Po upgradu cpu pc zamrzá

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ce9000
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Po upgradu cpu pc zamrzá

Příspěvekod ce9000 » 11 dub 2017 09:40

Měsíc se trápím s upgradem pc.Deska Asus M3A , léta tam běžel Athlon X2 5000+, pak jsem zakoupil phenom X4 9650 a nastaly problémy, pc v ruzných situacích zamrzalo, tak že pomiohl pouze tvrdý restart, šipka se zastavila a nic nereagoval ani capslok. Tak jsem CPU vrátil s podezřením že je vadné, koupil jsem z druhé ruky Phenom X4 9850 a ten po spuštění systému zamrzne prakticky vždy do 10 minut, někdy ani systém nespustí.Os: Win10 64bit, Bios aktualizovaný na nejnovější verzi, 8gb ram, pevný disk nový, zkontrlovaný, stejně tak ram. KDYŽ vrátím na desku starý atlon vše bez problémů běží. Díky moc za případnou radu.
Teploty jsou v pořádku : na desce 50-65 procesor, starý athlon jel i v 70 bez problemu.

Reklama
Turion
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Po upgradu cpu pc zamrzá

Příspěvekod Turion » 11 dub 2017 09:45

Deska má vyschlé nebo jinak vadné kondenzátory a nedodají energii náročnějšímu CPU. Vizuálně nejsou nafouklé? Případně jaký máš zdroj?

ce9000
nováček
Stav:

Příspěvekod ce9000 » 11 dub 2017 11:24

Ano bios je aktuální.
Zdroj je nyní záložní 600w ale předtím tam, byl EVGA 750w a zamrzalo to stejně. Takže tdroj bych vyloučil.
Nemůže být OS? Win 10 byl instalován ještě na starý athlon. Reinstal toho systému je to čemu se snažím vyhnout. Ostatně to už můžu koupit rovnou novou desku a složit ti znovu.

Turion
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Turion » 11 dub 2017 11:56

Pochybuju že OS, když ti to třeba 10 min jede. Vyměň kondíky nebo jinou desku.

Zpět na “Problémy s hardwarem”