Dobrý den, Mám základní desku asus maximus vi formula a zakoupil jsem k ní nově SSD disk samsung 960 evo
https://alza.cz/samsung-850-evo-m-2-250gb-d2418812.htm
a do desky jej zapojil přes tento adapter do pcie x16
https://alza.cz/akasa-m-2-ssd-do-pcie-d4513578.htm
SSD disk po zapojení ve windows po přiřazení ve správci disku normálně fungoval avšak poté co jsem chtěl na ssd disk přesunout systém zjistil jsem že při nastavení bootu v biosu se daný disk nezobrazuje i přes to že vím že při prvním zapojení tam byl
Nějaká rada co jak nastavit aby se daný disk v biosu opět zobrazil nebo aspoň kde by mohla být chyba ? :) na internetu jsem nic nenašel..
předem děkuji za odpověď :)
Bios nedetekuje SSD Vyřešeno
Re: Bios nedetekuje SSD
Zkus odpojit HDD /fyzicky/.
Tento duplicitní účet byl založen a používán trollem Blue Spirit, který nerespektuje základní pravidlo fóra, kterým je zákaz zakládání účtů za účelem obcházení trvalého BANu, který před mnoha lety obdržel za nevhodné chování a opakované narušování chodu fóra. Na fórum nadává kde může, kritizuje ho, kritizuje všechny jeho stálé členy, přesto k nám stále a pořád "leze"...
Tak HDD jsem odpojil a nechal zapojený pouze SSD avšak v biosu se momentálně neukazuje žádný disk
(ssd stále nedetekuje)
(ssd stále nedetekuje)
Byl urcite videt v BIOSu? BIOSy maji osklivou tendenci nezobrazovat disky ktere nejsou pripojeny na interni radice desky.
Krome poradi vsech bootovacich zarizeni by tam melo byt jeste jedno poradi tykajici se pouze samotnych disku - tam neni? Pokud v poradi disku neni disk na prvnim miste, nejde obvykle nastavit jako bootovaci zarizeni - je tam nic a ostatni zarizeni jako flashky a mechaniky.
Krome poradi vsech bootovacich zarizeni by tam melo byt jeste jedno poradi tykajici se pouze samotnych disku - tam neni? Pokud v poradi disku neni disk na prvnim miste, nejde obvykle nastavit jako bootovaci zarizeni - je tam nic a ostatni zarizeni jako flashky a mechaniky.
V biosu se momentálně zobrazuje pouze hdd když je zapojen :) a ano jsem si jist že při prvním zapojení se tam zobrazil avšak poté již ne
Není problén třeba někde v nastavení biosu ? :)
Není problén třeba někde v nastavení biosu ? :)
Zkontroluj to poradi damotnych disku, v nastaveni bootovacich zarizeni jde nastavit jako bootovaci jen disk ktery je v poradi disku na prvnim miste.
Nevím jestli jsem tě pochopil správně každopádně pokud ano tak daný SSD se zde vůbec nenachází :) je zde pouze HDD
Přikládám fotku z biosu
http://i.imgur.com/e24VdWvr.jpg
Přikládám fotku z biosu
http://i.imgur.com/e24VdWvr.jpg
Máš aktuálny bios na doske ?Po zapnutí PC stlačaj F8 , naskočí Boot menu a v ňom všetky zariadenia z ktorých sa môže PC spustiť.Tak sa pozri , či je tam ten disk.
Hard Drive BBS Priorities - to je to, co hledas.
Tam musi byt to SSD jako prvni.
Jak prepojujes disky, tak se to muze i samo prehodit.
Jak prepojujes disky, tak se to muze i samo prehodit.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 15 dub 2017 19:25, celkem upraveno 1 x.
V boot menu je opět pouze možnost HDD nebo jít zas do biosu :)
Verze biosu je 1603 pokud vím tak by měla být poslední :) aktualizováno 15.8.2014
Dodatečně přidáno po 1 minutě 12 vteřinách:
Bohužel ssd se tam nenachází :) pouze HDD
Verze biosu je 1603 pokud vím tak by měla být poslední :) aktualizováno 15.8.2014
Dodatečně přidáno po 1 minutě 12 vteřinách:
petr22 píše:Hard Drive BBS Priorities - to je to, co hledas.
Bohužel ssd se tam nenachází :) pouze HDD
Mas moznost skusit kartu s SSD v jinem PC?
Takovou možnost bohužel nemám avšak disk ve windows fungoval v poŕádku tam se načetl a fungoval avšak nemohu systém přesunout na néj jelikož nejde v biosu nastavit jako bootovaci :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7220
-
od Luk4579