prosil bych o radu, doporučení, názor...na následující problém.
Vlastním poměrně staré PC - 2008, používané zejména na kancelářskou práci, web,..ne hry. Jediný upgrade, který jsem od této doby provedl bylo doplnění SSD disku a osazení 2*4 MB DDR2 pamětí. Systém-vcelku bez problémů a svižně - pracuje s W10(32). Celé PC je postaveno na MB Gigabyte GA-P35-DS3R a procesoru Intel DualCore 2,33 MHz - socket 775. Osazena je grafická karta GeForce 8600 GT.
Hodlám zakoupit 27 palcový monitor DELL U2715H UltraSharp, abych přešel na rozlišení 2560*1440 pro pohodlnou kancelářskou práci. Nyní narážím na problém :
GK GeForce 8600 GT má výstup 2 x DVI-I, žádné jiné(kromě VGA) výstupy. Nový monitor má vstupy Display Port, HDMI,..sice také DVI, nicméně - dle toho co jsem načetl a zjistil, propojením DVI-I a DVI na monitoru požadovaných 2560*1440 nepřenesu - byť je GeForce 8600 GT umí...
Řešením je, dle mého názoru, nová grafika. Byla mi doporučena karta Radeon RX 460 2GB Single Fan jako vhodná do mého MB. Nejsem si zcela jist - rozhraní na mém MB je PCI Express x16, pravděpodobně v základní verzi (1.0 ?). GK Radeon v popisu uvádí rozhraní PCI Express x16 v.3.0.
Zajímá mne názor, zda plánovaná GK bude s MB korektně spolupracovat.
Děkuji za každý názor a radu ve věci. Jsem si vědom, že MB je dnes už archaický, nicméně pro mé potřeby naprosto vyhovující - samozřejmě, až na problém s minitorem popsaný výše

Děkuji a zdravím