Piskani kolem Procesoru i5 6600K
Piskani kolem Procesoru i5 6600K
Ahoj lidicky noc potrebuji vasi radu.Mam MSI z170 A Pro s i5 6600K a upgradoval sem BIOS na nejnovejsi verzi.Stahl XTU a OCCP.Zkoumal sem lehke taktovani a teploty.I sem dal bocnici pryc abych videl zmeny.Zacal sem si vsimet takoveho bzuceni nebo skrabani jako kdyz pracuje procesor.Jenze to bylo pokazde co sem hybal myskou.Vsiml sem si ze takty procesoru roatou vzdy z minima na maximum a zacne to hvizdat.Zkusil sem dat voltage na manual v XTU a nastavil to 1.200V a je po problemu bohuzel i kdyz v BIOSu mam turboboost zaplej tak v XTU to tlacitko mam zasedle a taky se mi nezda ze by fungovalo.Mel sem na desce vypli i C-State a taky to nepiskalo protoze procesor se nemusel podtaktovavat.Nejde mi o nejake brutalni navysovani vykonu.Sem bezradny jestli sem neudelal neco spatne
moc vam dekuju za rady

Re: Piskani kolem Procesoru i5 6600K
Ta deska není moc vhodná na OC. Jen 6 fází + ty mrňavý pasivy.
Když už taktuješ, tak to dělej v biosu, ne v XTU.
Když dáš vše na default vč. biosu, tak to píská?
Když už taktuješ, tak to dělej v biosu, ne v XTU.
Když dáš vše na default vč. biosu, tak to píská?
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i9-9900K @ 4,9GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + ADATA SX8200 PRO 2TB + Samsung SpinPoint M9T 2TB - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz + 24" DELL P2419H
No to mam radost,nemusim mít nějaké velké přetaktování výkonu má až až.Odinstaloval sem XTU a BIOS hodil do defaultu a restartoval.A stále to píská.
https://www.youtube.com/watch?v=1oLiN4uKptE
Tady je odkaz na moje video v pozadí vetraku je ten zvuk dobře slyšitelný.Nepíská to jen když dam voltage na pevno manualne anebo vypnu v možnostech napájení Rovnováha na Výkon tak pak je to v klidu.
https://www.youtube.com/watch?v=1oLiN4uKptE
Tady je odkaz na moje video v pozadí vetraku je ten zvuk dobře slyšitelný.Nepíská to jen když dam voltage na pevno manualne anebo vypnu v možnostech napájení Rovnováha na Výkon tak pak je to v klidu.
s tím nic neuděláš mě se to stávalo u AMD desek a nevyřešil sem to jinak než omezení frekvence a tím snížení voltáže
když hraješ nějakou náročnou hru pískáto více ?
když hraješ nějakou náročnou hru pískáto více ?
No Adaptive voltage tomu zjevně nesvědčí a pevné takty budou asi určo fajn pro to. Je tam myslím ještě v nabídce override a další nabídky.Co myslíte že by bylo lepší?? Když dam voltage pevnou na 1,23V myslíte že tím nic nezkazím?? Když je tam méně voltu tak to píská:)
když to uchladíš tak je to v pohodě koukal sem že mají i 1,3 s OC
koukal sem taky na net a našel sem starší článek.
http://www.tomshardware.co.uk/forum/292 ... oming-area
Ve kterém mu radí přes regedit změnit nějak napajení procesoru nebo co:/
Když koukám na HW monitor tak CPU VCORE beží na 0,880V jakmile zacnu hejbat myší roste pohybuje se to kolem 1,100V a píská to:/ já to prostě nechapu:(
http://www.tomshardware.co.uk/forum/292 ... oming-area
Ve kterém mu radí přes regedit změnit nějak napajení procesoru nebo co:/
Když koukám na HW monitor tak CPU VCORE beží na 0,880V jakmile zacnu hejbat myší roste pohybuje se to kolem 1,100V a píská to:/ já to prostě nechapu:(
Nemáš tu mb ještě v záruce ?
Ano v zaruce stále je no:/ Jenže to bude pěkně na dlouho:/
Zkus počkat jestli zde napíšou zkušenější ale myslím že je to důvod pro reklamaci když deska v default nastavení píská a radši budu měsíc bez PC než mít x let takový problém.
No to máš recht no:/ Nejhorší je že sem to koupil od kluka kterému to stavěl táta kterej se tím živí:/ je to 3 mesice starej komp...achjoo:/
To pískání sem vyřešil vypnutím c-state a takt procaku se zastavil na 3,6ghz ale nic nepíská jede krasně.Ale proč :/
To pískání sem vyřešil vypnutím c-state a takt procaku se zastavil na 3,6ghz ale nic nepíská jede krasně.Ale proč :/
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 25
- 7749
-
od Dadovinak
Zobrazit poslední příspěvek
20 říj 2024 19:10
-
- 3
- 2413
-
od petr22
29 dub 2025 21:55
-
-
PC na hry a blender - tichý, kolem 20.000
od Pavdi07 » 24 led 2025 10:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 3168
-
od Pavdi07
13 úno 2025 15:45
-
-
- 19
- 7227
-
od windroid2
28 dub 2025 20:58
-
-
Jaký tablet kolem 3000Kč ?
od michal84 » 22 lis 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 6
- 4231
-
od michal84
22 pro 2024 21:43
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”