu proti Intelu a nebude vedet proc.
FX-4320 + Spartan = 2600 Kc
I3-6100 = 3200 Kc
Vzdyt tam neni ani zadna uspora penez......
Jestli to jde vratit do 14 dnu, tak vratit a postavit neco s I3-6100.
Kdyz spoctes spotrebu FX-4320, Radeonu RX 460 a komponent v pocitaci, jsi na 250-300W a mozna i vic - takze je velka pravdepodobnost, ze ten 350W zdroj je pretizeny, zvlast kdyz neni novy. Je potreba 500W zdroj, ne pouze 350W.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Vada není tím, že je to AMD. Nebudeme tady válčit AMD/Intel . Prostě sestava je poskládaná a věřím, že tuto kombinaci má víc lidí. Potřebujem vyřešit problém se zamrzáním. PC není dělanej přímo na hry, ale i na běžnou práci. S tou spotřebou to není v reálu jak píšeš. V klidu bere okolo 80 -100W a v zátěži to jelo okolo 170 - 190W . Přes 200 se to ani nedostalo. Tak si myslím, že např ten fortron 350w na to stačí.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2251
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
26 dub 2025 16:02
-
- 1
- 2423
-
od petr22
15 srp 2024 21:37
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4352
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”